Проблем с печка на VW Sharan
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем с печка на VW Sharan
А имаш ли представа какво от него би ми вършело работа?
-
- Автомобил:
- Двигател:
samet_1984 написа:А имаш ли представа какво от него би ми вършело работа?
Първо ще ти дам да пробваш с моята електроника. Ако не става тогава е ясно вентилатор ...
- samet_1984
- Автомобил:
- Двигател:
Тогава дай си номера на gsm-а на ЛС и да се разберем.
- Pusheka
- Автомобил: Passat B5 Highline
- Двигател: AFN 1.9TDI 1999
Колеги добър вечер. Имам питане за Passat B5 AFN печката е D4W SC със отделно управление. Тази печка я взех от познат със нарязана инсталация и блокирал мотор на вентилатора. Оправих инсталацията и перката тръгна, запалих я работи нормално, включва изключва всичко както трябва. Та въпроса е, колата е с климатроник и не знам къде да се свърже релето което трябва да включва вентилатора към купето. Ако някой може да помогне благодаря и трябва ли още някаква профилактика да и правя преди да я сложа.

Последна промяна от Pusheka на Чет 28 яну 2016 19:24, променено общо 1 път.
Те това е доста ценно блаженство,дано успееш да го подкараш,щото на мойта Еберка 5кв ми искат цена 200лв за дистационно и автономно палене 

- Pusheka
Подкарах я работи безпроблемно само някой да подскаже къде да се върже (бушон, реле) за да включва вентилатора за в купето. И тая е имала дистанционо защото има приемник но самото то липсва.
Последна промяна от Pusheka на Чет 28 яну 2016 21:39, променено общо 1 път.
Не знам човек,щом бачка нещата са една идея по-леки.Искаш да си я палиш като намериш дистанционно,или климатроника да ти я пуска ?
А колата ти имала ли е печка ?Ако не-нямам идея какви тръби и как ще трябва да пускаш,отделно компа на колата как ще се свързва с нея.Идеята ти е супер,мисля че някой фен печкар ще може да ти е от полза.
- Pusheka
Не е имала колата печка.Няма да се свързва с компютара на колата тя ще си е автономен отоплител.Само не мога да намеря схема къде на управлението на климатроника трябва да се върже за да може като запали печката да включи вентилатора за да топли купето.
Последна промяна от Pusheka на Чет 28 яну 2016 22:38, променено общо 1 път.
Ти като я запалиш и тя си върти и топли антифриза...кво друго ти трябва...грее си и загрява бързо двигателя и вече си цар-климатроника ще ти трябва само да увеличиш вентилатора,но предполагам ще ти трябва едно ключенце да си я изгасяш.
- Pusheka
Трябва ми като ще излизам в 7ч да я наглася печката да запали в 6:30 примерно, аз няма да съм в колата да пусна климатроника да духа, затова трябва да се върже като запали печкта да включва и неговия вентилатор да духа вътре топло.
Последна промяна от Pusheka на Чет 28 яну 2016 22:58, променено общо 1 път.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Pusheka написа:Трябва ми като ще излизам в 7ч да я наглася печката да запали в 6:30 примерно, аз няма да съм в колата да пусна климатроника да духа, затова трябва да се върже като запали печкта да включва и неговия вентилатор да духа вътре топло.
Sent from my SM-N9005 using Tapatalk
Като отправих запитване към вносителя на Еберките, за връзване на допълнително монтирана автономна печка на Шаран, ми казаха, че е възможно. Цената е 800 лв. с таймер. Дистанционно още 300€. Като ги питах и как се връзва към климатроник ми казаха, че до сега са монтирали само на коли с климатик и трябвало да проверят.
Дано намериш инфо.
- Pusheka
Ето едвам намерена схема. Първата за климатик има я навсякъде и другата за климатроник която трудно намерих. Може да помогнат и на някой друг. Тия дни ще пробвам ще успея ли, все си мисля че отзад буксите на климатроника са ми 4 а не 3 както на схемата :)
Схема Климатик

Схема Климатроник

Не се вижда както трябва ето PDF файла
https://www.dropbox.com/s/8ow7d0bixr723et/24_0179_90_97_32_DE_0103.pdf?dl=0
Това вече мисля че може и да е за мен :)

Схема Климатик

Схема Климатроник

Не се вижда както трябва ето PDF файла
https://www.dropbox.com/s/8ow7d0bixr723et/24_0179_90_97_32_DE_0103.pdf?dl=0
Това вече мисля че може и да е за мен :)

Последна промяна от Pusheka на Пет 29 яну 2016 10:54, променено общо 1 път.
- Pusheka
Та пак въпрос, при вас горивото с отделна шлауфка от резервоара ли идва или с тройник от горивопровода за двигатела? Днес си играх направих планка закрепих печката, свързах маркучи, закрепих аспуха. Тръгвам да я паля преди да окабелявам и хоп не пали, пак прпбвам пак неще. Свързал съм нафтата с тройник от горивопровода защото по схема може и така и с отделен от резервоара. Да ама не, когато двигатела работи отива и нафта към печката огъся ли го веднага засмуква въздух не знам защо.Тройника си е от 8мм към 4мм всичко е спазане нервите ми отрови цял ден. При вас от къде взема горивото.

Ето тук където съм оградил с червено е хванат троиника и е обърнат надоло.

Някой с идея защо така се случва, дали защото е на най-високата точка на системата или трябва да пускам шлаувка от резервоара и от къде ще намеря сонда за нея :( .Никой ли не знае на печката му от резервоара ли е хванато горивото или със тройник.

Ето тук където съм оградил с червено е хванат троиника и е обърнат надоло.

Някой с идея защо така се случва, дали защото е на най-високата точка на системата или трябва да пускам шлаувка от резервоара и от къде ще намеря сонда за нея :( .Никой ли не знае на печката му от резервоара ли е хванато горивото или със тройник.
Последна промяна от Pusheka на Съб 30 яну 2016 18:55, променено общо 1 път.
При мен има помпичка и дърпа от резервоара.Имаше из форума колега с продажба на печка от шаран,питай го дали има тая помпичка,лесно се тества,само ток треба да и пуснеш и ако тегли е ок.Има и друго:управлението на печката и казва колко гориво да помпи.Мойта преди да пламни помпи малко,после помпи по-често(като е на мах),самото управление и казва колко.На некакви градуси(показани от температурния датчик на антифриза) сама гаси или минава на малка мощност,и добре че е така ,иначе на мах е 5kw и помпи по каталог 500-600 гр. на час,но това не е единствения проблем,харчи и близо 3 волта и не знам колко ампера (съдейки по волтметъра)
Та треба имаш в предвид да си със сериозен акумулатор.
п.п.:дано съм ти от полза:)
Та треба имаш в предвид да си със сериозен акумулатор.
п.п.:дано съм ти от полза:)

Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”