Пасат Б5.5 шум при навиване на волан
-
- Автомобил:
- Двигател:
Пасат Б5.5 шум при навиване на волан
Здравейте, имам Пасат вариант произведен края на 2002 г. , води се модел 2003г. Имам следния проблем от известно време: при лек завой на ляво с подаването на газта отпред се чува шум като от каре. При пълен ляв завой се чува същия шум на бавна скорост т.е. налице бяха всички симптоми на повредено дясно каре. След смяната на карето шумът продължи, но само в лек завой на ляво при подаване на газ - ако отнемеш газта, шумът спира. Колата е вдигана на поддемник, прегледана от уж добър майстор , който ме съветва като се увеличи шумът повече, тогава да отида за диагностика. Моля, ако някой е имал подобен проблем, да сподели как го е решил?
-
- Автомобил: Passat B5.5
- Двигател: 2.0 AZM 2001
Re: Пасат Б5.5 шум при навиване на волан
При положение, че шумът се чува при ляв завой, симптомите са за ляво каре. Ако си сменил дясното, което е било здраво,
Затова шумът е продължил. При мен на б5.5 при десен завой се чуваше каренцето, и след смяната на дясното шумовете изчезнаха.
Затова шумът е продължил. При мен на б5.5 при десен завой се чуваше каренцето, и след смяната на дясното шумовете изчезнаха.
Объркал си каретата колега, или майстора ти е "майстор"..и при мен при десен завой при подаване на газ щтракаше карето, след смяна на ДЯСНО каре, нещата заспаха.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Сърдечно благодаря, че се отзовахте толкова бързо. В най-скоро време ще сменя и лявото каре и ще пиша за резултата. Благодаря още веднъж - бирата е от мен.
-
- Автомобил:
- Двигател:
При пълен ляв е дясно каре и обратното.....
Много рядко при ляв да е ляво каре , но не и невъзможно
Много рядко при ляв да е ляво каре , но не и невъзможно
-
Georgi Vutov, в грешка си. При ЛЯВ завой ъгълът на ЛЯВАТА ГУМА е по голям от този на ДЯСНАТА от където и по-големи усилия се предават през карето и ако е „тръгнало” се чува характерното „тракане”. До колкото съм чувал при „тръгнал” лагер, ако се чува при ЛЯВ завой проблема е в ДЕСНИЯ лагер, но тогава шумът не е „като от каре”
- Vasko Veselinov
- Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
- Двигател:
А колко струва смяна на 1 каре, че и на мен ми предстои същата радост? Ориентировъчно...
-
На мен ми го дадоха карето с отатъпка за 55 лв, майле или нещо от сорта, и за 1 час пред блока беше сменено. В сервиз могат да ти искат колкото не ги е срам...
Sent from my HUAWEI M2-801L using Tapatalk
Sent from my HUAWEI M2-801L using Tapatalk
-
- Автомобил:
- Двигател:
На мен ми струваше 20лв работа
- Vasko Veselinov
- Автомобил: VW Passat B7 - 2011 год
- Двигател:
Приемливо, мерси!
- djniki
- Автомобил: Passat
- Двигател: AVF 2001
Аз имам същия проблем с тракането. първо смених дясното каре, но шумът продължи. После смених и лявото каре и пак продължи до ден днешен. И то само на ляв завой. Единственото за което се сещам и което остана са вътрешни карета или лагер главини.