Vivacom - мошеници от класа!

Компютри и интернет, аудио и видео, GSM, електроуреди и всяка друга техника, различна от автомобилната, обзавеждане
Потребителски аватар
ivo_vn
Автомобил: Passat
Двигател: AVB

Vivacom - мошеници от класа!

Мнениеот ivo_vn » Сря 24 фев 2016 19:55

Здравейте, колеги!
На кратко да ви обясня как едни от най-големите доставчици на интернет и телевизия, вземат парите на хората които неразбират. На Иванчо му подарили втори настолен компютър, като на първия има прекаран интернет с рутер, скорост от 20мбпс - (2.4мб/с) и цифрова телевизия. Иванчо понеже не знае как да си пусне интернет и на другия компютър, отива в офисите на VIVACOM и една сладка "Госпожа" го омайва че срещу само още 6лв. на месец ще получи още един интернет с 20мбпс - (2.4мб/с).На следващия ден тай наречените "техници" си свършили работата и същата вечер на по ракия ми разправа какво е направил, аз ми стана много интересно как така му прекарват още един интернет като вече има прекаран един? :icon_lol
Гледам аз в една стая два рутера и 5 метра по-назад скрит зад шкава направен байпас с главния кабел, обещаната скорост от общо 4.8мб/с дефакто става по 1.2 на компютър. Сложих му аз един лан кабел от рутера до втория компютър, а новия рутер с парчето кабел в една торбичка и към офиса, като му върнаха 6-то лева и развалиха договора. :mhihi
Поздрави!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Re: Vivacom - мошеници от класа!

Мнениеот stefan4o » Сря 24 фев 2016 20:33

Тарикат-техници :Mr Green Fun
Ще ви разкажа един виц, който е много актуален за нашите среди (телекомуникациите)
Въпрос:Как можеш да на@беш тигър?
Отговор: С подизпълнител.
В интерес на истината, ако суичът е ПРЕДИ двата рутера - може да се получи скоростта. Иначе ако е между двата... си е 20мбпс.

Потребителски аватар
ivo_vn

Мнениеот ivo_vn » Сря 24 фев 2016 21:42

Главния рутер естествено е свързан след суича, втория беше свързан преди него като са използвани само 2 от 4-те чифта кабела. Скоростта я тествах като пуснах два филма на двата компютъра и се колебаеше от 900кб/с до 1.3мб/с! :smile
Пък и няма логика да му слагат втори рутер, вместо да му пуснат един лан кабел до другия и да му подновят договора на повече мбпс примерно... а не да предлагат втори интернет!

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 24 фев 2016 21:50

Нещо бъркаш понятията ми се струва, ама как да е. Иначе за чифтовете - 100мбпс свързаност фулдуплекс изисква точно два чифта. Гигабитната иска вече всички 4 чифта.
Ако рутерите не са били свързани един с друг всичко си е в реда на нещата. Иначе, вместо втори нет е можело наистина да му се предложи да се окабели до настолната машина. В името на това да се вземе някой лев се предлагат какви ли не щури неща особено на хора, които не разбират.

Потребителски аватар
ivo_vn

Мнениеот ivo_vn » Сря 24 фев 2016 22:07

Точно преди главния модем има кутийка с 5 порта която разделя интернета и телевизията, за нея говоря може и аз да бъркам. :smile

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 24 фев 2016 22:09

Няма смисъл да си търкам клавиатурата, щом ще си говорим за кутийки...

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Сря 24 фев 2016 22:27

Само да вметна. Работя в системата на Виваком вече доста време и за първи път чувам за нещо подобно. И не, не защитавам компанията.
И да вметна — използват се 4 жила(2 чифта) от UTP-то, така че спокойно по едно UTP може да се пуснат две услуги.
И ако съм разбрал правилно колегата. Ако е така, то би трябвало да има два суитча — по един за всяка от услугите. Говорим за Fiber, нали?

Потребителски аватар
ivo_vn

Мнениеот ivo_vn » Сря 24 фев 2016 22:45

Да! за фибер говорим, суича е само един. Сигналния кабел влиза в суича, от там до модема и другите 3 порта към телевизорите.
Втория модем беше свързан 5 метра преди суича както казах по-горе..

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 24 фев 2016 22:53

На кое казвате Фибер? На утп/фтп кабела ли?

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Сря 24 фев 2016 23:04

Мне. Fiber е оптиката на Виваком-FTTB или FTTH. Питам го, защото знам ли може да говори за ADSL.
Аз от съображения за сигурност, ще се въздържа да си кажа мнението, това което се е случило — дали е правилно.

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Сря 30 мар 2016 22:02

В края на 02м от общината -наета фирма отряза кабелите поголовно по улицата.5-6 дни бях без нет, телефон и ТВ.
На 26.03 получих ф-ра с приспадната месечна такса .
Не съм се обаждал, не съм искал бонус за липсата на услуга - не беше по тяхна вина. Но за постъпката им с приспадане на месечната такса им свалям шапка и съм благодарен.

Последна промяна от kris11 на Чет 31 мар 2016 10:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Сря 30 мар 2016 22:14

Сложих му аз един лан кабел от рутера до втория компютър, а новия рутер с парчето кабел в една торбичка и към офиса, като му върнаха 6-то лева и развалиха договора. :mhihi

Отиди в Близу, там да развалиш договор, да видиш, за какво иде реч? Виваком ще ти се видят като херувимчета... :mhihi

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 30 мар 2016 22:16

И аз искам да си разваля кредита в банката, ама не дават :mhihi Ще си го плащам, какво да правя :rolleyes
Не е толкоз трудно да развалиш договор. Случвало ми се е да връщам клиенти на офис да си вземат парите и да анулират договор, който по една или друга причина не влиза в сила.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 30 мар 2016 22:19

Сключването на безсрочен договор с телеком води до непукизъм, относно срокове за изпълнение.
Цената е по-висока? Е, всяко удоволствие се плаща :deal

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 30 мар 2016 22:23

Баш. Всеки оператор има и такива оферти. Само че всеки иска да клеца дявола във въздуха и да ползва тънката лайсна. Е аз вече ползвам 9-та година и проблеми и оплаквания нямам (за всички тези години услугите са ми прекъсвали общо 3-4 пъти) - все съм на срочни към фирмата, в която работя. Че има хора, дето не знаят какво искат и всеки ден си сменят мнението - това е друга работа - именно за тях са направени неустойките :Mr Green Fun

Последна промяна от stefan4o на Сря 30 мар 2016 22:25, променено общо 1 път.

Върни се в “ОФФ-Топик - електроника, техника, обзавеждане”