Passat B6 2.0 TDI изчезва антифриза

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
martineli0008
Автомобил:
Двигател:

Re: Изчезва антифриза на Б6 2,0 ТДИ

Мнениеот martineli0008 » Пет 11 яну 2013 23:46

има ли значение скоростната кутия-моята е автомат и кога тече от там когато колата не работи или когато е в движение,защото като не работи няма капка под нея

Потребителски аватар
vasko__2
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vasko__2 » Пет 11 яну 2013 23:57

Няма значение кутията, имах впредвид ,че тече от двигателя и пада върху кутията трудно ще го видиш

martineli0008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli0008 » Съб 12 яну 2013 0:10

ок благодаря

martineli0008
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот martineli0008 » Съб 12 яну 2013 10:33

не е от този фланец,няма нищо върху скоростната кутия,май работата отива на глава или гарнитура

georgi.srebrov
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMP

Re: Б6 2,0 ТДИ изчезва антифриза

Мнениеот georgi.srebrov » Пет 29 апр 2016 8:02

Здравейте, и при мен този проблем с антифриза се появи. VW Passat b6, 2.0 ТДИ, BMP мотор, 2006-та. Първо се загуби антифриза, долях малко, след около месец, пак светна лампата. закарах я на майстор и той смени фланеца, и каза, че от там тече. Да, ама не. баш я изкарах от сервиза и доволен тръгнах на път по магистралата и на бензиностанцията поглеждам - от дясната страна тече. Изкарах 200 км по магистралата и се наложи да доливам. Като се върнах в София, следващия ден, пак светна лампата на сутринта. Долях и директно при майстора. 3 седмици седя и ми каза човека, чр не тече, но има аномалии в налягането. При напълно студена кола отвиваме капачката и се чува "пссс". Смени ми капачката на казанчето и си я взех. Карах 2 седмици, нямаше проблем, но сега тръгнах на път и същото нещо - 350 км по магистралата и след като слязох от нея и лампата за антифриза светна.. долях сега но имам съмнения, че пак ще светне. Дали е спукана глава, как мислите? Фланеца е сменен, капачката на казанчето е сменена.. какви опций ми остават и имате ли идея какво са цените по Софийско за смяна на глава и/или гарнитура? П.С - Маслото проверих - напълно нормално, антифриза си е с червен цвят също, не се смесват. Благодаря предварително

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: Б6 2,0 ТДИ изчезва антифриза

Мнениеот radotom » Пет 29 апр 2016 16:02

По принцип това са симптоми за надуване на изгорели газове в охладителната система. Ще рече точно това, което те притеснява, колега - гарнитура, в по-редки случаи глава или блок.
Потърси сервиз, в който разполагат с тестер за наличие на изгорели газове в охладителната система.
Представлява нещо такова:
Изображение

Така поне ще си сигурен какво трябва да предприемеш

Потребителски аватар
technopolis
Автомобил: Ford Focus 2019
Двигател:

Re: Passat B6 2.0 TDI изчезва антифриза

Мнениеот technopolis » Нед 01 май 2016 7:47

това е един от най не сполучливите модели на VW:
податливи на ръжда (беше напъпил и се увеличи след зимата)
пукане на глава
проблемни дюзи
превъртане на шестостен в маслена помпа (беше изяден но смяната с нов не оправя проблема)
проблемна ръчна спирачка (аз имах този проблем)

карах го 8 месеца и го разкарах
Аз залагам на главата...

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 01 май 2016 8:14

technopolis написа:това е един от най не сполучливите модели на VW:

карах го 8 месеца и го разкарах

Чел съм твои мнения,докато го караше само суперлативи пишеше....

Потребителски аватар
technopolis
Автомобил: Ford Focus 2019
Двигател:

Мнениеот technopolis » Нед 01 май 2016 8:58

Страхотна кола особено комбинацията която аз имах 170HP + DSG. Удоволствие беше да я шофирам!
Но нека различим удоволствието и проблемите на серията която има.
Следващата серия е доста по изчистена от тези въпросни проблеми.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 01 май 2016 9:55

И аз харесвам много В7.

skromnia1970
Автомобил: PASSAT B 6 Variant
Двигател: BMR 11.2006 DSG

Мнениеот skromnia1970 » Пон 02 май 2016 19:53

При мен излезе проблема от някакъв тройник
Чаках за самата част два дена,но труда беше 20 лв,а частта 32 лв

