Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- joro_kem
- VW експерт

- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
Моя грешка - преди 10-ина дни гледах тестери за електролит и течност за чистачки тип "пипета" и реших, че въпросът е за такъв тестер.
- Каспър
- Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
- Двигател: A20NHT Turbo 250 HP
Имах предвид тестера за волтажа, но се отказах от него. Реших да си поръчам един мултицет от жълтурите и да проверя дали мултицет за 10 лв. може да бъде верен
Някой ако има наблюдения над евтините мултицети нека сподели дали стават за елементарна проверка на волтажа на акуто.
Някой ако има наблюдения над евтините мултицети нека сподели дали стават за елементарна проверка на волтажа на акуто.- kris11
- VW експерт

- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Каспър написа:затова ми трябва този тестер за да ми казва дали е време за зареждане. Поръчал съм си един китайски волтметър за запалката..
Има волтметри и в продавалника и в нета 0,28; 0,36 и 0,56 " -светещи синьо,червено,зелено .Тези със синя подсветка са с най-ниска консумация 6,5 мм за 0,28" цена около 6лв. Имат и потенциометър за калибрация. Лесно се вграждат.
За мултицет погледни в Конрад
- Каспър
Ще изчакам това за запалката да видя какво ще показва. За мултицет мисля да е този, че искам да мери и температура:
http://www.ebay.co.uk/itm/141811643649? ... EBIDX%3AIT
Тези в Конрад до 10-15 лв. по-надеждни ли са от масовите китайки предлагани в ибей?
http://www.ebay.co.uk/itm/141811643649? ... EBIDX%3AIT
Тези в Конрад до 10-15 лв. по-надеждни ли са от масовите китайки предлагани в ибей?
- dontaskdontsay
- Автомобил: Golf III 1.6 1994
- Двигател: ABU
Каспър написа:Ще изчакам това за запалката да видя какво ще показва.
Първо вземи от някой познат и тествай за да не се окаже че в запалката отчита по малко от колкото е в действителност (за сравнение замери с мултицет директно на клемите).
- Каспър
Тези дни го чакам да дойде, иначе сверката с мултицета ще я направя за да съм сигурен дали е верен 

- dontaskdontsay
Е ако не е верен пускаш 2 кабела и се оправя.
- kris11
- VW експерт

- Контакти:
Каспър написа:Тези в Конрад до 10-15 лв. по-надеждни ли са..
Преди 3г купих оттам Mаstech MAS 838 за екстремни нужди. Нямам забележки.
Цифровите имат 1 недостатък не отчитат точно минималното напрежение при въртене на стартер и слаб акумулатор /затова и по таблата слагат стрелкови системи/Иначе за информация стават.
А тези за които писах с калибрацията -няма нужда да си теглиш допълнителни проводници към тях, а и си е предпоставка за пожар -директно от акумулатора ,без предпазител./
Слагаш на удобно място свързваш и отчиташ, с точен уред измерваш на клемите на акумулатора, колко е U и правиш калибрацията.
- Каспър
За мултицет поръчах това. За елементарни измервания се надявам да не дава големи отклонения. Тези с мерене на температура са доста по-скъпи и сметнах че за един-два пъти мерене на Т не ми е необходима такава екстра. Това съм поръчал за запалката и го чакам да дойде, ако не е вярно просто ще замине в кофата, няма да преправям нищо заради такъв глупав уред. Тези за вграждане с калибрация не са ми удобни защото искам нещо което да сложа в запалката, да видя каквото трябва и да го махна. Държа колата да е максимално близо до заводския вид и не харесвам разните добавки, дори музиката ми е заводската
Но да спрем с моите глупости, че темата е за друго.
- kris11
- VW експерт

