Passat B5 и B5.5 - подобрения и обща информация за модела
Re: Passat B5 и B5.5-тунинг,подобрения,ремонти
трябва да си изградиш навик при каране на дъжд от време на време да правиш контролно намаляване на скоростта. Така накладките и дисковете са винаги в кондиция. Обяснения от теб проблем се случва при напълно изстинал диск. Или иначе казано, качваш се, стъпваш на околовръстното, караш 12 км по южната тангента в дъждовни условия, по някое време идва отбивката за младост, натискаш спирачките за първи път, но трябва диска да завърти няколко оборота при триене да махне корозията, водата, да изсъхне и да почнеш да спираш перфектно. Няма проблем с колата ти. При много отворени джанти, лети Pfoenix да речем се случва доста по-често, защото вода влиза от всякъде. Със зимните 15 железни с тасове почти няма от къде да се прокрадне вода , защото отвътре съм на милиметър от предпазната калозащитна ламарина, отвън пък е като затворен бидон джантата :)
Последна промяна от DoH_KuXoT на Сря 24 фев 2016 10:40, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: Passat
- Двигател: AFN
Дон Кихот, ето снимките на монтираната щора. Общо взето тавана долу, лека операция на краищата му и монтиране. Работа за около 1:30 часа :) а това е резултата. На първата снимка като махнеш капачето, има отвор през който завиваш видията в отвора на купето.
Какви дискове и накладки да взема за отзад Awx ? На какви цени са ?
-
- Автомобил:
- Двигател:
Добър ден. Днес закачих колата си на диагностика, изписа имам две проблемни моторчета на централното. Някой ако, може да сподели как се сменят тези моторчета, колко струват и къде се намират точно?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Струва ми се,че пишеш за микроключетата.
Постни тук грешките.
Постни тук грешките.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Zdravko Zankov написа:Струва ми се,че пишеш за микроключетата.
Постни тук грешките.
Не,не е за микроключета.
Колега аз ти написах в другата тема какво мисля по въпроса и за тази и за грешката на Бега ти. И аз мисля че грешката се отнася за студени спойки или микрета.
Като не е за това, кажи ти за какво е тази грешка. Явно знаеш повече от нас и незнам защо ни питаш тогава.
Какво казва тази грешка, разбра ли ?
Не знаеш къде се намират тези моторчета, а знаеш ли какви са- колекторини, безколекторни и дали се чупят изобщо ?
Като не е за това, кажи ти за какво е тази грешка. Явно знаеш повече от нас и незнам защо ни питаш тогава.
Какво казва тази грешка, разбра ли ?
Не знаеш къде се намират тези моторчета, а знаеш ли какви са- колекторини, безколекторни и дали се чупят изобщо ?
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Need help! Колеги, нещо генератора се пре.ба и искам да го извадя, както знаем единия болт не може да излезне и трябва да се мръдне предницата малко напред за да има достъп. Въпроса ми е: Разкачат ли се маркучи, радиатори или нещо или само се дръпва малко напред, отвих всичко и стигнах до дърпането напред. Нещо започна да ми скърца и като запаля издава странни звуци, все едно скръцкане на ремък и тропане едновременно, дали е от това не знам, но искам да извадя генератора за да видя кое не му е в ред, свалих ремъка и тая ремъчна шайба на генератора има луфт напред назад, това не трябва да е така нали? Иначе си работи както трябва, в смисъл на ляво е на свободен ход а на дясно зацепва да върти генератора, то и генератора като го завъртам не работи много тихо, може и лагери или четки да са заминали, затова искам да го сваля. Та разкача ли се нещо или направо се дърпа предницата като се завият два дълги М8 болтове???
Ето за това отделяне говоря, на 1:06 минута на клипа...
Ето за това отделяне говоря, на 1:06 минута на клипа...
- samo_pechka
- Автомобил: YAMAHA Drag star 1100+XJ 900 58L
- Двигател: V-twin 2002 + R4 1989
Генератора би трябвало да излезе без да се дърпа предницата напред. Не се сещам дали стойката на алтернатора има прорез за досадния болт дето уж не излиза. Самият болт при АФН също не излиза, но има един прорез в стойката, дърпа се болта макс. навън ( опира му главата във виското ) и с леко извиване на самото 'динамо" назад, се вади без проблем. Пропуснах да напиша: заедно с проблемният болт.
Последна промяна от samo_pechka на Пон 29 фев 2016 18:42, променено общо 1 път.
-
- Автомобил: VW Passat
- Двигател: AVF
Излиза и при АВФ без да се дърпа нищо.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Ok, благодаря за отговорите! Ще опитам утре да го извадя без да я дърпам
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
Свали перката от Виското,чрез големия имбусен болт!Така се отваря достатъчно пространство за работа .
- pas1.8mi
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: 1.8T AEB 1999
cekopeko12 написа:Добър ден. Днес закачих колата си на диагностика, изписа имам две проблемни моторчета на централното. Някой ако, може да сподели как се сменят тези моторчета, колко струват и къде се намират точно?
С Б5.5 ли си?Моторчетата са Виетнамски и действително дефектират(като при Г5).Могат да се отворят и ремонтират(почистят).