Съвет за покупка VW Golf 4 1.6 бензин (+газ/метан)

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
burninskin
Автомобил: VW Golf IV
Двигател:

Съвет за покупка VW Golf 4 1.6 бензин (+газ/метан)

Мнениеот burninskin » Съб 02 апр 2016 22:12

Здравейте!

От месеци следя форума в търсене на повече информация за VW Golf 4. Предстои ми скорошна покупка и от много мислене съм се спрял на VW Golf 4 1.6 бензин (+газ/метан). Автомобила ми е малко като детска мечта и винаги се връщам към него при избора си, но коментарите, че точно тези модели често скапват скоростна кутия и разни подобни, малко ме отказаха :) В момента съм с Опел Корса 1.0 на метан, така че не съм някакъв съзтезател. Климатика и негативните мнения за 1.4, ме отказаха от него. Какво бихте предложили? Дори и друга марка да е. Само без Опели ;д понеже знам, че ще се предложи "полицейска" Астра :) Бюджета е 4000лв, който трябва да покрие всички разходи. Може също така и да предложите нещо, което се продава в момента.

Благодаря предварително!

lordlosh
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за покупка VW Golf 4 1.6 бензин (+газ/метан)

Мнениеот lordlosh » Нед 03 апр 2016 8:16

Ами аз имам и голф 4, 1.6 SR май 101к.с. на газ е и разхода ми градско е около 11. Иначе съм доволен от колата, аз я взех за приятелката ми, но аз я карах, докато си взема кола за мен и съм много доволен. Добре вози, не ми е скъпа като поддръжка(тука си е до финанси), само разхода предвид вървежа е голям. Колата е от Италия, ама мотора си е чук и няма дори 1 петънце ръжда, а е 99г. Тия голфове са с перфектна изработка просто. Аз съм доста едър, ама колата ми е добре.
Лично аз ако бях щях обаче да си взема 1.8т, разхода е кажи-речи същия, дори ако решиш да я "изпъваш" ще е по-нисък, а върви 2 пъти повече. Въпроса е да намериш читав екземпляр, защото на тия години ще да са на доста км. Аз лично бих заложил на частно лице.

Потребителски аватар
burninskin
Двигател:

Мнениеот burninskin » Нед 03 апр 2016 10:35

Благодаря за мнението! Да, видях, че се препоръчва 1.8 или най-добре дизел, но след като си карал доста време на метан и си видял колко евтино може да бъде, е трудно да минеш на бензин или дизел ;д пък и не се знае в кой момент ще скочи пак цената на петрола, дори и сега да е доста добра. Но почти не съм виждал 1.8 за тази сума.
Иначе основно се движа по ботевградско и брюксел, така че много, много рядко вися в задръствания. И на 2-3 седмици минавам по 300км извън градско. Ще гледам да търся кола, която да е от частно лице, но ще видим какво ще намеря в крайна сметка. Искам да е здрава и най-вече без ръжда, но ще видим на какво ще попадна :)

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 03 апр 2016 11:28

burninskin написа: Ще гледам да търся кола, която да е от частно лице, но ще видим какво ще намеря в крайна сметка. Искам да е здрава и най-вече без ръжда, но ще видим на какво ще попадна :)

Това е най-важното,мотор се ремонтира.

Потребителски аватар
burninskin
Двигател:

Мнениеот burninskin » Нед 03 апр 2016 13:52

То и тенекиите се сменят :) Е, зависи къде е ръждата. Мотора се ремонтира, но понякога срещу сериозна сума. И тя си заслужава, само ако попаднеш на монтьор, който да го направи както трябва ... а тези са рядкост. :)

lordlosh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lordlosh » Нед 03 апр 2016 14:26

Ами по-скъпички са 1.8т, а и там ще трябва газова инжекция, а не обикновена газова уредба за има няма 500 лева.
Пак казвам от моята съм доволен, само разхода е голям, предвид колко върви, но нормално за годината.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Нед 03 апр 2016 15:28

1.6 драми с мотора нямат или не някакви съществени. Там драмите са със скоростите, късат нитове на диференциала и понеже толкова много се търсят здрави скорости за 1.6 прехвърлят 500лв на 2-ра употреба.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 03 апр 2016 16:25

burninskin написа:То и тенекиите се сменят :) Е, зависи къде е ръждата.

