Бора 1.6 АКЛ- проблем с вървеж и палене
-
- Автомобил: VW BORA
- Двигател: 1.6 SR
Бора 1.6 АКЛ- проблем с вървеж и палене
Здравейте , колеги !
Проблема е следния - колата започна по - трудно да пали (когато е топла) , стартера върти повече (акумулатора е на 40 дена) и самите обороти след запалване скачат и забиват на около 500 и след секунда , две си отиват на около 900 както си е нормално. Отделно за вървенето - като си забия крака в пода на 2ра бавно и мудно започва да ускорява и за момент сякаш нещо се отпушва и започва да дърпа за 2-3 секунди и после пак и така 3 4 пъти до около 4500 оборота. Колата е с ГИ прави го на газ и на бензин. Какво може да е защото утре ми предстои дълго пътуване.
Проблема е следния - колата започна по - трудно да пали (когато е топла) , стартера върти повече (акумулатора е на 40 дена) и самите обороти след запалване скачат и забиват на около 500 и след секунда , две си отиват на около 900 както си е нормално. Отделно за вървенето - като си забия крака в пода на 2ра бавно и мудно започва да ускорява и за момент сякаш нещо се отпушва и започва да дърпа за 2-3 секунди и после пак и така 3 4 пъти до около 4500 оборота. Колата е с ГИ прави го на газ и на бензин. Какво може да е защото утре ми предстои дълго пътуване.
Re: Бора 1.6 АКЛ- проблем с вървеж и палене
Моята е 1.6 АКЛ пак с ГИ и един път случих на калпава газ като се има предвид, че напълних бутилката до горе. Между 1500 и 3000 оборота не иска да върви, придърпва абе ужас направо. Викам си какво ли става с тази кола? Напълних газ от друго място и се оправи. Иначе това за паленето при мен прави проблем на студен двигател когато е около 0 градуса или под 0 темепратурата. Примерно въртя уж запалва стига до 500 оборота малко тресе и псоле вдига до 1000 или изгасва.. Как ти е направена газовата? Винаги ли палиш на бензин или имаш възможност да я палиш на газ?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Aleksiev777 написа:Здравейте , колеги !
Проблема е следния - колата започна по - трудно да пали (когато е топла) , стартера върти повече
А студеното палене как е?
На първо четене ми прилича на температурен датчик.
Ако стигнеш до купуване на такъв вземи оригинален,че тия евтините хич не стават.
Еуратек има по-добри цени от Порше в това отношение.
-
Студеното палене няма проблем.
-
Мои познати ми дадоха идея за датчик на коляновия вал. И днес и правих диагностика , не изкара никакви грешки.
- fedoracore
- Автомобил: V5
- Двигател: 2.3
Aleksiev777 написа:Мои познати ми дадоха идея за датчик на коляновия вал. И днес и правих диагностика , не изкара никакви грешки.

-
Ако е датчик на коляновия вал може да ме остави на пътя нали ?
- инжектопляктор
- Автомобил:
- Двигател:
Ъхъ. Ще те остави, дръж, та гледай. И няма да има повече палене.(докато не го смениш)
-
Стигнах до заключение , че не е от газта - направи го още 2 пъти днес с газ от Шел (последно зареждане). Обърнах на бензин същата работа...сякаш на моменти и идва силата до 2500 оборота просто виждам как стрелката на оборотите се мърда, а ми се струва че съм на едно място.
Сутринта тръгнах - запали си от раз , на 3тия светофар изгасна , запалих по трудно и почнаха мъките. Спрях за 15-20 минути запалих и всичко точно докато се прибера.
Същата работа след 1 час пак като излизах. Много ми лази по нервите защото не знам от какво е. Правиха и диагностика - никакви грешки !
Сутринта тръгнах - запали си от раз , на 3тия светофар изгасна , запалих по трудно и почнаха мъките. Спрях за 15-20 минути запалих и всичко точно докато се прибера.
Същата работа след 1 час пак като излизах. Много ми лази по нервите защото не знам от какво е. Правиха и диагностика - никакви грешки !
-
Датчика явно ще се сменя. Спрял съм се на Бош. Някакви отзиви за марката или друг да гледам ?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Aleksiev777 написа: Спрял съм се на Бош.
Ако си сигурен,че е истински "Бош" ОК.
Провери контролно в Еуратек каква цена ще ти извадят за този датчик.
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Колега, имаш ли на идея как се държи колата, когато прекъсва датчика на коляновия вал? Прочети малко. Ако прекъсне датчика няма да може да запалиш, докато не изстине двигателя, гасне изведнъж и при загрял двигател. Проблема с вървежа не се дължи на датчика, не съм чувал след смяната му на някой да се е повишила мощността.
И най-важното:
Нямаш грешка за датчика, което прави вероятността да е той минимална.
Ако искаш го смени, може пък софтуера да греши и програмистите да са пропуснали най-важния датчик.
Идеи за подобно гаснене колкото си искаш.
И най-важното:
Нямаш грешка за датчика, което прави вероятността да е той минимална.
Ако искаш го смени, може пък софтуера да греши и програмистите да са пропуснали най-важния датчик.

Идеи за подобно гаснене колкото си искаш.

-
Да знам как се държи. Сменял съм на Шаран - изгасна посредата на пътя и краѝ.
-
А възможно ли е да е датчик на Хол ?
- freelancer
- Автомобил: VW Polo 1.4 MPI
- Двигател: AKK 2000
Ами? Ти сам си отговори, аз също се бях засилил да го сменям, а то се оказа, че смуче въздух. Добре, че не го смених. Казвам ти просто да не се набуташ, щото за да смениш нещо трябва да имаш някакви доказателства, а този датчик въобще не е евтин, към 100 лв и отгоре е на Бош.
Предположения много, доказателства малко.
Майсторите знаеш колко им дреме, казват ти сменяй и като не стане си е за твоя сметка. Няма смисъл да набутваш пари за нищо. Много е лесно да дават съвети някои хора и причината е, че не вадят парите от джоба си.
Предположения много, доказателства малко.

Майсторите знаеш колко им дреме, казват ти сменяй и като не стане си е за твоя сметка. Няма смисъл да набутваш пари за нищо. Много е лесно да дават съвети някои хора и причината е, че не вадят парите от джоба си.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”