Iezekil написа:При условие,че той трябва да спре/кво като ми е дясно стоящ/ и тръгне,а аз само да намаля/примерно/....и влизам в кръстовището първо аз.
Илюстрация:

Iezekil написа:При условие,че той трябва да спре/кво като ми е дясно стоящ/ и тръгне,а аз само да намаля/примерно/....и влизам в кръстовището първо аз.

icoico написа:ivo_555 написа:...Продължавам да твърдя, че този с триъгълника минава последен. Виждал съм абсолютно същата листовка, не ме карайте да я търся!...
Аз пък съм виждал абсолютно същата тема
viewtopic.php?t=264190

Tipsy написа:goldy написа:(2) Когато на кръстовище е указано, че пътят с предимство променя направлението си, водачите, които се намират на този път, се ръководят помежду си от правилата на чл. 48. От същите правила се ръководят помежду си и водачите на превозните средства, които не се намират на пътя с предимство.
От чисто любопитство да попитам къде в ситуацията е указано, кой е пътя с предимство, че да приложим този член?
 "
"
ivo_555 написа:Това, че ти не трябва да спираш, не значи че трябва да отнемеш предимството на някой който вече е спрял и може да тръгне всеки момент!... но при положение, че приближавате едновременно, спирате и двамата, и по правилник минава първо дясностоящия!
 Вие си измисляте закона с г,за си
 Вие си измисляте закона с г,за си  Вчера минавах от там и имаше спрян камион точно пред знака/триъгълника/, излизаха коли от към центъра и след като не можеха да видят знака, помислиха, че пътя им е с предимство, защото точно като вас видяха знака отсреща, че пътя е с предимство и заради тая глупава грешка един пич с една Тойота щеше да плати скъпо, защото пред него е стоп и след като спря и се огледа, видя, че е в дясно и започна да тръгва, за малко щеше да стане мазало точно заради скапаната ви политика да гледате знака отсреща, гледа се знака пред теб! Заради такива като вас после другите хора страдат. Трябва да запишат поправка в закона..."Никога да не се гледа знака отсреща" Такава глупост не бях чувал
 Вчера минавах от там и имаше спрян камион точно пред знака/триъгълника/, излизаха коли от към центъра и след като не можеха да видят знака, помислиха, че пътя им е с предимство, защото точно като вас видяха знака отсреща, че пътя е с предимство и заради тая глупава грешка един пич с една Тойота щеше да плати скъпо, защото пред него е стоп и след като спря и се огледа, видя, че е в дясно и започна да тръгва, за малко щеше да стане мазало точно заради скапаната ви политика да гледате знака отсреща, гледа се знака пред теб! Заради такива като вас после другите хора страдат. Трябва да запишат поправка в закона..."Никога да не се гледа знака отсреща" Такава глупост не бях чувал  
  На тези два пътя е мазало, заради не знаенето на хората и изопачаването на закона, след като имали изчакай останалите с предимство дай да минем
 На тези два пътя е мазало, заради не знаенето на хората и изопачаването на закона, след като имали изчакай останалите с предимство дай да минем  Полицаите винаги спират точно там и гледат майтапи, едно че да не влизат коли в насрещното, а и за такива излагации, познавам ги и другия път като минавам от там ще спра да ги питам! Това всеки си измисля както му е на него кеф, ако минава от стопа ще си каже аз съм, ако си на другия знак в ляво от към центъра, вижте ме, аз съм гений и ТРЯС!
 Полицаите винаги спират точно там и гледат майтапи, едно че да не влизат коли в насрещното, а и за такива излагации, познавам ги и другия път като минавам от там ще спра да ги питам! Това всеки си измисля както му е на него кеф, ако минава от стопа ще си каже аз съм, ако си на другия знак в ляво от към центъра, вижте ме, аз съм гений и ТРЯС!Iezekil написа:ivo_555 написа:Това, че ти не трябва да спираш, не значи че трябва да отнемеш предимството на някой който вече е спрял и може да тръгне всеки момент!... но при положение, че приближавате едновременно, спирате и двамата, и по правилник минава първо дясностоящия!
Изопачаваш!Положение приближаваме двамата има,спирате двамата няма.За времето за което единия спира,другия навлиза в кръстовището.Какво предимство отнемаш,като оня е на стоп?Знака те задължава да дадеш предимство на пътя с предимство!Както е казал колегата,щом си на стоп-минаваш последен.
Всички останали случаи и напъни за мислене биха били верни,ако имаше 2 стопа на кръстовището.Самият факт,че няма е красноречив.
betaserk написа:Чл. 103. На кръстовище, на което няма сигнализиран път с предимство:
1. водачът на нерелсовото пътно превозно средство е длъжен да пропусне пътните
превозни средства, които се намират или приближават от дясната му страна.
Чл. 104. (2) Когато на кръстовище пътят с предимство променя направлението си, което е
указано с допълнителна табела Т13, водачите, които излизат от него, се ръководят помежду си
от правилата на чл. 103, т. 1 и 2. От същите правила се ръководят помежду си и водачите на
превозни средства, които навлизат в пътя с предимство.

Iezekil написа:Според тоя член 103,слизащия от пътя с предимство с посока към стопа би трябвало да спре и да пропусне тия от към триъгълния знак,понеже са му от дясно.Чл 104 е чл103,напълно безмислен член,има-няма табела десния е с предимство.Е,значи кво като слизаш от главен път,десния е с предимство даже и да е на стоп.
Iezekil написа:На снимката от първа страница не виждам указано ли е с табела или не нищо.Виждам,че пред стопа има пешеходна пътека.
Както знаете,знак №36 е забранителен,а знак №1 е предупредителен.По тая логика водачите срещу знак №1 гледат наляво,за да дадат предимство на пътя с предимство.Обратно,на стопа ще гледат навсякъде +пешеходци.Още повече,че тия от ляво на практика навлизат в кръстовището и спрат ли на кръстовището,за да пропуснат някого от стопа,то те представляват заплаха за слизащите от главния път в посока стопа.Да,всеки си гледа знака.Да,това е регулирано кръстовище и някой даде ли предимство на тия от стопа е в нарушение.
Според тоя член 103,слизащия от пътя с предимство с посока към стопа би трябвало да спре и да пропусне тия от към триъгълния знак,понеже са му от дясно.Чл 104 е чл103,напълно безмислен член,има-няма табела десния е с предимство.Е,значи кво като слизаш от главен път,десния е с предимство даже и да е на стоп.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”
Потребители, разглеждащи този форум: Няма регистрирани потребители и 76 госта