Здравейте, колеги
за първи път имам VW Sharan (96 г., 2.0, 115 к.с.).
Цяла седмица търся чистачки и не мога да открия. Откъде да си взема?
Какви са предимствата и недостатъците на този модел кола?
Колко атмосфери трябва да са надути гумите?
Предварително благодаря!
Димов
Чистачки за VW Sharan 96 г., 2.0, 115 к.с.
- bobitur
- Автомобил: ford galaxy 1.9 tdi 90+chip
- Двигател: 1Z
Re: Чистачки за VW Sharan 96 г., 2.0, 115 к.с.
Оригинални чистачки ако те устройва цена от 160 лв. Иначе търси за камион или рейс. 70 см. дължина. Гумите мин. На 2.4 бара аз ги правя на 2,5.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Комплекта чистасчки Бош 50 -70 лв зависи от търговеца. Или сменяш само перата за 3 лв. Ти си решаваш.
- bobitur
Да и валео или шамион е към 50-70 лв. Това с перата е ок за около 2 месеца до сега съм сменил над 5 пъти и вече ми омръзна.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
За гумите имаш лепенка на капачката на резервоара. за да ти се каж налягане - трябва да си кажеш с какви гуми си.
Чистачки - ина безшарнирни в Метро / преди 2 седмици гледах и в Кауфланд / на Аутопрактик -тип банани. Пред водача 71 см, пред пътника 66 см / не им помня инчовете/
В Метро бяха около 2,30 бр , в Кауф= а 1,99 лв. Спец. на тзои тип направо я слагаш без принадлежащите адаптери. По 6-7-8 месеца чистят добре.
Не взимай графитни /има по бензиностанциите - скрибуцат и стържат яко./
Недостатъци : вечните проблеми на дъртите VW та със скъсани и оголени проводници в сноповете по вратите и задния капак.Задния капак и задните врати първи се предават.
Изгнили тръба от ф-р пресостата до ТРВ то - върви по десния праг и където се защипва от кората гние.Ф-р дехидратора и прсостата страдат от поливането с луга, кал/ при дърто ЕГН гнездата на ф-ра корозират и о пръстените не уплътняват. Тампони на носачите / тежко купе- не са скъпи , набиват се на преса при свален носач/. От ЕГН - разбити втулки в механизма на пр. чистачки, дачтик на колянов вал / като загасне ще разбереш/ - прегаря изолацията на кабелите от старост, вечните проблемни бобини на VWтават от Г3,Пасат Б3/4.
Ако ще правиш обслужване със смяна на ангр. ремък ,сменяй водна помпа /35-40/лв и термостат . Отпушвай си дренажните отвори в 2 та края под пр. стъкло.
Чистачки - ина безшарнирни в Метро / преди 2 седмици гледах и в Кауфланд / на Аутопрактик -тип банани. Пред водача 71 см, пред пътника 66 см / не им помня инчовете/
В Метро бяха около 2,30 бр , в Кауф= а 1,99 лв. Спец. на тзои тип направо я слагаш без принадлежащите адаптери. По 6-7-8 месеца чистят добре.
Не взимай графитни /има по бензиностанциите - скрибуцат и стържат яко./
Недостатъци : вечните проблеми на дъртите VW та със скъсани и оголени проводници в сноповете по вратите и задния капак.Задния капак и задните врати първи се предават.
Изгнили тръба от ф-р пресостата до ТРВ то - върви по десния праг и където се защипва от кората гние.Ф-р дехидратора и прсостата страдат от поливането с луга, кал/ при дърто ЕГН гнездата на ф-ра корозират и о пръстените не уплътняват. Тампони на носачите / тежко купе- не са скъпи , набиват се на преса при свален носач/. От ЕГН - разбити втулки в механизма на пр. чистачки, дачтик на колянов вал / като загасне ще разбереш/ - прегаря изолацията на кабелите от старост, вечните проблемни бобини на VWтават от Г3,Пасат Б3/4.
Ако ще правиш обслужване със смяна на ангр. ремък ,сменяй водна помпа /35-40/лв и термостат . Отпушвай си дренажните отвори в 2 та края под пр. стъкло.
Благодаря за коментарите.
Взех от метро 70 см. чистачки и сложих само перата, но като се сложат трябва да се постегнат с клещите, но не много. Иначе скобките ще надерат стъклото.
Смених всички фланци, водна помпа, термостат, масла, филтри, антифриз (11.9 л.), кабели на задната врата за 640 лв.
Димов
Взех от метро 70 см. чистачки и сложих само перата, но като се сложат трябва да се постегнат с клещите, но не много. Иначе скобките ще надерат стъклото.
Смених всички фланци, водна помпа, термостат, масла, филтри, антифриз (11.9 л.), кабели на задната врата за 640 лв.
Димов
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
z_to написа:Смених всички фланци, ..кабели на задната врата за 640 лв.
Димов
Много пара .

Снопа на задния капак е лесен за ремонт за разлика от задните странични врати. Термостата е 12 лв.Концентрат антифриз 1л е 6,80.
Бананите на Аутопрактик се нанизват директно на широките рамена на Шарана , без да се използват разните адаптери в комплекта.
Последна промяна от kris11 на Чет 14 апр 2016 9:06, променено общо 1 път.
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
В "Метро" има по 7.50 лв. с ДДС тип банан.
- bobitur
Добре ама аз не съм виждал банан с широк захват поне при мен е поне 12 мм. Не е като на лека кола захвата.
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
bobitur написа:Добре ама аз не съм виждал банан с широк захват поне при мен е поне 12 мм. Не е като на лека кола захвата.
Както каза колегата kris11 бананите се слагат без адаптерите, точно защото са широки рамената и пасват криво ляво в захвата на банана.
Аз купих чистачки от Мкомплект 33 - 22 лв за двете. Водят се за камион и не са извити , иначе са същите. Мойте и двете са 71 см.
Иначе на битака еднин пред входа продава само пера - 3 лв
Иначе на битака еднин пред входа продава само пера - 3 лв
- kris11
- VW експерт
- Контакти:
преди малко бях в Метро - има от бананите на Аутопрактик за които писах по-горе -1,99 лв без ДДС бр.
- messut
- Автомобил: Vw Sharan 1.9 Tdi 110 ps [81 kw]
- Двигател: AVG 1999
Най- добре е да намалиш широчината на куката от 12 мм на 8 мм и вече няма да имаш проблеми с търсенето на чистачки специално за Шарана :). Аз така направих 

- bobitur
Днес вземах въпросните банани от метро. Махнах оригиналния адаптор и ги нанизах но на места не чистят добре. Утре ще се занимавам да ги преправя с адапторите от старите чистачки. При първа проба със старите адаптори не влизат пречи им ръба отстрани и си мисля ако го изрежа дали няма да стане.
Върни се в “Sharan, Touran & Caddy”