:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Мнениеот joro_kem » Сря 20 яну 2016 6:53

Моя грешка - преди 10-ина дни гледах тестери за електролит и течност за чистачки тип "пипета" и реших, че въпросът е за такъв тестер.

Потребителски аватар
Каспър
Автомобил: Insignia A Sports Tourer 2014 4x4
Двигател: A20NHT Turbo 250 HP

Мнениеот Каспър » Сря 20 яну 2016 10:09

Имах предвид тестера за волтажа, но се отказах от него. Реших да си поръчам един мултицет от жълтурите и да проверя дали мултицет за 10 лв. може да бъде верен :mhihi Някой ако има наблюдения над евтините мултицети нека сподели дали стават за елементарна проверка на волтажа на акуто.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 20 яну 2016 10:13

Каспър написа:затова ми трябва този тестер за да ми казва дали е време за зареждане. Поръчал съм си един китайски волтметър за запалката..

Има волтметри и в продавалника и в нета 0,28; 0,36 и 0,56 " -светещи синьо,червено,зелено .Тези със синя подсветка са с най-ниска консумация 6,5 мм за 0,28" цена около 6лв. Имат и потенциометър за калибрация. Лесно се вграждат.
За мултицет погледни в Конрад

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Сря 20 яну 2016 10:41

Ще изчакам това за запалката да видя какво ще показва. За мултицет мисля да е този, че искам да мери и температура:
http://www.ebay.co.uk/itm/141811643649? ... EBIDX%3AIT
Тези в Конрад до 10-15 лв. по-надеждни ли са от масовите китайки предлагани в ибей?

Потребителски аватар
dontaskdontsay
Автомобил: Golf III 1.6 1994
Двигател: ABU

Мнениеот dontaskdontsay » Сря 20 яну 2016 10:47

Каспър написа:Ще изчакам това за запалката да видя какво ще показва.

Първо вземи от някой познат и тествай за да не се окаже че в запалката отчита по малко от колкото е в действителност (за сравнение замери с мултицет директно на клемите).

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Сря 20 яну 2016 14:41

Тези дни го чакам да дойде, иначе сверката с мултицета ще я направя за да съм сигурен дали е верен :th_up

Потребителски аватар
dontaskdontsay

Мнениеот dontaskdontsay » Сря 20 яну 2016 21:05

Е ако не е верен пускаш 2 кабела и се оправя.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 21 яну 2016 9:57

Каспър написа:Тези в Конрад до 10-15 лв. по-надеждни ли са..

Преди 3г купих оттам Mаstech MAS 838 за екстремни нужди. Нямам забележки.
Цифровите имат 1 недостатък не отчитат точно минималното напрежение при въртене на стартер и слаб акумулатор /затова и по таблата слагат стрелкови системи/Иначе за информация стават.
А тези за които писах с калибрацията -няма нужда да си теглиш допълнителни проводници към тях, а и си е предпоставка за пожар -директно от акумулатора ,без предпазител./
Слагаш на удобно място свързваш и отчиташ, с точен уред измерваш на клемите на акумулатора, колко е U и правиш калибрацията.

Потребителски аватар
Каспър

Мнениеот Каспър » Чет 21 яну 2016 10:31

За мултицет поръчах това. За елементарни измервания се надявам да не дава големи отклонения. Тези с мерене на температура са доста по-скъпи и сметнах че за един-два пъти мерене на Т не ми е необходима такава екстра. Това съм поръчал за запалката и го чакам да дойде, ако не е вярно просто ще замине в кофата, няма да преправям нищо заради такъв глупав уред. Тези за вграждане с калибрация не са ми удобни защото искам нещо което да сложа в запалката, да видя каквото трябва и да го махна. Държа колата да е максимално близо до заводския вид и не харесвам разните добавки, дори музиката ми е заводската :biggrin Но да спрем с моите глупости, че темата е за друго.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 21 яну 2016 13:33

"Това съм поръчал за запалката"

