Passat B6 2.0 TDI изчезва антифриза
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Изчезва антифриза на Б6 2,0 ТДИ
има ли значение скоростната кутия-моята е автомат и кога тече от там когато колата не работи или когато е в движение,защото като не работи няма капка под нея
- vasko__2
- Автомобил:
- Двигател:
Няма значение кутията, имах впредвид ,че тече от двигателя и пада върху кутията трудно ще го видиш
-
- Автомобил:
- Двигател:
ок благодаря
-
- Автомобил:
- Двигател:
не е от този фланец,няма нищо върху скоростната кутия,май работата отива на глава или гарнитура
-
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BMP
Re: Б6 2,0 ТДИ изчезва антифриза
Здравейте, и при мен този проблем с антифриза се появи. VW Passat b6, 2.0 ТДИ, BMP мотор, 2006-та. Първо се загуби антифриза, долях малко, след около месец, пак светна лампата. закарах я на майстор и той смени фланеца, и каза, че от там тече. Да, ама не. баш я изкарах от сервиза и доволен тръгнах на път по магистралата и на бензиностанцията поглеждам - от дясната страна тече. Изкарах 200 км по магистралата и се наложи да доливам. Като се върнах в София, следващия ден, пак светна лампата на сутринта. Долях и директно при майстора. 3 седмици седя и ми каза човека, чр не тече, но има аномалии в налягането. При напълно студена кола отвиваме капачката и се чува "пссс". Смени ми капачката на казанчето и си я взех. Карах 2 седмици, нямаше проблем, но сега тръгнах на път и същото нещо - 350 км по магистралата и след като слязох от нея и лампата за антифриза светна.. долях сега но имам съмнения, че пак ще светне. Дали е спукана глава, как мислите? Фланеца е сменен, капачката на казанчето е сменена.. какви опций ми остават и имате ли идея какво са цените по Софийско за смяна на глава и/или гарнитура? П.С - Маслото проверих - напълно нормално, антифриза си е с червен цвят също, не се смесват. Благодаря предварително
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Re: Б6 2,0 ТДИ изчезва антифриза
По принцип това са симптоми за надуване на изгорели газове в охладителната система. Ще рече точно това, което те притеснява, колега - гарнитура, в по-редки случаи глава или блок.
Потърси сервиз, в който разполагат с тестер за наличие на изгорели газове в охладителната система.
Представлява нещо такова:

Така поне ще си сигурен какво трябва да предприемеш
Потърси сервиз, в който разполагат с тестер за наличие на изгорели газове в охладителната система.
Представлява нещо такова:

Така поне ще си сигурен какво трябва да предприемеш
- technopolis
- Автомобил: Ford Focus 2019
- Двигател:
Re: Passat B6 2.0 TDI изчезва антифриза
това е един от най не сполучливите модели на VW:
податливи на ръжда (беше напъпил и се увеличи след зимата)
пукане на глава
проблемни дюзи
превъртане на шестостен в маслена помпа (беше изяден но смяната с нов не оправя проблема)
проблемна ръчна спирачка (аз имах този проблем)
карах го 8 месеца и го разкарах
Аз залагам на главата...
податливи на ръжда (беше напъпил и се увеличи след зимата)
пукане на глава
проблемни дюзи
превъртане на шестостен в маслена помпа (беше изяден но смяната с нов не оправя проблема)
проблемна ръчна спирачка (аз имах този проблем)
Аз залагам на главата...
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
technopolis написа:това е един от най не сполучливите модели на VW:
Чел съм твои мнения,докато го караше само суперлативи пишеше....
- technopolis
- Автомобил: Ford Focus 2019
- Двигател:
Страхотна кола особено комбинацията която аз имах 170HP + DSG. Удоволствие беше да я шофирам!
Но нека различим удоволствието и проблемите на серията която има.
Следващата серия е доста по изчистена от тези въпросни проблеми.
