Голф 3
- donMaranzano
- Автомобил: Golf 4
- Двигател: AQY
Re: Прокълнатия Golf mk3 GTI
Хубаво, че разбираш, браво!
- KKamenov
- Автомобил: Golf MK5
- Двигател: 1.6 FSI
Според мен проблема е следния - Германците са гледали мача с нашите момчета, докато сглобяват точно тази кола :D :D :D
- kaiser666
- Автомобил: Bmw E34
- Двигател: M20B20
За 1000км. "новия" мотор ми дръпна 800мл масло. Сега ще видим с новата гарнитура на капака, на клапаните как ще е, но надали ще спадне много разхода , защото старата гарнитура беше адски опечена и се разпадна на малки парчета като я свалих, най вероятно и гумичките на клапаните са в подобно състояние, но за сега това не ме притеснява.
Намерих и едни "нови" обувки за лятото, тойо проксес на 3 сезона и дебика на един, ще сложа тойото отпред, въпреки че е малко по - старо.
Още не може да се засечем с майстора, който ще сменява семерингите, ако не ме викне до края на седмицата ще си ги сменя сам.

Намерих и едни "нови" обувки за лятото, тойо проксес на 3 сезона и дебика на един, ще сложа тойото отпред, въпреки че е малко по - старо.
Още не може да се засечем с майстора, който ще сменява семерингите, ако не ме викне до края на седмицата ще си ги сменя сам.

-
- Автомобил: VW
- Двигател:
Заинтересувай се на тоя двигател дали се сменят гумичките на клапаните без да се сваля глава и ако става, иди да ти ги сменят. На една кранта само след едната смяна на гумички не пипаше маслото за 10К км, а преди това бях отписал мотора, некви кошмарни разходи на масло бяха.
- kaiser666
Би трябвало да може, но предполагам че след смяната на гарнитурата няма да дърпа повече от 500мл. на 1000км което ме устройва. Иначе не мисля, че е от сегментите, мерил съм компресията и си е ок, също така не духа много от капачката за маслото.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
На мен ли ми се струва, или на мотора от снимката по-горе му липсва един от лагерите на разьпределителния вал?
- kaiser666
Така ти се струва.
Колега и аз имам същият Голф, и при мен се случи абсолютно същото, закарах я на майстор на когото му имам вяра и ми каза, че ще ми смени гумичките на клапаните и дано да се оправи проблема защото ако не се оправи по-добре да го разкарам. В крайна сметка ги смени и също така и единият семеринг ми смени и гарнитура на капака и всичко се оправи. Спре да ми дърпа масло
П.С. и на мен за една седмица ми беше "изпила" 800мл. масло, при положение че нямаше нито теч нито нещо друго.
П.С. и на мен за една седмица ми беше "изпила" 800мл. масло, при положение че нямаше нито теч нито нещо друго.
- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
goppa написа:На мен ли ми се струва, или на мотора от снимката по-горе му липсва един от лагерите на разьпределителния вал?
Дори зад вала се вижда счупената част на леглото как стърчи

kaiser666, 500 грама на 1000 км са си 5 литра на 10 000.... то това е повече отколкото за смяната. Не знам как ще те устройва такъв разход на масло

Аз лично, ако ми е мотора за такъв ремонт - така и така е отворен мотора- сменям всичко- сегменти, гумички на клапани, всичките лагери+ каквото има още да се сменя при отворен мотор. Мое мнение е това, всеки сам си преценя за колата. Успех колега. Дано скоро да се свърши с мъките и само да караш и да си свиркаш

- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Имам Пасат Б3 с мотор 2е и потвърждавам че разпределителния вал е с 5 опори.При теб наистина опората липсва.Така и така си свалил капака,една смяна на гумички от не специалист като мен отнема 1,5 до 3 часа в зависимост от разтакаването.Майстора ще се справи и по-бързо.Гумички Виктор рейнц са 8 лв в нашите магазини.Сегментите едва ли са за смяна моя пасатор е на 420 000 км и пипа масло около 300 - 500 мл от смяна до смяна от как смених гумички.
- kaiser666
E на голф 3 ГТИ 8в е с 4 лагера, имам си още една глава, мога да ви я снимам. Не се знае дали чезне от гумичките, все пак течеше от капака, ще видя при следващите 1000км.
Нямам намерение да правя основен ремонт на двигател с компресия 11 атм. на всички цилиндри.
А що се отнася до цени, гумичките може да са 8лв, но гарнитурата на капака е 20, плюс две семеринги поне по 10лв и за работа към 80 ми иска форумен майстор за предната кола.
Нямам намерение да правя основен ремонт на двигател с компресия 11 атм. на всички цилиндри.

А що се отнася до цени, гумичките може да са 8лв, но гарнитурата на капака е 20, плюс две семеринги поне по 10лв и за работа към 80 ми иска форумен майстор за предната кола.
-
- Автомобил: VW
- Двигател:
Иначе пък си много пъти по поне 10 лв за литър масло и накрая пак си за този ремонт.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
При 2Е лагерите наистина са 4.При ADY/AGG вече са с 5. 

Аз на дръгели вече ремонт не правя.Ако трябва ще доливам и по 2 кила на 10 000 и пак ще карам.До нас кило 10/40 от варела е 6 лева :)
Ша ти се не видят и железата ,никога повече няма да им робувам.Колко повече го глезиш барутняка,толкова повече ти се качва на главата.А стига .Като почне да прави фурло отзад,и да ми гори по кило на 100 км - у моргата и така....
Ша ти се не видят и железата ,никога повече няма да им робувам.Колко повече го глезиш барутняка,толкова повече ти се качва на главата.А стига .Като почне да прави фурло отзад,и да ми гори по кило на 100 км - у моргата и така....