Здравейте! Нов съм във форума, както съм нов и при Фолксваген! От има няма 5 дни имам Голф 2 1.3 55кс. и преблемът е следният. Таблото ми не светеше но “пищеше" след като мине определено време от запалването на автомобила. Смених таблото и какво стана? Таблото си свети всичко 6, но след като изгаснат лампите започва да премигва лампата на маслото и се издава един адски досаден непрекъснат звук като аларма може би. Бърникахме по двигателя и в един момент видяхме, че тока на датчиците е захванат като от петокласник. Нямаше нито обувка нито да е навита жичката като хората нищо. Взехме обувки уж го направихме и проблема си стои. Маслото на колата е на нормално ниво.
П.С. Преднишния собственик каза, че когато сменил тези два тачика запознало да пищи.
Въпрос: Може ли датчиците да са неподходящи? Може ли да са разменени ако изпълняват различна функция?

Датчик масло Голф 2 1.3 55кс
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Re: Датчик масло Голф 2 1.3 55кс
По-принцип може, но може да е и проблем в маслената помпа.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Измери налягането на маслото - на мястото на датчика .
- Илия.Милев
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател:
При десен завой забелязах, че лампата спира да мига и пищенетп също спира.
- nikiorlov
- Автомобил: Golf mk2
- Двигател: MH 1987
Ако не е сменяно маслото и се е скапало също прави такъв номер! Или ако не е карана месеци колата пак го смени!
Датчиците, дето се продават нови, също не са съвсем читави понякога! По добре е да си намериш оригинални втора употреба ;)
Може и да са се образували известни запушвания по каналите на маслото, но не съм сигурен дали да ти препоръчвам препарат за почистване преди смяна на маслото!?!
Датчиците, дето се продават нови, също не са съвсем читави понякога! По добре е да си намериш оригинални втора употреба ;)
Може и да са се образували известни запушвания по каналите на маслото, но не съм сигурен дали да ти препоръчвам препарат за почистване преди смяна на маслото!?!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”