Предистория:допреди няколко дни автомобила вървеше без осезаем проблем, но няколко дни поред се усещаше загуба на мощност, а именно достига 100-110-120 км/ч и се усещаха леки,равномерни тласъци при постоянно натиснат педал на газта.При каране в града не ги усещах.Мислех,че може да е от съединителя - сигурен съм, че е на доста километри. При последното излизане обаче,след като изминах 15 км,автомобила рязко загуби мощност.Симптоми:
1. Двигателя се форсира мудно и едва достига 3000 об/м.
2. Не се чува характерният шум откъм турбината.
3. Мощността е толкова малка, че не може да качи и малък наклон.При нормално потегляне гасне.
4. При подаване на газ пуши доста,тъмносив дим - според мен неизгоряла нафта.
Имам достъп до диагностика VCDS- няма записани грешки в модула за двигателя.
Какво проверих:
1. Откачах дебитомера и въздушния филтър-няма разлика.Натам се насочих заради дима от ауспуха.
2. Огледах гумени маркучи и прочие до които има достъп отгоре - има някои които са протрити,на не са спукани.Не се чува съскане или утечка.Не съм разглобявал около интеркулера.
3. Има видимо сериозно омасляване около интеркулера,но това от доста години е така.
4.Огледах и горивподаването, тръбичките са прозрачни и няма мехурчета дори при форсиране(то двигателя едва се развърта

5. Горивен филтър е сменяван преди 19 хил. км и 1 год. и 7 мес. и май му е време, ще го сменя в понеделник от
кумова срама.
Конкретни въпроси:
1.Има ли риск да я дотъркалям колата така 30 км до сервиз?
2.Имам намерение да елиминирам горивната система ДО ГНП т.е. да я захраня с гориво от бутилка,но ме съмнява от там да излезе заек, все пак турбината твърдо не реагира .
3. Ако някой има идея кой компонент да гледам и евентуално тествам- N75,авансатор,уестгейт и др. диагностика имам под ръка.
4.Идеята ми е не да икономисам пари, форумните сервизи ги знам, но ми е интересно какъв е проблема и не съм сигурен дали мога да я карам така дори за кратко.
Благодаря предварително на отзовалите се.