Съвет за покупка VW Golf 4 1.6 бензин (+газ/метан)
- burninskin
- Автомобил: VW Golf IV
- Двигател:
Съвет за покупка VW Golf 4 1.6 бензин (+газ/метан)
Здравейте!
От месеци следя форума в търсене на повече информация за VW Golf 4. Предстои ми скорошна покупка и от много мислене съм се спрял на VW Golf 4 1.6 бензин (+газ/метан). Автомобила ми е малко като детска мечта и винаги се връщам към него при избора си, но коментарите, че точно тези модели често скапват скоростна кутия и разни подобни, малко ме отказаха :) В момента съм с Опел Корса 1.0 на метан, така че не съм някакъв съзтезател. Климатика и негативните мнения за 1.4, ме отказаха от него. Какво бихте предложили? Дори и друга марка да е. Само без Опели ;д понеже знам, че ще се предложи "полицейска" Астра :) Бюджета е 4000лв, който трябва да покрие всички разходи. Може също така и да предложите нещо, което се продава в момента.
Благодаря предварително!
От месеци следя форума в търсене на повече информация за VW Golf 4. Предстои ми скорошна покупка и от много мислене съм се спрял на VW Golf 4 1.6 бензин (+газ/метан). Автомобила ми е малко като детска мечта и винаги се връщам към него при избора си, но коментарите, че точно тези модели често скапват скоростна кутия и разни подобни, малко ме отказаха :) В момента съм с Опел Корса 1.0 на метан, така че не съм някакъв съзтезател. Климатика и негативните мнения за 1.4, ме отказаха от него. Какво бихте предложили? Дори и друга марка да е. Само без Опели ;д понеже знам, че ще се предложи "полицейска" Астра :) Бюджета е 4000лв, който трябва да покрие всички разходи. Може също така и да предложите нещо, което се продава в момента.
Благодаря предварително!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Съвет за покупка VW Golf 4 1.6 бензин (+газ/метан)
Ами аз имам и голф 4, 1.6 SR май 101к.с. на газ е и разхода ми градско е около 11. Иначе съм доволен от колата, аз я взех за приятелката ми, но аз я карах, докато си взема кола за мен и съм много доволен. Добре вози, не ми е скъпа като поддръжка(тука си е до финанси), само разхода предвид вървежа е голям. Колата е от Италия, ама мотора си е чук и няма дори 1 петънце ръжда, а е 99г. Тия голфове са с перфектна изработка просто. Аз съм доста едър, ама колата ми е добре.
Лично аз ако бях щях обаче да си взема 1.8т, разхода е кажи-речи същия, дори ако решиш да я "изпъваш" ще е по-нисък, а върви 2 пъти повече. Въпроса е да намериш читав екземпляр, защото на тия години ще да са на доста км. Аз лично бих заложил на частно лице.
Лично аз ако бях щях обаче да си взема 1.8т, разхода е кажи-речи същия, дори ако решиш да я "изпъваш" ще е по-нисък, а върви 2 пъти повече. Въпроса е да намериш читав екземпляр, защото на тия години ще да са на доста км. Аз лично бих заложил на частно лице.
- burninskin
- Двигател:
Благодаря за мнението! Да, видях, че се препоръчва 1.8 или най-добре дизел, но след като си карал доста време на метан и си видял колко евтино може да бъде, е трудно да минеш на бензин или дизел ;д пък и не се знае в кой момент ще скочи пак цената на петрола, дори и сега да е доста добра. Но почти не съм виждал 1.8 за тази сума.
