Пасат Б5 1.8 125 к.с. 99 г. щом запаля няколко секунди след това колата гасне
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5 1.8 125 к.с. 99 г. щом запаля няколко секунди след това колата гасне
Здравейте колеги след като застудя или просто защото преди месец купих пасата(99 г. комби 1.8 125 к.с.) след като запаля няколко секунди по късно гасне. От какво може да е това колеги? Някой имал ли е подобен проблем?
- toni_tv
- Автомобил: Passat B5 syncro
- Двигател: ADR
Re: Пасат Б5 99 г. щом запаля няколко секунди след това колата гасне
И аз съм със същия двигател със същите симптоми на студен двигател като загрее после няма ядове. Това май си и често срещано при тези модели. Ето една тема на колега но още не съм пробвал дали се оправят нещата по този начин. Последните два поста - viewtopic.php?f=6&t=439439
Re: Пасат Б5 99 г. щом запаля няколко секунди след това колата гасне
Здравейте колеги, имах същият проблем и при мен (ADR 1.8 125 к.с. с газов инжекцион), като от 6-7 месеца при студен двигател, колата запалва, вдига обороти и след две-три секунди угасва. На второто палене задържа оборотите, но двигателя работи неравномерно, до като малко загрее. Забиваше и муцуна при тръгване на незагрял двигател. Загрее ли, колата пали и върви без проблем на бензин и на газ. На диагностика никакви грешки.
В крайна сметка реших проблема преди десетина дни, с почти напълно изразходване на бензина в резервоара, подмяна на бензиновия филтър и зареждане на петнадесетина литра А98. Колата сега пали независимо от температурите, държи 1200 оборота до като позагрее, без да тресе двигателя.
Нямате си на идея каква чернилка имаше във филтъра (отворих го от любопитство), въпреки че зареждах предимно А98, поради проблема с паленето. Не знам дали е сменян някога този филтър.
Имайте в предвид, че бензините също са зимни и летни, с по-голямо съдържание на лека фракция при зимните за лесно палене при ниски температури. При застоял в резервоара бензин, леката фракция се изпарява, особено лятото.
В крайна сметка реших проблема преди десетина дни, с почти напълно изразходване на бензина в резервоара, подмяна на бензиновия филтър и зареждане на петнадесетина литра А98. Колата сега пали независимо от температурите, държи 1200 оборота до като позагрее, без да тресе двигателя.
Нямате си на идея каква чернилка имаше във филтъра (отворих го от любопитство), въпреки че зареждах предимно А98, поради проблема с паленето. Не знам дали е сменян някога този филтър.
Имайте в предвид, че бензините също са зимни и летни, с по-голямо съдържание на лека фракция при зимните за лесно палене при ниски температури. При застоял в резервоара бензин, леката фракция се изпарява, особено лятото.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Пасат Б5 1.8 125 к.с. 99 г. щом запаля няколко секунди след това колата гасне
Колега rumen55 къде се намира този филтър? При мен проблемите са абсолютно същите както ги описваш и за паленето и за мощността докато е студена. Какви пари да си приготвя за филтъра + работата?
Re: Пасат Б5 1.8 125 к.с. 99 г. щом запаля няколко секунди след това колата гасне
Филтърът е под заден десен калник. По-лесно се сменя на подемник, с развиване на два болта на пластмасовата предпазна кора на задния мост. Самият филтър, е захванат на маркуча за бензина със скоби.
Филтъра е около 20-25 лева, с работата не-повече от 30-35 лева.
Филтъра е около 20-25 лева, с работата не-повече от 30-35 лева.