Проблем със скоростите
Проблем със скоростите
Здравейте имам един много дразнещ проблем със скоростите на Golf 3 1.8 ABS а по-точно с 2-ра. Когато не е загряла колата като вкарам втора по-рязко(нормално) винаги изхърква и трябва винаги да я вкарвам лекичко и бавно
а всички други си влизат без проблем! От отдавна го прави този проблем но особено сега зимата когато го прави по продължително заради студа е много дразнещо. Ако някой е изстрадал това и знае нещо по въпроса моля споделяйте! Благодаря предварително.

- The_King
- Автомобил:
- Двигател:
1
Колега имах абсолютно същия проблем със скоростите на моя АБФ,2-ра ми влизаше с изхъркване,особено на студено.След време смених цялата скоростна кутия.Синхронизатора на 2-ра скорост беше заминал.
- K04A
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, имах същия проблем. Като купих джетата смених и маслото в скоростната кутия и макар че по каталог дават вискозитет 75W90 сложих ЕР 90. Лятото изтраях да ми прехърква на 2-ра, но като застудя смених маслото с каквото трябва и се оправи. Сега много рядко, когато е студена и сменям бързо се чува леко хъркане, но да не забравяме, че е на 19 години и над 200 000 км.
Здравей dobrij , нищо непомага и аз имам същият голф и проблем едно към едно
, единственият лек е нова скоростна кутия.Аз я смених с такава от scirroco с шпер , хем върви повече хем 3 ,4 и 5 са по-дълги и ми харчи осезателно по-малко.Майстора ,който ми сменя кутиите ми показа после маслото в старата - приличаше на паста за зъби а беше само на 2 месеца. Друг начин е да не обръщаш внимание , но това е мн трудно повярвай, ако искаш може и синхронизатора на 2ра да смениш ,но майтора ми каза че най-много година издържат и пак на същотото място се изхабява .Никакви добавки непомагат повярвай ми пред 1 седмицжа си смених кутията 220 лв за самата кутия и 80 лева за смяна и ново масло. Но трябва да знаеш , че моята кола е така от 5 години и пак си вървеше единствено да мърдаш бавно лоста надолу към 2ра иска6е ама на на шофьор не случи
p:s със здраве

p:s със здраве
- evgenyh
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: BSE 2005
spectrum написа:освен DURA LUBE каква друга добавка бихте препоръчали за скоростна кутия ?
ХАДО

http://www.xado.unacs.bg/xado-reductors.html
гарантирано помага, пробвай с търсачката

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”