Мнениеот DoH_KuXoT » Пет 25 мар 2016 11:11
От доста време бензиновата помпа почна да бръмчи, дотолкова се увеличи, че почнах да я чувам постоянно в купето. Проблема със сутрешното палене се задълбочи. Паленето ставаше рядко от първия път. Обикновено от втория, но почна да иска трети, четвърти като вече нямаше признаци на палене изобщо. В един момент просто запалва от раз. Много дразнещо, вече 10-тина дни ми го прави. До вчера.... предаде се окончателно. Почнах да гледам бушони и релета, всичко изправно. Ако някой се чуди, има 5 бушона за бензиновата помпа, релетата и датчиците свързани с нея. Както и едно реле 373 което стои зад главния ред с бушони. Извадих цялата кошница от резервоара. Под мокета в багажника си има метален капак с три винта. С дървено трупче и чук се развива пластмасовата гайка държаща цялата кошница с помпата и нивомера. Изважда се внимателно. Колебаех се между втора употреба и нова. Но втора употреба под 80лв само помпата не намерих никъде. Накрая си взех Meyle цяла кошница с нивомер за 85лв. Вече не чувам бръмчене на помпата. Сутринта запали като никога от първия път, но искам да минат още няколко дни да видя дали ще е все така, защото може да е съвпадение. Покрай закъсването ми на пътя викнах неволята и без да знам как става до сега, се научих да паля принудително на газ. Спасих положението, иначе оставах на пътя. При мен се дава на контакт, натиска се бутона за ръчно прехвърляна между горивата, задържа се, завърта се веднъж на стартер, без да се пуска бутона се дава втори път на контакт, клапана за газта щраква и колата пали направо на газ.
Надявам се на някой да му е полезно, защото аз тези неща ги научих по сложния начин.