joker_s
извинявай но конденза по капачката на маслото е от каране само на градско( къси растояния особенно зимата) всички мотори най вече по големите искат издухване от време на време
Golf MK3 Губи антифриз
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
DrAgO написа:Мисля че е от помпата, защото около ангренажния рамък е мокро, но не сам много сигурен![]()
Ами на подемник я вдигаш, ама поне да постой известно време за да поизсъхне от пътищата и с лампа се гледа внимателно... ма пак може да не го видите...
При всички положения, трябва да има следи от изтичане на антифриз... беличко да има.... особенно на сухо много си личи.
- D1D00
- Автомобил: Volkswagen Golf GT
- Двигател: ABD 1994
Re: Губи антифриз Golf - 3
И при мен на скоро се появи загуба на антифриз след смяна на стария, има няма 1000 км. почти едно казанче ми глътна.. Гледам след като е загряла, че омазнява в областа на под капачката на делкото. Има леко позасъхнало стичане на долу по блока под едно кръстато нещо там дето се намира температурния датчик, и дето се съединяват маркучите от към казанчето, каква роля играе то нещо като отдушник ли е има една пластмасова зегерка точно до температурния датчик от там гледам е текло малко. Възможно ли е това кръстатото да е заминало или се сменя накаква гарнитурка там, някой дали е запознат. Инъче пък като загрее маркучите са твърди... Мотора е ABD 1.4 моно
- edisonov
- Автомобил: VW Golf 8 Variant
- Двигател: 2025
Re: Golf MK3 Губи антифриз
На това кръстатото му се вика тройник и доста често се случва да протече от там. Не е скъп и сравнително лесно се сменя. Препоръчвам да си купиш оригинален от а не някой афтърмаркет - разликата в цената не е голяма, но качеството да. Моя го сменях преди 6-7 години и до сега нямам проблеми.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
"Тройника" много рядко се измята. Може да се провери за равнинност. Проблема е в уплътняващия О пръстен, който се спича и става с квадратно сечение от рпитискането и започва да тече .
Ако се купува нов фланец , според броя на т.датчицина двигателя , може да има нужда и от тапа за единия отвор.
Ако се купува нов фланец , според броя на т.датчицина двигателя , може да има нужда и от тапа за единия отвор.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Виж хубаво след като изгасиш колата дали не започва да тече от пластмасовия тройник на главата. На него има син датчик за температура. Много често срещано е от там да протича, но проблема е, че сълзи и се изпарява докато е топъл двигателя.
- D1D00
Благодаря за отговорите колеги. Ще го проверим тоя тройник и гарнитурката му, имам един приятел който е по-компетентен в тая област, и може да ми помогне със смяната. Ще пиша по нататък какъв е бил проблема наистина, даже и някоя снимка ще постна, за да сме полезни и на други.
Поздрави!
П.С. От температурния датчик не тече и не пръска, огледах я когато беше хубаво загряла при запален мотор. Проблема е от страни виждам че е текло малко по-блока от тая област, и от отвора който се намира до датчика....

Поздрави!
П.С. От температурния датчик не тече и не пръска, огледах я когато беше хубаво загряла при запален мотор. Проблема е от страни виждам че е текло малко по-блока от тая област, и от отвора който се намира до датчика....
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Е да де. Точно за смяна си е тройника.
- D1D00
Днес сменихме "тройника" на ABD-то, колеги, проблема се реши за сега. Стария се беше прецакал тотално и започна да тече от едва ли не от всички страни
. Казаха ми също че при този мотор тройника играе голяма роля в охлаждането, всички маркучи, датчика за температурата както и термостата са вързани към него. Термостата също сменихме защото монтьорчето имаше подозрения че е бил прецакан и не е сработвал както трябва и е текло също от там, всмисъл отворял се е още на 60 градуса преди още колицата да загрее, а аз се чудех защо стрелката се отлепваше едвам едвам от червеното
, смениха ми също и всички скоби на маркучите, защото старите (оригиналните) били много корозирали и с годините метала им е изтънял много, явно и от там е текло по малко...
edisonov, като цена не беше много евтин колега 50 лв. ми струваше, не знам дали е оригинален но щом цената му е такава предполагам да е нещо качествено...

edisonov, като цена не беше много евтин колега 50 лв. ми струваше, не знам дали е оригинален но щом цената му е такава предполагам да е нещо качествено...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”