Избор "нов" автомобил

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
Dagestan
Автомобил: Toledo 1M2 и един Фокус
Двигател: AGN 2000

Re: Избор "нов" автомобил

Мнениеот Dagestan » Съб 12 мар 2016 12:34

Щом бюджета е 5-6х лв., по-добре да си кара сегашното Толедо и да къта лев след няколко години за нещо наистина по-ново и по-хубаво. При комби и ван, като големина на багажника няма да е повече от Толедото, единствено височината на товарното пространство ще е по-голяма. И без това в Толедо без проблем влиза сгъната детска количка.
Рено Меган 1 фаза 2 комби и Пежо 406 фейслифт комби са на половината бюджет, имат и сгодни бензинови двигатели. Ако е толкова трагично положението с багажника, тези 2-те са решение. Или Дачия Логан MCV има и място и багажник колкото щеш, а поддръжката е 1/3 от на Толедото.

Не знам как е положението в другите региони, но в Разград/Търговище нито части може да намериш 2-ра ръка за японски коли, нито майстор, който им разбира. Докато всички Голфообразни и производни са под път и над път и почти всеки самонаречен автомайстор знае какво и как да пипа при нужда. Точно това е най-големият плюс на всичко старо от ВАГ.

Като ще е 1.6 за пасат, защо направо не му дадеш един трабант, сигурно ще има по-добра динамика?

Разликата в теглото на Пасат Б5 и Голф 4 с 1.6 двигатели е 100кг. Не вярвам 1.6 в Голф да е бегачка, а в Пасат спреляк.

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 12 мар 2016 12:56

Като ви чета доводите за избор на автомобил имам чувството че не сме 2016 ами 96та.
Какво има да му разбираш на един 15 годишен автомобил, без значение немски, японски или какъвто и да било, еле пък от механик който с това си вади хляба? Ко по-различно има в един японски от един немски автомобил за разбиране?
При положение че има информация и всичко е разнищено до последното болче на тия стари бангий.
Части има за всичко в цяла България, като няма в твойто село, ще чукнеш в нета и ще ти пратят по ЕКОНТ от съседното.

И до другата седмица да го въртите и да го сучете, няма какво да му предложите за този бюджет и тези изисквания от VAG автомобилите.
Или да прави компромис, или да вдига бюджета или да си кара тарамбуката.

Потребителски аватар
Dagestan

Мнениеот Dagestan » Съб 12 мар 2016 15:15

Форски, ти да не страдаш от шизофренично раздвоение на личността? На едни места превъзнасяш ръждиви Мазди, на други се оплакваш че повече ръждясващи коли не искаш. Или просто искаш и на другите да им е гадно, не само на теб?
Обявите и Еконт-а нямат нужда от коментар, който се е занимавал - знае. Просто замълчи и върви да тровиш в другите форуми, където си се регистрирал.

Потребителски аватар
agumba
Автомобил: Honda Civic 7ма генерация
Двигател: 1600 VTEC 110 hp

Мнениеот agumba » Съб 12 мар 2016 15:38

Човекът е прав, нищо не "превъзнася", просто предлага, и си казва нещата, едно към едно! Или, ако не се предлага някой голф-маслогълтач, всичко друго е лошо? И наистина, с какво японските, корейските, и всички други, са толкова по-различни? С 5 колела ли са, или не им важат законите на физиката? Принципът на устройството, за всички коли, е един и същ, разликата е в дребни подробности, всеки, що-годе кадърен майстор, трябва да може да се оправя с тях! Впрочем, някой знае ли, защо навремето, големците от върхушката на държавата, са предпочитали японски коли? Янчо Таков например, е имал точно мазда, дали би я взел, ако бяха толкоз лоши? Изобщо, изборът на даден автомобил, се състои от няколко фактора - вкус, предпочитания, наблюдения и възможности! Разбира се, последното натежава най-много, но нали е логично, човек да търси най-доброто за парите си! Най-доброто, не винаги е и най-престижното, тука нещата опират по-скоро, до запазеност на колата!

