Избор между Passat B6 или Audi A4

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Lexterr
Автомобил:
Двигател:

Избор между Passat B6 или Audi A4

Мнениеот Lexterr » Нед 10 апр 2016 18:23

Здравейте, предстой ми покупка на първа кола и съм се спрял на тези 2 модела. Млад и зелен съм още и затова пиша тук, за да получа информация, която би ми помогнала с избора. До преди малко се рових във форума за сравнение между 2.0 FSI 150HP двигател и 2.0TDI 140/170HP на B6. От това което разбрах е, че ако се спирам на дизел, той трябва да е от комън рейл серията, а те почвали от 2008г. и били на по-високи цени, които доближавали B7 модела....Като цяло четох за някакъв шестограм, който участвал в задвижването и правел проблеми и ако не се обърне внимание, може да доведе до сериозни главоболия.Сумата с която разполагам е 12 000лв. Колата гледам да е след 2005г. и се колебая на какъв мотор да се спра. По-принцип бензиновия мотор с газов инжекцион мисля, че се поддържа с по-малко разходи, но не съм сигурен, а и това което четох за FSI моторите и газефикацията им ме разколебава между избора на бензин и дизел и избора между ауди и пасат. Ако успея да намеря passat B6 1.8TSI мисля, че това ще е избора ми в зависимост от екстрите които има и това което мога да намеря за тези пари при конкурентите от ауди.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Избор между Passat B6 или Audi A4

Мнениеот Vlad777 » Нед 10 апр 2016 18:46

Здравей,

Темата вече е разисквана многократно:
:arrow Колебая се между Ауди а4 б7 и Пассат Б6.
:arrow триумя се между Пасат B5.5 vs. Пасат B6 vs Ауди А4 8E
:arrow Съвети за избор на Passat B6
:arrow Избор между passat B6 или Audi A4 B7
:arrow Пасат Б6 срещу Ауди А4 Б7

Разгледай горните теми и ако има неизяснени въпроси - пиши в една от тях.

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”