Iezekil написа:При условие,че той трябва да спре/кво като ми е дясно стоящ/ и тръгне,а аз само да намаля/примерно/....и влизам в кръстовището първо аз.
Илюстрация:

Iezekil написа:При условие,че той трябва да спре/кво като ми е дясно стоящ/ и тръгне,а аз само да намаля/примерно/....и влизам в кръстовището първо аз.
icoico написа:ivo_555 написа:...Продължавам да твърдя, че този с триъгълника минава последен. Виждал съм абсолютно същата листовка, не ме карайте да я търся!...
Аз пък съм виждал абсолютно същата тема![]()
viewtopic.php?t=264190
Tipsy написа:goldy написа:(2) Когато на кръстовище е указано, че пътят с предимство променя направлението си, водачите, които се намират на този път, се ръководят помежду си от правилата на чл. 48. От същите правила се ръководят помежду си и водачите на превозните средства, които не се намират на пътя с предимство.
От чисто любопитство да попитам къде в ситуацията е указано, кой е пътя с предимство, че да приложим този член?
ivo_555 написа:Това, че ти не трябва да спираш, не значи че трябва да отнемеш предимството на някой който вече е спрял и може да тръгне всеки момент!... но при положение, че приближавате едновременно, спирате и двамата, и по правилник минава първо дясностоящия!
Iezekil написа:ivo_555 написа:Това, че ти не трябва да спираш, не значи че трябва да отнемеш предимството на някой който вече е спрял и може да тръгне всеки момент!... но при положение, че приближавате едновременно, спирате и двамата, и по правилник минава първо дясностоящия!
Изопачаваш!Положение приближаваме двамата има,спирате двамата няма.За времето за което единия спира,другия навлиза в кръстовището.Какво предимство отнемаш,като оня е на стоп?Знака те задължава да дадеш предимство на пътя с предимство!Както е казал колегата,щом си на стоп-минаваш последен.
Всички останали случаи и напъни за мислене биха били верни,ако имаше 2 стопа на кръстовището.Самият факт,че няма е красноречив.
betaserk написа:Чл. 103. На кръстовище, на което няма сигнализиран път с предимство:
1. водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните
превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна.
Чл. 104. (2) Когато на кръстовище пътят с предимство променя направлението си, което е
указано с допълнителна табела Т13, водачите, които излизат от него, се ръководят помежду си
от правилата на чл. 103, т. 1 и 2. От същите правила се ръководят помежду си и водачите на
превозни средства, които навлизат в пътя с предимство.
Iezekil написа:Според тоя член 103,слизащия от пътя с предимство с посока към стопа би трябвало да спре и да пропусне тия от към триъгълния знак,понеже са му от дясно.Чл 104 е чл103,напълно безмислен член,има-няма табела десния е с предимство.Е,значи кво като слизаш от главен път,десния е с предимство даже и да е на стоп.
Iezekil написа:На снимката от първа страница не виждам указано ли е с табела или не нищо.Виждам,че пред стопа има пешеходна пътека.
Както знаете,знак №36 е забранителен,а знак №1 е предупредителен.По тая логика водачите срещу знак №1 гледат наляво,за да дадат предимство на пътя с предимство.Обратно,на стопа ще гледат навсякъде +пешеходци.Още повече,че тия от ляво на практика навлизат в кръстовището и спрат ли на кръстовището,за да пропуснат някого от стопа,то те представляват заплаха за слизащите от главния път в посока стопа.Да,всеки си гледа знака.Да,това е регулирано кръстовище и някой даде ли предимство на тия от стопа е в нарушение.
Според тоя член 103,слизащия от пътя с предимство с посока към стопа би трябвало да спре и да пропусне тия от към триъгълния знак,понеже са му от дясно.Чл 104 е чл103,напълно безмислен член,има-няма табела десния е с предимство.Е,значи кво като слизаш от главен път,десния е с предимство даже и да е на стоп.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Google [Bot], MiroH и 75 госта