Тайната на екологичните дизели на VW и скандалът в USA

Главният форум, касаещ всичко свързано с автомобилите Volkswagen
Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Re: Тайната на екологичните дизели на VW и скандалът в USA

Мнениеот Вълчан » Вто 12 яну 2016 15:40

Stif написа:Някой има ли инфо как VW ще обезщетява засегнатите собственици в Б-я?

Взеха да се облизват собствениците на такива в България ама няма да мине номера.... :Topic-is-closed-bg

Stif
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stif » Вто 12 яну 2016 18:24

Вълчан написа:Взеха да се облизват собствениците на такива в България ама няма да мине номера.... :Topic-is-closed-bg

[size=150
Приятелю, автомобила съм закупил от официалния дилър на VW в България за повече от 65 х.лв. с технически паспорт в който са записани определени параметри по отношение на изхвърлените газове и както е казал колегата по-горе един ъпдейт на софтуера /за каквото се говори/ ще доведе до някои вреди за двигателя респективно за мен. Получил съм стока, която не отговаря на предварително обявеното от продавача качество и в този смисъл се считам за излъган и според мен следва да получа някакво обезщетение. Иначе това, дали се облизвам или не и дали ще има или няма да има обезщетение за такива като мен не мога да разбера каквото те касае и защо типично по български злорадстваш /би следвало като си в Германия да прихванеш нещо от хората около теб ама май ти е трудно/?
Форума е създаден да си помагаме /с информация или кой с каквото може каквито примери има много тук/, а не да злобеем.[/size]

Потребителски аватар
AugustinerFan
Автомобил: Mini Cooper SD
Двигател: 2017

Мнениеот AugustinerFan » Вто 12 яну 2016 18:49

Едва ли ще обезщетяват някой в Европа,брат ми е е сред потърпевшите, получи писмо в което се извиняват и скоро да очаква да се свържат с него и до там. Говори се че в Германия ще поемат разликата в данъка,но са само слухове поне засега. Рано е още!

Вълчан
Автомобил: Mazda 5
Двигател:

Мнениеот Вълчан » Вто 12 яну 2016 19:36

Stif написа:
Вълчан написа:Взеха да се облизват собствениците на такива в България ама няма да мине номера.... :Topic-is-closed-bg

[size=150
Приятелю, автомобила съм закупил от официалния дилър на VW в България за повече от 65 х.лв. с технически паспорт в който са записани определени параметри по отношение на изхвърлените газове и както е казал колегата по-горе един ъпдейт на софтуера /за каквото се говори/ ще доведе до някои вреди за двигателя респективно за мен. Получил съм стока, която не отговаря на предварително обявеното от продавача качество и в този смисъл се считам за излъган и според мен следва да получа някакво обезщетение. Иначе това, дали се облизвам или не и дали ще има или няма да има обезщетение за такива като мен не мога да разбера каквото те касае и защо типично по български злорадстваш /би следвало като си в Германия да прихванеш нещо от хората около теб ама май ти е трудно/?
Форума е създаден да си помагаме /с информация или кой с каквото може каквито примери има много тук/, а не да злобеем.[/size]

Обещетение някъде другаде.Хващате се като удавници за сламка....чули не дочули.....Аз съм всичко друго но не и злобен човек.По какво да злобея....по хорската некомпетентност.... :screwy

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Вто 12 яну 2016 19:49

Stif написа: и както е казал колегата по-горе един ъпдейт на софтуера /за каквото се говори/ ще доведе до някои вреди за двигателя респективно за мен.

1.Изобщо не е сигурно, че въпросният ъпдейт ще доведе до някакви вреди. По-скоро обратното.
2.Кой те кара да си ъпдейтваш софтуера?

Преди няколко дена подкарах чисто нова О3, двулитров дизел и впечатленията ми са много позитивни - изключително тих, пъргав и икономичен мотор.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Вто 12 яну 2016 23:08

ssssl написа:

Преди няколко дена подкарах чисто нова О3, двулитров дизел и впечатленията ми са много позитивни - изключително тих, пъргав и икономичен мотор.

Чия кола тества?

Потребителски аватар
ssssl

Мнениеот ssssl » Сря 13 яну 2016 0:57

На Ники (coverdale).

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 14 яну 2016 19:59

http://www.standartnews.com/biznes-komp ... 18097.html

...Акциите на френския автомобилен производител "Рено" паднаха с 22% днес, след като служител на профсъюза обяви, че фирмени офиси са били претърсени от полицията във връзка с разследване на измами с вредни емисии, съобщи Ройтерс. "Няколко офиса бяха претърсени от следователи, разследващи евентуални измами", посочи представителят на Общата конфедерация на труда (CGT) Флоран Грималди...

:rolleyes

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Чет 14 яну 2016 21:06

Всеки европеец, който се счита за засегнат по някакъв начин от VW скандала може да се регистрира на
https://www.stichtingvolkswagencarclaim.com/

Тъй като съгласно немското законодателство е невъзможно подаването на групов иск, то група немски адвокати ще направят това през холандския съд. В сайта вече са регистрирани над 60 000 човека, като целта е да се съберат поне толкова, колкото в Америка - почти 600 000. Според един от организаторите ежедневно се "подписват" няколко стотин човека. Основните искания са равноправие м/у американски и европейски клиенти, което включва най-вече бонуса от 1000$ за засегнат автомобил.

Потребителски аватар
ssssl

Мнениеот ssssl » Чет 14 яну 2016 21:23

Адвокатите най-големи гушки правят от групови искове...

Потребителски аватар
Кайзен
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Кайзен » Нед 21 фев 2016 18:24

Преди и след инсталирането на новия софтуер на два VW Amarok 2.0TDI са измерени мощност, вредни емисии и разход. След инсталирането, колите са малко по-мощни, по-вредни и горят с 0,5 до 0,7л повече.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 24 фев 2016 8:33

Къде са направени инсталацията и тестовете и в какви условия?

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Сря 24 фев 2016 10:17

Логично е след смяна на софтуера мотора да стане по мощен, но не и по вреден от към азотни окиси, а от към твърди частици.
За да паднат азотните, трябва да се намали кислорода при горенето. В случая го постигат като увеличат горивото.

Потребителски аватар
Piqndurnik
Автомобил: Passat Variant
Двигател: CBAB 2010

Мнениеот Piqndurnik » Сря 24 фев 2016 11:12

По-вредни едва ли са станали. Просто сега си казват истината. (Или поне 30% от нея, както казваше Румен Белчев)

Потребителски аватар
icoico
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот icoico » Чет 25 фев 2016 10:03

dobrin написа:Къде са направени инсталацията и тестовете и в какви условия?

http://www.focus.de/auto/news/abgas-ska ... 92329.html

От списанието "Автомоторспорт" с помощта на независима лаборатория са тествани две коли, предоставени от читатели след доработката на двигателите от "Фолксваген"

Върни се в “Основен Volkswagen Форум”