Иначе основно се движа по ботевградско и брюксел, така че много, много рядко вися в задръствания. И на 2-3 седмици минавам по 300км извън градско. Ще гледам да търся кола, която да е от частно лице, но ще видим какво ще намеря в крайна сметка. Искам да е здрава и най-вече без ръжда, но ще видим на какво ще попадна :)
Иначе основно се движа по ботевградско и брюксел, така че много, много рядко вися в задръствания. И на 2-3 седмици минавам по 300км извън градско. Ще гледам да търся кола, която да е от частно лице, но ще видим какво ще намеря в крайна сметка. Искам да е здрава и най-вече без ръжда, но ще видим на какво ще попадна :)
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
burninskin написа: Ще гледам да търся кола, която да е от частно лице, но ще видим какво ще намеря в крайна сметка. Искам да е здрава и най-вече без ръжда, но ще видим на какво ще попадна :)
Това е най-важното,мотор се ремонтира.
- burninskin
- Двигател:
То и тенекиите се сменят :) Е, зависи къде е ръждата. Мотора се ремонтира, но понякога срещу сериозна сума. И тя си заслужава, само ако попаднеш на монтьор, който да го направи както трябва ... а тези са рядкост. :)
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ами по-скъпички са 1.8т, а и там ще трябва газова инжекция, а не обикновена газова уредба за има няма 500 лева.
Пак казвам от моята съм доволен, само разхода е голям, предвид колко върви, но нормално за годината.
Пак казвам от моята съм доволен, само разхода е голям, предвид колко върви, но нормално за годината.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
1.6 драми с мотора нямат или не някакви съществени. Там драмите са със скоростите, късат нитове на диференциала и понеже толкова много се търсят здрави скорости за 1.6 прехвърлят 500лв на 2-ра употреба.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
burninskin написа:То и тенекиите се сменят :) Е, зависи къде е ръждата.
Капаци,калници,да.
Но ако пода ти е на решето?
Какво правим?
А Голф 4 си ръждясва доволно.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Ще го запълва пода.
Добра им е защитата от ръжда на Голфовете, та ако си намери Италианка, може да мине без да мисли за ръждата. Друг е въпроса, че за качествена италианка трябва да търси доста и ако е запазена много, ще и искат пара. 

- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Аз карам Бора с 1.6AKL.
Като цяло съм доволен. Вярно е, че скоростните кутии са калпави — на моята скъсах нит и дадох малко над 500лв за смяна на нитовете с болтове и няколко лагера. Иначе всичко друго до сега е било консумативи — съединител, масла, ремъци, ролки, накрайници и други дребни работи. Колата е с ГИ и разхода е задоволителен — с нормално каране извън града пада на 8 газ. Иначе моята е внос от Италия и няма ражда, нещо много важно, защото заради ражда по Голфа беше започнала да ми побелява косата :D.
Като цяло съм доволен. Вярно е, че скоростните кутии са калпави — на моята скъсах нит и дадох малко над 500лв за смяна на нитовете с болтове и няколко лагера. Иначе всичко друго до сега е било консумативи — съединител, масла, ремъци, ролки, накрайници и други дребни работи. Колата е с ГИ и разхода е задоволителен — с нормално каране извън града пада на 8 газ. Иначе моята е внос от Италия и няма ражда, нещо много важно, защото заради ражда по Голфа беше започнала да ми побелява косата :D.
- burninskin
- Двигател:
Леле ужас! Направо ме отказахте :D
Добре де, какво трябва да се случи, че да се скапе скоростната кутия? Ако един път я направиш, какъв е шанса да се наложи отново след време? Някъде тук четох, че това е проблем на 1.6 SR. Но пък на 1.6 16V данъка бил значително по-голям (нямам идея колко точно). И обявите, които гледам в последно време, не ми вдъхват особена надежда за добър модел за тези пари :)
Добре де, какво трябва да се случи, че да се скапе скоростната кутия? Ако един път я направиш, какъв е шанса да се наложи отново след време? Някъде тук четох, че това е проблем на 1.6 SR. Но пък на 1.6 16V данъка бил значително по-голям (нямам идея колко точно). И обявите, които гледам в последно време, не ми вдъхват особена надежда за добър модел за тези пари :)
- ivanovkbg
Лично според мен ако се направи кадърно и не се жалят средства, шанса да се появи проблем с нея е малък.