GeorgiSrebrov
Автомобил: VW passat b6 varriant
Двигател: BMP 2006

Мнениеот GeorgiSrebrov » Нед 22 май 2016 8:53

Здравейте.Аз съм с Пасат 2006, 2.0 ТДИ, BMP мотор, 140 коня. Имам сериозен проблем с антифриза и не мога да разбера от къде може да тече. Но нека започна от начало. Първия път когато светна лампата си казах нищо притеснително. Купиг си антифриз долях 0.5 литра и си карах. След около месец обаче, пак светна лампата. Закарах я на майстор и той каза, че течало от един фланец. Сменихме го. Взех колата и тръгнах на път на следжащия ден, но като спрях на една бензиностанция, видях че капе малко зад дясната гума. За цялото пътуване 2 пъти доливах и като се прибрах, на следващия ден при майстора. Е.. две седмици седя, човека каза, че я карал и нито капка не изтекла. Смени ми капачката с чисто нова и това беше. Две-три седмици нищо, тръгнах за Айтос от София и след като слязох от магистралата 20-ина км след това лампата за антифриза пак светна. Горе долу по около 0.5 литра се губят. Долях, и 5 дена в Айтос нито капка не капна. Тръгнах обратно за София и същата история - след като намалих от 130-140 на към 90-100 малко след това лампата светва. Долях си и този път при друг майстор реших да ходя. Докато се разберем с майстора кога да я закарам мина седмица две, усърдно каране и протече само веднъж пак след каране по магистрала и минаване на по-ниска скорост. Пак долях и айде при майстора. и Познайте.. там не тече. Той я кара и той по магистралата, 150-160 и после в ниски скороти, но не капва. Правиха и проверка на налягането там с някакви маркучи и вкараха много повече налягане от колкото се получава по принцип и нищо.. никъде не протече. Човека каза, че няма смисъл да разглобяваме двигателя да гледаме главата, без да има яани симптоми, че е от нея. Антифриза не е смесен с масло- червен си е. Маслото също не е пресечено. Та на някой случвало ли му се е подобно нещо?

skromnia1970
Автомобил: PASSAT B 6 Variant
Двигател: BMR 11.2006 DSG

Мнениеот skromnia1970 » Вто 24 май 2016 17:34

Където съм писал по-горе в поста си.
И при мен така.В града като си карам нормално,няма проблеми,държи повече от 300-400 км.
Но изляза ли на магистрала или извън града и я понастъпя,след 100 км светва лампата.
Тоя ,,тройник,,така ми каза майстора ,където ми го смениха,каза че стареел,няма видими пробойни,но самия материал-пластмасата корозирала,трошала се и така пропускала при по-силно каране.
Повишавало се налягането./не разбирам,така ми обясниха./
Като ми го смениха се оправи,никакви проблеми да чукам на дърво вече година .

GeorgiSrebrov

Мнениеот GeorgiSrebrov » Сря 25 май 2016 22:44

Здравейте отново. Явно предния път съм влязъл през фейсбук профила и после през другия. Извинявам се за двойното писане. Ще потърся сервиз да проверя за иЗгорелите газове и ще пиша. Последния майстор, при когото бях не искаше да разглабя и гледа главата, защото нямало симптоми за това. Сега от както съм я взел колата капка не е протекло, но карам само градско. По околовръстното на София я настъпвам със 100-120, когато няма трафик, но нито капка няма. Този уикенд мисля да я тествам пак на магистралата да видя какво ще стане и ще пиша пак. Иначе съм доста доволен от самия автомобил. Удобен, комфортен, широк. Като изключа проблема с антифриза покрива всичките ми нужди. Смених само навигацията с такава от Б7. Китайче, но заспа и я ползвам предимно за видеото. :)

П.С. - Ще проверя и пиша и за тройника. Благодаря за съвета.

GeorgiSrebrov

Мнениеот GeorgiSrebrov » Съб 28 май 2016 9:22

Оказа се, че не е от тройника. Сменили сме го, още първия път и новия бил наред (Вчера му я карах колата да проверява). :banghead Прикачвам снимка на детайла, който ми е сменил майстора. Днес и утре ще тествам по магистралата и другата седмица ще търся сервиз да измерим газовете в охладителната система. Обадих се пак на втория майстор, с който тествахме с налягане дали има някъде теч, и според него все още няма смисъл да се разглабя за да се разгледа главата, а гарнитура беше убеден, че не е. Проължавам с терстовете :k050
Прикачени файлове
13293007_10153846287688999_1144328840_n.jpg
Тройник

Върни се в “Дизелови агрегати”