Пасат б3 проблем с оборотомер подскача неравномерно
-
- Автомобил: passat-b3
- Двигател: 1-8mono
Пасат б3 проблем с оборотомер подскача неравномерно
Колата е Пасат б3 1989г 1.8 моно инжекция 90 коня купих си табло със два дисплея със инсталация за него, само че моето табло е moto meter, а новото е vdo. Имаше проблем с двата мигача, защото старото е с един мигач. Но ги оправих като гледах от друг пасат с фабрично табло с двата мигача и взех за левия мигач и десния мигач от двете жълти букси от зад на релетата и се оправиха. Само че остана проблема с оборотомера - като сложа новото табло стрелката на оборотомера трепти неравномерно между 10 и 20, а като сложа старото си работи равномерно, държи си точно на 10 и малко под 10, което е нормално. При новото табло оборотомера трепти, а и стрелката на скоростомера при даден контакт се изкачва до 100 и започва да отчита колко километра съм минал а колата е на место и като запаля стрелката пада на 0. Благодаря ви колеги дано да съм бил ясен, ако не - питайте, няма проблем. Благодаря ви
приятен ден.

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Пасат б3 проблем със оборотомер потскача неравномерно
Това е така, защото в момента оборотомера ти взима сигнал от бобината. Виж кой е кабела, откачи го от бобината, удължи го и го закачи на сигналния кабел на хол датчика и ще се оправи
Но като цяло ще те посъветвам да си намериш малко кабели и по тази схема http://a2resource.com/electrical/CE2cluster.html да преработиш цялата 28 пинова букса на таблото. Кабелите от нея отиват в само две букси на бушониерата
Но като цяло ще те посъветвам да си намериш малко кабели и по тази схема http://a2resource.com/electrical/CE2cluster.html да преработиш цялата 28 пинова букса на таблото. Кабелите от нея отиват в само две букси на бушониерата
-
Благодаря за бързия отговор колега правси на схемата която ми даде се оказа така зелената жица на бобината закачена съмвол 1 е но смея дая преместя.Но си сигорен че като се свърже за датчика на хол ще се оправи благодаря пак колека а можешли да ми кажещ защо придаден контакт стрелката за скороста скача на 100 и почва да отчита все едно съм в движение а несъм като тръгна да паля се връне на 0 благодаря ако можеде.А и колега на кое краче да запоя жицата на датчика на хол благодаря пак.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Оборотомера го премести на мисля бяло/зеления кабел на хол датчика. Всъщност като му извадиш буксата от делкото, би трябвало да пише на крачетата на самата букса + - на два от кабелите, третият е сигнал.
За километража не си спомням, но мисля, че беше проблем масата на таблото или като преместиш оборотомера щеше да изчезне и подскачането на километража.
Има колеги които ще се включат и са доста по разбиращи от мен, но съвета ми е, хвани двете инсталации, които имаш, новата и старата и от двете направи една с всичките 28 пина на буксата на таблото
П.С Ти датчик на скоростната кутия за километража монтира ли, ако да, къде са му закачени кабелите!?
За километража не си спомням, но мисля, че беше проблем масата на таблото или като преместиш оборотомера щеше да изчезне и подскачането на километража.
Има колеги които ще се включат и са доста по разбиращи от мен, но съвета ми е, хвани двете инсталации, които имаш, новата и старата и от двете направи една с всичките 28 пина на буксата на таблото
П.С Ти датчик на скоростната кутия за километража монтира ли, ако да, къде са му закачени кабелите!?
-
НЕ съмго монтирал но имам инсталацията и датчика но знаешли къде трява да се включат трите жици в коя букса.
- К.Одаджийски
- VW експерт
+ и - от където ти е най близко да ги вземеш, сигнала /средния кабел/ до 27 ми пин на буксата на таблото. Мая поне съм го закачил директно, без да минавам през бушониерата
Иначе би трябвало да е G1/11 Vehicle Speed Sensor Gauge Cluster White/Blue по тази схема http://a2resource.com/electrical/CE2.html
Иначе би трябвало да е G1/11 Vehicle Speed Sensor Gauge Cluster White/Blue по тази схема http://a2resource.com/electrical/CE2.html
-
Колега но има проблем един на датчика има три извода наясно съм със схемите но не пише никаде кое е маса и + и за третия извот ако можеш да ми помогнеш

- К.Одаджийски
- VW експерт
Пише ги като извадиш буксата на дъното на датчика. + и - са двата крайни, средния е сигнала, който отива до 27 пин на буксата на таблото
-
Благодаря колега а за срелката за скоростомера когато давам на контак защо отива на 100 а не остава на 0 това ми е последния въпрос благодаря.
- К.Одаджийски
- VW експерт
На трети пин на буксата на таблото пусни допълнителна маса от таралежката, която е над бушониерата в ляво за да си сигурен в хубавата маса на таблото.
Кабела който е за километража от пин 27 на таблото към U1/11 на бушониерата го прекъсни и мисля че ще спре да подскача километража. Ако спре да скача, сигналния кабел от датчика, го свързваш директно с този прекъснатия който отива на 27 пин в таблото
Кабела който е за километража от пин 27 на таблото към U1/11 на бушониерата го прекъсни и мисля че ще спре да подскача километража. Ако спре да скача, сигналния кабел от датчика, го свързваш директно с този прекъснатия който отива на 27 пин в таблото
-
Благодаря колега утре ще опитам благодаря много ще стискам палци благодаря отново лека вечер.
- PASSAT
- Автомобил: Passat B4
- Двигател: AFN 1996
Re: Пасат б3 проблем с оборотомер подскача неравномерно
Калине, не на датчика на хол а на 7 пин на комутатора се връзва оборотомера
Има комутатори само с 6 крачета - тогава го сменяваш с такъв със 7 и това е. Другото за схемата Калин го е казал.

-
колеги нищо не стана как може стрелка да работи нормално пуснах таблото на пасат от 92г и си тръгна без проблем а на моя от 89 г почва да трепери а и стрелката на скоростомера отива на 100 при даден контакт моляви найстина искам даго поткарам на пасата възможноли е да е в бобините разликата или компютрите на двата пасата.
- К.Одаджийски
- VW експерт
PASSAT написа:Калине, не на датчика на хол а на 7 пин на комутатора се връзва оборотомераИма комутатори само с 6 крачета - тогава го сменяваш с такъв със 7 и това е. Другото за схемата Калин го е казал.
Аз моя съм го вързал на хол датчика и си работи

- К.Одаджийски
- VW експерт
passattdi1 написа:колеги нищо не стана как може стрелка да работи нормално пуснах таблото на пасат от 92г и си тръгна без проблем а на моя от 89 г почва да трепери а и стрелката на скоростомера отива на 100 при даден контакт моляви найстина искам даго поткарам на пасата възможноли е да е в бобините разликата или компютрите на двата пасата.
Прекъсна кабела на скоростомера 27 пин от буксата на таблото и пак подскача, така ли ?