Това го имах и го дадох на сина.Имай в предвид,че грее 1 2Вт резистор доста и консумацията му е над 35 мА /не помня точно. Не го оставяй в запалката за постоянно.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_555 » Нед 24 яну 2016 13:43

Тая тресчотка с битовете за 20 лева как е? Много ми се иска големия комплект да си купя, ама не ми е притрябвал чак толкова и май ми се вижда скъпо, по принцип пускали ли са по малки, да знам да изчакам ли, или да взема тоя малкия комплект, имам някой друга чашка и реално тресчотката ми е нужна, пък и битовете все ще свършат някоя работа!

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk

Потребителски аватар
dontaskdontsay

Мнениеот dontaskdontsay » Нед 24 яну 2016 19:23

Имам почти идентичен комплект на този от 20лв закупен от Пени и е страхотен. Тогава го взех за 12лв и ме яд че после не си взех още един.
Това е този от Пени 101 части 1:1 http://www.mydealz.de/images/threads/hi ... 7774_1.jpg

Ако и качеството е същото си заслужава. Нека някои друг изкаже мнение.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Нед 24 яну 2016 20:41

Каспър написа:За мултицет поръчах това. За елементарни измервания се надявам да не дава големи отклонения. Тези с мерене на температура са доста по-скъпи и сметнах че за един-два пъти мерене на Т не ми е необходима такава екстра. Това съм поръчал за запалката и го чакам да дойде, ако не е вярно просто ще замине в кофата, няма да преправям нищо заради такъв глупав уред. Тези за вграждане с калибрация не са ми удобни защото искам нещо което да сложа в запалката, да видя каквото трябва и да го махна. Държа колата да е максимално близо до заводския вид и не харесвам разните добавки, дори музиката ми е заводската :biggrin Но да спрем с моите глупости, че темата е за друго.

Моя мултицет е за 10лв от продавалника, с много повече възможности, включително и мерене на температура. Най-често ги прецаквам при опит да "измеря" съпротивлението на някой работещ контакт 220В. Този издържа няколко такива "измервания" и затова го причислявам към качествените.
Напрежението на запалката зависи от това колко и какви други консуматори са включени, дори уредчето да мери супер точно показанията му ще са верни в изключително редки случаи.

Потребителски аватар
ivo_555
Автомобил:
Двигател:

Re: RE: Re: Инструменти и аксесоари за автомобила от Lidl - стават ли?

Мнениеот ivo_555 » Нед 24 яну 2016 21:26

dontaskdontsay написа:Имам почти идентичен комплект на този от 20лв закупен от Пени и е страхотен. Тогава го взех за 12лв и ме яд че после не си взех още един.
Това е този от Пени 101 части 1:1 http://www.mydealz.de/images/threads/hi ... 7774_1.jpg

Ако и качеството е същото си заслужава. Нека някои друг изкаже мнение.

Може би да уточня, че говоря за другия модел, дето не е като отвертка, ами и аз не знам как точно се нарича!

Sent from my HTC Desire 500 using Tapatalk

Потребителски аватар
dontaskdontsay

Мнениеот dontaskdontsay » Нед 24 яну 2016 23:14

Малка тресчотка. Няма значение аз главно писах за качеството на битовете. То е ясно че нито тресчотка или отвертката която също е тресчотъчна, няма да държът на големи напъвания. Моята отвертка не съм я напъвал много въпреки че е сравнително добре направена и си тежи.

Сега се загледах в двата комплекта че единия е с по малко части. Забелязах и че на снимките са показани по малко видове битове в комплекта. Така излиза че този от 101 части е с по малко видове накрайници :confused
Загледах се в моя комплект от 101 части. На кутията също са показани само 8 вида но в действителност вътре са 11 или повече видове. Препоръката ми е да се загледаш в комплекта от 101 части и да видиш дали настина са само 8 вида накрайници или повече.

На моите пише че са от висококачествена стомана S2.
Произведено в Китай и същия GS стандарт.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”