Пасат б3 проблем с оборотомер подскача неравномерно

Техническа и сервизна информация за Passat
passattdi1
Автомобил: passat-b3
Двигател: 1-8mono

Пасат б3 проблем с оборотомер подскача неравномерно

Мнениеот passattdi1 » Съб 02 апр 2016 9:24

Колата е Пасат б3 1989г 1.8 моно инжекция 90 коня купих си табло със два дисплея със инсталация за него, само че моето табло е moto meter, а новото е vdo. Имаше проблем с двата мигача, защото старото е с един мигач. Но ги оправих като гледах от друг пасат с фабрично табло с двата мигача и взех за левия мигач и десния мигач от двете жълти букси от зад на релетата и се оправиха. Само че остана проблема с оборотомера - като сложа новото табло стрелката на оборотомера трепти неравномерно между 10 и 20, а като сложа старото си работи равномерно, държи си точно на 10 и малко под 10, което е нормално. При новото табло оборотомера трепти, а и стрелката на скоростомера при даден контакт се изкачва до 100 и започва да отчита колко километра съм минал а колата е на место и като запаля стрелката пада на 0. Благодаря ви колеги дано да съм бил ясен, ако не - питайте, няма проблем. Благодаря ви :smile приятен ден.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Пасат б3 проблем със оборотомер потскача неравномерно

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 02 апр 2016 9:48

Това е така, защото в момента оборотомера ти взима сигнал от бобината. Виж кой е кабела, откачи го от бобината, удължи го и го закачи на сигналния кабел на хол датчика и ще се оправи
Но като цяло ще те посъветвам да си намериш малко кабели и по тази схема http://a2resource.com/electrical/CE2cluster.html да преработиш цялата 28 пинова букса на таблото. Кабелите от нея отиват в само две букси на бушониерата

passattdi1

Мнениеот passattdi1 » Съб 02 апр 2016 10:40

Благодаря за бързия отговор колега правси на схемата която ми даде се оказа така зелената жица на бобината закачена съмвол 1 е но смея дая преместя.Но си сигорен че като се свърже за датчика на хол ще се оправи благодаря пак колека а можешли да ми кажещ защо придаден контакт стрелката за скороста скача на 100 и почва да отчита все едно съм в движение а несъм като тръгна да паля се връне на 0 благодаря ако можеде.А и колега на кое краче да запоя жицата на датчика на хол благодаря пак.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 02 апр 2016 12:00

Оборотомера го премести на мисля бяло/зеления кабел на хол датчика. Всъщност като му извадиш буксата от делкото, би трябвало да пише на крачетата на самата букса + - на два от кабелите, третият е сигнал.
За километража не си спомням, но мисля, че беше проблем масата на таблото или като преместиш оборотомера щеше да изчезне и подскачането на километража.
Има колеги които ще се включат и са доста по разбиращи от мен, но съвета ми е, хвани двете инсталации, които имаш, новата и старата и от двете направи една с всичките 28 пина на буксата на таблото

П.С Ти датчик на скоростната кутия за километража монтира ли, ако да, къде са му закачени кабелите!?

passattdi1

Мнениеот passattdi1 » Съб 02 апр 2016 12:57

НЕ съмго монтирал но имам инсталацията и датчика но знаешли къде трява да се включат трите жици в коя букса.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 02 апр 2016 13:37

+ и - от където ти е най близко да ги вземеш, сигнала /средния кабел/ до 27 ми пин на буксата на таблото. Мая поне съм го закачил директно, без да минавам през бушониерата
Иначе би трябвало да е G1/11 Vehicle Speed Sensor Gauge Cluster White/Blue по тази схема http://a2resource.com/electrical/CE2.html

passattdi1

Мнениеот passattdi1 » Съб 02 апр 2016 14:27

Колега но има проблем един на датчика има три извода наясно съм със схемите но не пише никаде кое е маса и + и за третия извот ако можеш да ми помогнеш :dummy :th_up :th_up

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 02 апр 2016 15:40

Пише ги като извадиш буксата на дъното на датчика. + и - са двата крайни, средния е сигнала, който отива до 27 пин на буксата на таблото

passattdi1

Мнениеот passattdi1 » Съб 02 апр 2016 16:36

Благодаря колега а за срелката за скоростомера когато давам на контак защо отива на 100 а не остава на 0 това ми е последния въпрос благодаря.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Съб 02 апр 2016 16:48

На трети пин на буксата на таблото пусни допълнителна маса от таралежката, която е над бушониерата в ляво за да си сигурен в хубавата маса на таблото.
Кабела който е за километража от пин 27 на таблото към U1/11 на бушониерата го прекъсни и мисля че ще спре да подскача километража. Ако спре да скача, сигналния кабел от датчика, го свързваш директно с този прекъснатия който отива на 27 пин в таблото

passattdi1

Мнениеот passattdi1 » Съб 02 апр 2016 19:30

Благодаря колега утре ще опитам благодаря много ще стискам палци благодаря отново лека вечер.

Потребителски аватар
PASSAT
Автомобил: Passat B4
Двигател: AFN 1996

Re: Пасат б3 проблем с оборотомер подскача неравномерно

Мнениеот PASSAT » Пон 04 апр 2016 8:19

Калине, не на датчика на хол а на 7 пин на комутатора се връзва оборотомера :mhihi Има комутатори само с 6 крачета - тогава го сменяваш с такъв със 7 и това е. Другото за схемата Калин го е казал.

passattdi1

Мнениеот passattdi1 » Пон 04 апр 2016 20:51

колеги нищо не стана как може стрелка да работи нормално пуснах таблото на пасат от 92г и си тръгна без проблем а на моя от 89 г почва да трепери а и стрелката на скоростомера отива на 100 при даден контакт моляви найстина искам даго поткарам на пасата възможноли е да е в бобините разликата или компютрите на двата пасата.

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 04 апр 2016 21:01

PASSAT написа:Калине, не на датчика на хол а на 7 пин на комутатора се връзва оборотомера :mhihi Има комутатори само с 6 крачета - тогава го сменяваш с такъв със 7 и това е. Другото за схемата Калин го е казал.

Аз моя съм го вързал на хол датчика и си работи :eek

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт

Мнениеот К.Одаджийски » Пон 04 апр 2016 21:03

passattdi1 написа:колеги нищо не стана как може стрелка да работи нормално пуснах таблото на пасат от 92г и си тръгна без проблем а на моя от 89 г почва да трепери а и стрелката на скоростомера отива на 100 при даден контакт моляви найстина искам даго поткарам на пасата възможноли е да е в бобините разликата или компютрите на двата пасата.

Прекъсна кабела на скоростомера 27 пин от буксата на таблото и пак подскача, така ли ?

Върни се в “Passat”