- Контакти:
"Това съм поръчал за запалката"
Това го имах и го дадох на сина.Имай в предвид,че грее 1 2Вт резистор доста и консумацията му е над 35 мА /не помня точно. Не го оставяй в запалката за постоянно.
Това го имах и го дадох на сина.Имай в предвид,че грее 1 2Вт резистор доста и консумацията му е над 35 мА /не помня точно. Не го оставяй в запалката за постоянно.
Тая тресчотка с битовете за 20 лева как е? Много ми се иска големия комплект да си купя, ама не ми е притрябвал чак толкова и май ми се вижда скъпо, по принцип пускали ли са по малки, да знам да изчакам ли, или да взема тоя малкия комплект, имам някой друга чашка и реално тресчотката ми е нужна, пък и битовете все ще свършат някоя работа!
Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk
- dontaskdontsay
Имам почти идентичен комплект на този от 20лв закупен от Пени и е страхотен. Тогава го взех за 12лв и ме яд че после не си взех още един.
Това е този от Пени 101 части 1:1 http://www.mydealz.de/images/threads/hi ... 7774_1.jpg
Ако и качеството е същото си заслужава. Нека някои друг изкаже мнение.
Това е този от Пени 101 части 1:1 http://www.mydealz.de/images/threads/hi ... 7774_1.jpg
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Каспър написа:За мултицет поръчах това. За елементарни измервания се надявам да не дава големи отклонения. Тези с мерене на температура са доста по-скъпи и сметнах че за един-два пъти мерене на Т не ми е необходима такава екстра. Това съм поръчал за запалката и го чакам да дойде, ако не е вярно просто ще замине в кофата, няма да преправям нищо заради такъв глупав уред. Тези за вграждане с калибрация не са ми удобни защото искам нещо което да сложа в запалката, да видя каквото трябва и да го махна. Държа колата да е максимално близо до заводския вид и не харесвам разните добавки, дори музиката ми е заводскатаНо да спрем с моите глупости, че темата е за друго.
Моя мултицет е за 10лв от продавалника, с много повече възможности, включително и мерене на температура. Най-често ги прецаквам при опит да "измеря" съпротивлението на някой работещ контакт 220В. Този издържа няколко такива "измервания" и затова го причислявам към качествените.
Напрежението на запалката зависи от това колко и какви други консуматори са включени, дори уредчето да мери супер точно показанията му ще са верни в изключително редки случаи.
Re: RE: Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?
dontaskdontsay написа:Имам почти идентичен комплект на този от 20лв закупен от Пени и е страхотен. Тогава го взех за 12лв и ме яд че после не си взех още един.
Може би да уточня, че говоря за другия модел, дето не е като отвертка, ами и аз не знам как точно се нарича!
- dontaskdontsay
Малка тресчотка. Няма значение аз главно писах за качеството на битовете. То е ясно че нито тресчотка или отвертката която също е тресчотъчна, няма да държът на големи напъвания. Моята отвертка не съм я напъвал много въпреки че е сравнително добре направена и си тежи.
Сега се загледах в двата комплекта че единия е с по малко части. Забелязах и че на снимките са показани по малко видове битове в комплекта. Така излиза че този от 101 части е с по малко видове накрайници
Загледах се в моя комплект от 101 части. На кутията също са показани само 8 вида но в действителност вътре са 11 или повече видове. Препоръката ми е да се загледаш в комплекта от 101 части и да видиш дали настина са само 8 вида накрайници или повече.
На моите пише че са от висококачествена стомана S2.
Произведено в Китай и същия GS стандарт.
Сега се загледах в двата комплекта че единия е с по малко части. Забелязах и че на снимките са показани по малко видове битове в комплекта. Така излиза че този от 101 части е с по малко видове накрайници
Загледах се в моя комплект от 101 части. На кутията също са показани само 8 вида но в действителност вътре са 11 или повече видове. Препоръката ми е да се загледаш в комплекта от 101 части и да видиш дали настина са само 8 вида накрайници или повече.
На моите пише че са от висококачествена стомана S2.
Произведено в Китай и същия GS стандарт.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”