Капаци,калници,да.
Но ако пода ти е на решето?
Какво правим?
А Голф 4 си ръждясва доволно.

lordlosh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lordlosh » Нед 03 апр 2016 16:46

Ще го запълва пода. :mhihi Добра им е защитата от ръжда на Голфовете, та ако си намери Италианка, може да мине без да мисли за ръждата. Друг е въпроса, че за качествена италианка трябва да търси доста и ако е запазена много, ще и искат пара. :biggrin

Потребителски аватар
ivanovkbg
Автомобил: Passat B6
Двигател: BKP 2007 4Motion

Мнениеот ivanovkbg » Нед 03 апр 2016 16:50

Аз карам Бора с 1.6AKL.
Като цяло съм доволен. Вярно е, че скоростните кутии са калпави — на моята скъсах нит и дадох малко над 500лв за смяна на нитовете с болтове и няколко лагера. Иначе всичко друго до сега е било консумативи — съединител, масла, ремъци, ролки, накрайници и други дребни работи. Колата е с ГИ и разхода е задоволителен — с нормално каране извън града пада на 8 газ. Иначе моята е внос от Италия и няма ражда, нещо много важно, защото заради ражда по Голфа беше започнала да ми побелява косата :D.

Потребителски аватар
burninskin
Двигател:

Мнениеот burninskin » Нед 03 апр 2016 17:08

Леле ужас! Направо ме отказахте :D
Добре де, какво трябва да се случи, че да се скапе скоростната кутия? Ако един път я направиш, какъв е шанса да се наложи отново след време? Някъде тук четох, че това е проблем на 1.6 SR. Но пък на 1.6 16V данъка бил значително по-голям (нямам идея колко точно). И обявите, които гледам в последно време, не ми вдъхват особена надежда за добър модел за тези пари :)

Потребителски аватар
ivanovkbg

Мнениеот ivanovkbg » Нед 03 апр 2016 17:34

Лично според мен ако се направи кадърно и не се жалят средства, шанса да се появи проблем с нея е малък.
Лично аз смених въпросните нитове с болтове и още 3 лагера, които бяха тръгнали. И без друго кутията беше долу, а-и съединителя беше почти заминал, смених и него. От ремонта съм минал около 3000км, рано е още да се каже дали е сполучлив, но за сега проблеми няма.

Иначе какво трябва да се случи. Ами нищо, просто се чупи. Аз знаех, че кутиите имат проблем и пазих колата — не я настъпвах много, не я ръчках и един прекрасен ден при движение с 80 на 5 нещо изчатка и разбрах, че е скъсала нит. Бях на 100км от дома, нямаше кой да ме дърпа и реших, че ще се прибера на ход, пък каквото остане от кутията. За мое щастие нита не нанеси поражения, не спука кожуха и успях да си я оправя.

Вариантите бяха два — да търся друга кутия, включително ERT от 1.6 16V — е намерих, цената беше 500лв, но не се знаеше в какво състояние и не даваха никаква гаранция, другият беше този, който избрах аз, а именно да си правя моята. Като цена ми излезе долу-горе същото, но поне знам, че всичко по кутията е ревизирано и износените части са сменени. Проблемът беше да намеря майстор в Бургаско, който да се наеме да я прави. С много мъки и разпитване успях да намеря такъв в Бургас. Вярно, момчето се забави повече от 2 седмици, но мисля, че я направи кадърно.

Потребителски аватар
burninskin
Двигател:

Мнениеот burninskin » Нед 03 апр 2016 18:42

От всички мнения, които прочетох до тук, започвам да клоня все повече и повече към Nissan Almera 1.5. Почти няма негативни мнения за него и цената изглежда по-приемлива. Единственото, което не ми харесва е, че музиката му не се сменя :р

Последна промяна от IvanMan на Нед 03 апр 2016 19:31, променено общо 1 път.
Причина: Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!

Потребителски аватар
ivanovkbg

Мнениеот ivanovkbg » Нед 03 апр 2016 20:37

Ми не съм много сигурен дали няма негативни мнения. Както всеки стар кошник можеш да попаднеш и на поддържан и не чак толкова — всички е въпрос на късмет.
Иначе избора си е твой. То и няма кола, която да не се разваля или да няма слаби места.

lordlosh
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lordlosh » Нед 03 апр 2016 21:28

Аз пък никога не съм мислил за такива неща. Донякъде си е на късмет. Ама да се притеснявам за нещо, което може да не се случи ..... Да не говорим, че като го направиш кадърно не би трябвало да има проблем. Моята е с някакви други скорости и ядове нямам.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”