Пасат В5 - Теч в купето при дъжд
Re: Пасат В5 - Теч в купето при дъжд
Кажете какво да правя.. или ме насочете към кой да се обърна къде да отида.. за да спре тоя теч по предната лява греда на вода когато вали ето и снимки на проблема.. очаквам решение на проблема !...а що не и да почерпя ако някой се наеме да ми помогне Колата е бора 2002г. седан
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Това ми прилича на пробив между предното стъкло и купето. Има ли люк колата? Ако има може и оттам да е, ама 1вото е по вероятно. Пробвай- свали тапицерията от гредата и някой да полива с вода обилно отвън. Веднага ще капне- решението е- силикон мажеш с тънък накрайник около цялото предно стъкло -там в процепа.
Vanzi66 написа:Кажете какво да правя.. или ме насочете към кой да се обърна къде да отида.. за да спре тоя теч по предната лява греда на вода когато вали ето и снимки на проблема.. очаквам решение на проблема !...а що не и да почерпя ако някой се наеме да ми помогне Колата е бора 2002г. седан
Здравей колега, имах същия проблем на същото място. Водата при мен идваше от горен ляв ъгъл на стъклото. Понеже е било сменяно стъклото , точно там стъкларите не бяха сложили силикон. Уплътни хубаво със силикон и предполагам че ще ти се оправи проблема. При това помогна
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
при мен течеше от металните кори под вратите - закарай я на автомивка и погледни по пластмасовите прагове вътре в колата има ли следи от вода
при мен се събираше в краката на задните стоящи през предните врати - и влизаше доста вода!
при мен се събираше в краката на задните стоящи през предните врати - и влизаше доста вода!
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
100% проблем в челното стъкло.И аз съм стози проблем в момента,уговорил съм се с автостъклар да го презалепим,но трябва да има поне 2-3 дни сухо и топло време за да дръпне добре силикона.Опитен майстор на автостъкла веднага ще ти каже след оглед в коя част на стъклото е проблема. Според мен отивай директно на такъв майстор.Като цена за отлепяне и презалепяне на челно стъкло върви 40-60лв.,както се спазариш.
Благодаря на всички за насоките. Между друго вчера бях на авто мивка и блъсках здраво вода в този ъгъл но теч няма. ..завали ли дъжд спасение няма...ще пробвам сам да отстраня проблема...ако не стане...стъклар.....тая тапицерия дето ми се мокри как е захваната...има ли чалъм за лесно кваляне...или трябва да напъвам здраво
- Vasko Veselinov
- Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
- Двигател:
Ако имаш шибедах, в тези греди са каналите за изтичане на водата.
Нямам шибедах...сега ако ми препоръчете и марка силикон.или универсален да ползвам
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Черен силикон на Виктор Рейнц, но е скъп.
Pet_rov написа:Черен силикон на Виктор Рейнц, но е скъп.
И от мен същото мнение. Само това не старее от слънцето.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
E добре де ,аз мога ли сам да си спра теча от стъклото,при положение че знам с точност до около 5см е коя част на стъклото е проблема,без да го свалям,но ида не стане мацаница видна от километри? С тоя силикон на Виктор Рейнц ,примерно.Конструктивно стъклото е залепено за купето,без да е обхванато с допълнителни гумени уплътнения.
Можеш сам да си го оправиш като си свалиш лайсната, която е на стъклото отстрани. Малко по внимателно , ще си вземеш и малко веро , права отверка или нещо плоско за цапане. Ще нанасяш по малко да не плескаш. Силикона е черен и ако ти е тъмен цвят колата и да цапнеш някъде няма да личи много, ако цвета е бял трябва да внимаваш повече. Мацай и ще спре теча
-
- Автомобил:
- Двигател:
[quote="miro9"]Можеш сам да си го оправиш като си свалиш лайсната, която е на стъклото отстрани.
Тази лайсна отстрани на стъклото, залепена ли е,лесно ли се сваля.Моята е изгоряла от слънсето и се е накъсала.
Тази лайсна отстрани на стъклото, залепена ли е,лесно ли се сваля.Моята е изгоряла от слънсето и се е накъсала.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Лайсната се сваля супер лесно,тя е на щипка която е по дължината на цялото стъкло.Хващаш лайсната отгоре и лека-полека я откопчаваш.Лошото е,че шом ти е изгоряла ще се изрони при свалянето.Ако ти се занимава можеш после да махнеш гумата и да залепиш върху пластмасовата основа гумена лайсна с подходяща широчина.Или да търсиш нови лайсни,но нови май са скъпи а по моргите са кът,защото колите са стари.