Голф 4 - метална кора под двигателя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
su6an
Автомобил:
Двигател:

Re: метална кора под двигателя

Мнениеот su6an » Вто 27 сеп 2011 13:01

Ето колеги, прословутата метална кора най-после е готова и монтирана. Искам да уточня, че броя и размера на отворите може да бъде коригиран още при поръчката на кората. Аз лично не пожелах да има отвори в близост до картера. Все пак - въпрос на избор. Ето и три не много качествени снимки.
защита1.jpg

защита2.jpg

защита3.jpg

Потребителски аватар
su6an
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот su6an » Сря 28 сеп 2011 19:40

:banana Изработването на кората (заедно с двете планки за предната й част) е 70лв. без монтаж. Дебела е 2,5мм. Изрязана е лазерно, а боядисването е прахово. Напомням, че фирмата се намира във Варна. А при нужда от монтаж, в непосредствена близост има момчета, които поставиха моята и знаят много добре за какво става въпрос. При проявен интерес ще дам и координатите на фирмата, стига модераторите да не сметнат това за реклама.

Нашия
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL
Контакти:

Мнениеот Нашия » Пет 29 мар 2013 16:43

Колега, взех същата метална кора като твоята, сега е 80 лева с двете планки. Би ли ми казал къде направи монтажа?

fighter-interceptor
Автомобил: Golf 4
Двигател: AHW 2000

Мнениеот fighter-interceptor » Съб 14 дек 2013 20:07

Здравейте колеги,много нов съм тук.От няколко месеца притежавам Голф4 1.4 16в и тъй като нямам кора под двигателя,се интересувам от тази.Как да разбера къде ги правят?

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 25 фев 2014 19:11

fighter-interceptor написа:Здравейте колеги,много нов съм тук.От няколко месеца притежавам Голф4 1.4 16в и тъй като нямам кора под двигателя,се интересувам от тази.Как да разбера къде ги правят?

Моите метални кори ги правя в Перник.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=375258

Потребителски аватар
Vag_activator
Автомобил:
Двигател:

Re: Голф 4 - метална кора под двигателя

Мнениеот Vag_activator » Вто 25 фев 2014 21:13

70лв е доста добра цена,но аз имам малко повече изисквания та може на 150лв да стане това което искам.
А именно аз съм решил да не се отделят повече от 160-170лв за една ламарина! :th_up

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Вто 25 фев 2014 22:44

Утре ще монтирам поредната защита на картер на Голф4 -4motion!
Металната кора е от 2мм.стоманена ламарина и е много здрава!
А иначе листове ламарина има в много складове за метали! :c020

Потребителски аватар
nasko1978
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nasko1978 » Пет 28 фев 2014 14:29

Ето малко снимки на монтиранат метална кора под мотора + метални страници + носеща греда,всичко е от 2мм.стомана прахово боядисана. :th_up
Изображение

http://pichost.name/images/2014/02/28/DSC02641.jpg
http://pichost.name/images/2014/02/28/DSC02649.jpg

thebravoman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот thebravoman » Вто 19 яну 2016 17:23

nasko1978 написа:
fighter-interceptor написа:Здравейте колеги,много нов съм тук.От няколко месеца притежавам Голф4 1.4 16в и тъй като нямам кора под двигателя,се интересувам от тази.Как да разбера къде ги правят?

Моите метални кори ги правя в Перник.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=375258

Здрасти,

Горният линк не работи. Дали можеш да ме свържеш с човека, ако още ги прави. И аз имам нужда от кора.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Вто 19 яну 2016 19:36

Не му правя реклама на човека , но е много точен . Потърси в раздел продава , носачи за Б5 на Бесса /Ас Метал/ има и метални кори . Няколко пъти съм го карал да проверява за кора за моя кораб , но няма. Ник Иритатинг на англ

Потребителски аватар
генгер
Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
Двигател: AKL_101кс

Re:

Мнениеот генгер » Сря 20 яну 2016 9:52

forski написа:Колега пластмасовата кора не пази моята е на тавана ако искаш да ти я дам барабар с подкалниците за някаква символична сума но файдата от нея е никаква.На мен ми омръзна да я връзвам с тел и разни свински опашки през ден-два.Голфа е нисък отпред и опира много,пак ти казвам до сега с металната кора проблем не съм имал от здрава ламарина е и много зор трябва да види за да се огъне камоли да се повреди картера или нещо друго.За колегите от Габрово ако иска някой да види за какво иде реч да каже няма проблем ще отнеме не повече от 10мин.

.... oт ламарина или някаква алуминиева сплав

Потребителски аватар
генгер
Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
Двигател: AKL_101кс

Re:

Мнениеот генгер » Нед 17 ное 2019 17:01

chefito написа:Такаааа....

1. Ако сложиш метална кора на пластмасовите кори ефекта ще е трудно предсказуем. Пластмасовите странични кори са хванати за роговете. При удар в металната кора, то тя, при едно примерно минимално огъване, ще предаде силата на пластмасовите, които от своя страна ще се огънат и при този сценарий всичко ще отнесе пак картера! Разликата е, че ще се срещне с не много острата огъната вероятно наобратно метална кора. Тук по запознатите е добре да кажат ефекта върху картера...

2. Ако се сложат и метални здрави странични кори. Тук пак е трудно предсказуемо...Вероятността да се спаси картера и други карантии е по-голяма...защото ако са достатъчно здрави ще повдигнат колата една идея над препятствитето....тук обаче възниква спора дали не е по-добре да се изкриви картера и да си продължиш на нормално окачване...да речем препятствие на пътя - голям камък...минаваш през него и той повдига цялата кола в завой...сцеплението на предницата е нарушено от повдигането и отиваш в канавката....

Много съм мислил върху тези неща и върху нуждата от защита на карантиите на мотора, но не съм стигнал до точен резултат...добре е да се влезе в някаква полемика, за да се роди истината....това са моите размисли и съвсем не твърдя че са достоверни...

Нищо вярно колега .... Ако си около Бургас обади се да ти покажа ефекта от метална +странични пластмасови :deal .п. А при твоя сценарий каквато и кора да е си в "кюпа"

apolon
Автомобил: BORA 1.6 16V
Двигател: AUS 2000

Мнениеот apolon » Нед 17 ное 2019 19:19

А защо не ги оребрявате тия кори?Толкова ли е трудно да се заварят надлъжно отдолу 4-5 шини?Какъв е смисълът да слагате плоска ламарина?Тя няма никаква коравина във вертикална посока.Т'ва си е отбий номер и пари хвърлени на вятъра. :beer

petar_a
Автомобил: VW BORA 2.0 115
Двигател: AQY 1999

Мнениеот petar_a » Пон 18 ное 2019 12:42

Колега apolon,в случая просто не се налага !
Карам от около пет години с метална кора от IRRITATING/без оребряване/.Мога да я снимам.Изплатила се е многократно.Удари в парчета регенерат,запечена кал,камъни,хлъзгане 50 м. по кора при попадане в дълбоки коловози лед...
Познавам и други колеги с подобен опит .

Последна промяна от petar_a на Пон 18 ное 2019 16:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
nikolay_ss
Автомобил: Touareg 7P6
Двигател:

Мнениеот nikolay_ss » Пон 18 ное 2019 16:12

И аз съм с такава кора от IRRITATING, по едно време бях и със спортно окачване, тая кора ме е спасявала доста пъти. Надрана е цялата, но не е деформирана грам.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”