Потребителски аватар
hvp800
Автомобил: VW Bora
Двигател: ASZ

Мнениеот hvp800 » Съб 12 мар 2016 16:29

agumba написа:Янчо Таков например, е имал точно мазда, дали би я взел, ако бяха толкоз лоши? !

:scare3 :mhihi :mhihi Страхотия...... зарязвам мачовете и идвам да чета тук :c010

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 12 мар 2016 16:45

Dagestan написа:Форски, ти да не страдаш от шизофренично раздвоение на личността? На едни места превъзнасяш ръждиви Мазди, на други се оплакваш че повече ръждясващи коли не искаш. Или просто искаш и на другите да им е гадно, не само на теб?
Обявите и Еконт-а нямат нужда от коментар, който се е занимавал - знае. Просто замълчи и върви да тровиш в другите форуми, където си се регистрирал.

До тук разбрахме че в Разград майсторите разбират само от Голф, и че по-магазините други части няма ... и че не работите с ЕКОНТ. Информацията ми беше изключително полезна!

п.п. Така или инъче автора отсъства от темата, за да каже къде точно го сърби и къде го боли, та че да приключваме.

Потребителски аватар
Dagestan

Мнениеот Dagestan » Съб 12 мар 2016 17:52

Жал ми е за мазохисти като теб. Тук важи едно си баба знае, едно си баба бае. Щом Янчо кара Мазда, и Петко ще кара Мазда я, да не е лукова глава. Най-лошото е че някой човек, който не знае за какво става на въпрос, ще ви повярва и ще си вземе Мазда и после ще ви псува до 9-то коляно по майчина линия.

Форски, извади си главата от задника, за да не си в ущърб на обществото. Ама то на теб на село у чукарите ти е изветряла главата, та си си обречен.

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Съб 12 мар 2016 17:56

Много адекватни предложения според мен за посочения бюджет.
Слага една газ с тороидална бутилка за 700-800 лева и се вози.

А това за Янчо Таков и маздата му е.........бухахахахахаха! :icon_lol :scare3 :horror

Дъртите мазди ванове предлагат място, но по-старичките мазди като цяло гният ужасно - много трябва да се внимава, че става после страх. :11

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 12 мар 2016 18:30

forski написа:Скъпа поддръжка!
С кой двигател?

2.0azm - повече от три години и над 70хил км, два маншона, едно каре и един кормилен накрайник, около 100лв общо, Първоначално обслужване , за което съм събрал всички части отново защото дойде време за втори ангренаж, пистови ремъци, всички ролки и обтегачи, Ina, Gates, водна помпа Hepu, филтри Hengst - 210лв с отстъпките. Кара се само на газ. Ако това е скъпа подръжка не си за кола а колело и то по-обикновено. Сега ще почнете лафовете , че е голям масларник. Максимум 5 литра на 10хил км, като се има предвид, че сълзи от няколко места, този разход на масло се докарва при юнашко каране по магистрала, градско почти не пипа. 5 литра тотал са 32лв . Съжалявам, че съм седан а не комби, но такава кола ми се падна.

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 12 мар 2016 18:35

Осевн че си за основен ремонт на двигателя, всичко друго звучи чудесно :smile

п.п. Не четете това което е написал автора в първият си пост, на мен не ми е скъпо, и не купувам аз кола, за себе си знам какво да си купя!

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 12 мар 2016 19:22

forski написа:Осевн че си за основен ремонт на двигателя, всичко друго звучи чудесно :smile

разбираш ги нещата :c020

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 12 мар 2016 19:47

Ако кола се купуваше по снимка ей тази я вземах веднага :) Доколкото разбирам обаче човека не иска такива "расови" екземпляри с турбина icon_idea
http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11457039856323092&slink=czfbf1

Потребителски аватар
forski
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 12 мар 2016 19:57

Според изискванията на автора, най доброто което може да му се предложи е Рено Сценик 1 от последните години 2001-2002 с бензиновия 1.6, цена за нов внос 2500-3000.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 12 мар 2016 20:01

Харесва ми,но ксенона липсва.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 12 мар 2016 20:05

Ксенонът е там, но фаровете не са от заводски ксеноновите. Иначе не е лоша колата.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”