Лично аз смених въпросните нитове с болтове и още 3 лагера, които бяха тръгнали. И без друго кутията беше долу, а-и съединителя беше почти заминал, смених и него. От ремонта съм минал около 3000км, рано е още да се каже дали е сполучлив, но за сега проблеми няма.
Иначе какво трябва да се случи. Ами нищо, просто се чупи. Аз знаех, че кутиите имат проблем и пазих колата — не я настъпвах много, не я ръчках и един прекрасен ден при движение с 80 на 5 нещо изчатка и разбрах, че е скъсала нит. Бях на 100км от дома, нямаше кой да ме дърпа и реших, че ще се прибера на ход, пък каквото остане от кутията. За мое щастие нита не нанеси поражения, не спука кожуха и успях да си я оправя.
Вариантите бяха два — да търся друга кутия, включително ERT от 1.6 16V — е намерих, цената беше 500лв, но не се знаеше в какво състояние и не даваха никаква гаранция, другият беше този, който избрах аз, а именно да си правя моята. Като цена ми излезе долу-горе същото, но поне знам, че всичко по кутията е ревизирано и износените части са сменени. Проблемът беше да намеря майстор в Бургаско, който да се наеме да я прави. С много мъки и разпитване успях да намеря такъв в Бургас. Вярно, момчето се забави повече от 2 седмици, но мисля, че я направи кадърно.
Лично аз смених въпросните нитове с болтове и още 3 лагера, които бяха тръгнали. И без друго кутията беше долу, а-и съединителя беше почти заминал, смених и него. От ремонта съм минал около 3000км, рано е още да се каже дали е сполучлив, но за сега проблеми няма.
Иначе какво трябва да се случи. Ами нищо, просто се чупи. Аз знаех, че кутиите имат проблем и пазих колата — не я настъпвах много, не я ръчках и един прекрасен ден при движение с 80 на 5 нещо изчатка и разбрах, че е скъсала нит. Бях на 100км от дома, нямаше кой да ме дърпа и реших, че ще се прибера на ход, пък каквото остане от кутията. За мое щастие нита не нанеси поражения, не спука кожуха и успях да си я оправя.
Вариантите бяха два — да търся друга кутия, включително ERT от 1.6 16V — е намерих, цената беше 500лв, но не се знаеше в какво състояние и не даваха никаква гаранция, другият беше този, който избрах аз, а именно да си правя моята. Като цена ми излезе долу-горе същото, но поне знам, че всичко по кутията е ревизирано и износените части са сменени. Проблемът беше да намеря майстор в Бургаско, който да се наеме да я прави. С много мъки и разпитване успях да намеря такъв в Бургас. Вярно, момчето се забави повече от 2 седмици, но мисля, че я направи кадърно.
- burninskin
- Двигател:
От всички мнения, които прочетох до тук, започвам да клоня все повече и повече към Nissan Almera 1.5. Почти няма негативни мнения за него и цената изглежда по-приемлива. Единственото, което не ми харесва е, че музиката му не се сменя :р
Последна промяна от IvanMan на Нед 03 апр 2016 19:31, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
- ivanovkbg
Ми не съм много сигурен дали няма негативни мнения. Както всеки стар кошник можеш да попаднеш и на поддържан и не чак толкова — всички е въпрос на късмет.
Иначе избора си е твой. То и няма кола, която да не се разваля или да няма слаби места.
Иначе избора си е твой. То и няма кола, която да не се разваля или да няма слаби места.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз пък никога не съм мислил за такива неща. Донякъде си е на късмет. Ама да се притеснявам за нещо, което може да не се случи ..... Да не говорим, че като го направиш кадърно не би трябвало да има проблем. Моята е с някакви други скорости и ядове нямам.
Върни се в “Избор и покупка на автомобил”