Голф 4 - метална кора под двигателя
Re: метална кора под двигателя
Ето колеги, прословутата метална кора най-после е готова и монтирана. Искам да уточня, че броя и размера на отворите може да бъде коригиран още при поръчката на кората. Аз лично не пожелах да има отвори в близост до картера. Все пак - въпрос на избор. Ето и три не много качествени снимки.

-
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
- Контакти:
Колега, взех същата метална кора като твоята, сега е 80 лева с двете планки. Би ли ми казал къде направи монтажа?
-
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AHW 2000
Здравейте колеги,много нов съм тук.От няколко месеца притежавам Голф4 1.4 16в и тъй като нямам кора под двигателя,се интересувам от тази.Как да разбера къде ги правят?
- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
fighter-interceptor написа:Здравейте колеги,много нов съм тук.От няколко месеца притежавам Голф4 1.4 16в и тъй като нямам кора под двигателя,се интересувам от тази.Как да разбера къде ги правят?
Моите метални кори ги правя в Перник.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=375258
- Vag_activator
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Голф 4 - метална кора под двигателя
70лв е доста добра цена,но аз имам малко повече изисквания та може на 150лв да стане това което искам.
А именно аз съм решил да не се отделят повече от 160-170лв за една ламарина!
А именно аз съм решил да не се отделят повече от 160-170лв за една ламарина!

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Утре ще монтирам поредната защита на картер на Голф4 -4motion!
Металната кора е от 2мм.стоманена ламарина и е много здрава!
А иначе листове ламарина има в много складове за метали!
Металната кора е от 2мм.стоманена ламарина и е много здрава!
А иначе листове ламарина има в много складове за метали!

- nasko1978
- Автомобил:
- Двигател:
Ето малко снимки на монтиранат метална кора под мотора + метални страници + носеща греда,всичко е от 2мм.стомана прахово боядисана.
http://pichost.name/images/2014/02/28/DSC02641.jpg
http://pichost.name/images/2014/02/28/DSC02649.jpg

http://pichost.name/images/2014/02/28/DSC02641.jpg
http://pichost.name/images/2014/02/28/DSC02649.jpg
-
- Автомобил:
- Двигател:
nasko1978 написа:fighter-interceptor написа:Здравейте колеги,много нов съм тук.От няколко месеца притежавам Голф4 1.4 16в и тъй като нямам кора под двигателя,се интересувам от тази.Как да разбера къде ги правят?
Моите метални кори ги правя в Перник.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=45&t=375258
Здрасти,
Горният линк не работи. Дали можеш да ме свържеш с човека, ако още ги прави. И аз имам нужда от кора.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Не му правя реклама на човека , но е много точен . Потърси в раздел продава , носачи за Б5 на Бесса /Ас Метал/ има и метални кори . Няколко пъти съм го карал да проверява за кора за моя кораб , но няма. Ник Иритатинг на англ
- генгер
- Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
- Двигател: AKL_101кс
Re:
forski написа:Колега пластмасовата кора не пази моята е на тавана ако искаш да ти я дам барабар с подкалниците за някаква символична сума но файдата от нея е никаква.На мен ми омръзна да я връзвам с тел и разни свински опашки през ден-два.Голфа е нисък отпред и опира много,пак ти казвам до сега с металната кора проблем не съм имал от здрава ламарина е и много зор трябва да види за да се огъне камоли да се повреди картера или нещо друго.За колегите от Габрово ако иска някой да види за какво иде реч да каже няма проблем ще отнеме не повече от 10мин.
.... oт ламарина или някаква алуминиева сплав
- генгер
- Автомобил: GOLF_IV_1600_SR
- Двигател: AKL_101кс
Re:
chefito написа:Такаааа....
1. Ако сложиш метална кора на пластмасовите кори ефекта ще е трудно предсказуем. Пластмасовите странични кори са хванати за роговете. При удар в металната кора, то тя, при едно примерно минимално огъване, ще предаде силата на пластмасовите, които от своя страна ще се огънат и при този сценарий всичко ще отнесе пак картера! Разликата е, че ще се срещне с не много острата огъната вероятно наобратно метална кора. Тук по запознатите е добре да кажат ефекта върху картера...
2. Ако се сложат и метални здрави странични кори. Тук пак е трудно предсказуемо...Вероятността да се спаси картера и други карантии е по-голяма...защото ако са достатъчно здрави ще повдигнат колата една идея над препятствитето....тук обаче възниква спора дали не е по-добре да се изкриви картера и да си продължиш на нормално окачване...да речем препятствие на пътя - голям камък...минаваш през него и той повдига цялата кола в завой...сцеплението на предницата е нарушено от повдигането и отиваш в канавката....
Много съм мислил върху тези неща и върху нуждата от защита на карантиите на мотора, но не съм стигнал до точен резултат...добре е да се влезе в някаква полемика, за да се роди истината....това са моите размисли и съвсем не твърдя че са достоверни...
Нищо вярно колега .... Ако си около Бургас обади се да ти покажа ефекта от метална +странични пластмасови

-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
А защо не ги оребрявате тия кори?Толкова ли е трудно да се заварят надлъжно отдолу 4-5 шини?Какъв е смисълът да слагате плоска ламарина?Тя няма никаква коравина във вертикална посока.Т'ва си е отбий номер и пари хвърлени на вятъра. 

-
- Автомобил: VW BORA 2.0 115
- Двигател: AQY 1999
Колега apolon,в случая просто не се налага !
Карам от около пет години с метална кора от IRRITATING/без оребряване/.Мога да я снимам.Изплатила се е многократно.Удари в парчета регенерат,запечена кал,камъни,хлъзгане 50 м. по кора при попадане в дълбоки коловози лед...
Познавам и други колеги с подобен опит .
Карам от около пет години с метална кора от IRRITATING/без оребряване/.Мога да я снимам.Изплатила се е многократно.Удари в парчета регенерат,запечена кал,камъни,хлъзгане 50 м. по кора при попадане в дълбоки коловози лед...
Познавам и други колеги с подобен опит .
Последна промяна от petar_a на Пон 18 ное 2019 16:38, променено общо 1 път.
- nikolay_ss
- Автомобил: Touareg 7P6
- Двигател:
И аз съм с такава кора от IRRITATING, по едно време бях и със спортно окачване, тая кора ме е спасявала доста пъти. Надрана е цялата, но не е деформирана грам.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”