Но нека различим удоволствието и проблемите на серията която има.
Следващата серия е доста по изчистена от тези въпросни проблеми.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
И аз харесвам много В7.
-
- Автомобил: PASSAT B 6 Variant
- Двигател: BMR 11.2006 DSG
При мен излезе проблема от някакъв тройник
Чаках за самата част два дена,но труда беше 20 лв,а частта 32 лв
Чаках за самата част два дена,но труда беше 20 лв,а частта 32 лв
-
- Автомобил: VW passat b6 varriant
- Двигател: BMP 2006
Здравейте.Аз съм с Пасат 2006, 2.0 ТДИ, BMP мотор, 140 коня. Имам сериозен проблем с антифриза и не мога да разбера от къде може да тече. Но нека започна от начало. Първия път когато светна лампата си казах нищо притеснително. Купиг си антифриз долях 0.5 литра и си карах. След около месец обаче, пак светна лампата. Закарах я на майстор и той каза, че течало от един фланец. Сменихме го. Взех колата и тръгнах на път на следжащия ден, но като спрях на една бензиностанция, видях че капе малко зад дясната гума. За цялото пътуване 2 пъти доливах и като се прибрах, на следващия ден при майстора. Е.. две седмици седя, човека каза, че я карал и нито капка не изтекла. Смени ми капачката с чисто нова и това беше. Две-три седмици нищо, тръгнах за Айтос от София и след като слязох от магистралата 20-ина км след това лампата за антифриза пак светна. Горе долу по около 0.5 литра се губят. Долях, и 5 дена в Айтос нито капка не капна. Тръгнах обратно за София и същата история - след като намалих от 130-140 на към 90-100 малко след това лампата светва. Долях си и този път при друг майстор реших да ходя. Докато се разберем с майстора кога да я закарам мина седмица две, усърдно каране и протече само веднъж пак след каране по магистрала и минаване на по-ниска скорост. Пак долях и айде при майстора. и Познайте.. там не тече. Той я кара и той по магистралата, 150-160 и после в ниски скороти, но не капва. Правиха и проверка на налягането там с някакви маркучи и вкараха много повече налягане от колкото се получава по принцип и нищо.. никъде не протече. Човека каза, че няма смисъл да разглобяваме двигателя да гледаме главата, без да има яани симптоми, че е от нея. Антифриза не е смесен с масло- червен си е. Маслото също не е пресечено. Та на някой случвало ли му се е подобно нещо?
-
- Автомобил: PASSAT B 6 Variant
- Двигател: BMR 11.2006 DSG
Където съм писал по-горе в поста си.
И при мен така.В града като си карам нормално,няма проблеми,държи повече от 300-400 км.
Но изляза ли на магистрала или извън града и я понастъпя,след 100 км светва лампата.
Тоя ,,тройник,,така ми каза майстора ,където ми го смениха,каза че стареел,няма видими пробойни,но самия материал-пластмасата корозирала,трошала се и така пропускала при по-силно каране.
Повишавало се налягането./не разбирам,така ми обясниха./
Като ми го смениха се оправи,никакви проблеми да чукам на дърво вече година .
И при мен така.В града като си карам нормално,няма проблеми,държи повече от 300-400 км.
Но изляза ли на магистрала или извън града и я понастъпя,след 100 км светва лампата.
Тоя ,,тройник,,така ми каза майстора ,където ми го смениха,каза че стареел,няма видими пробойни,но самия материал-пластмасата корозирала,трошала се и така пропускала при по-силно каране.
Повишавало се налягането./не разбирам,така ми обясниха./
Като ми го смениха се оправи,никакви проблеми да чукам на дърво вече година .
-
Здравейте отново. Явно предния път съм влязъл през фейсбук профила и после през другия. Извинявам се за двойното писане. Ще потърся сервиз да проверя за иЗгорелите газове и ще пиша. Последния майстор, при когото бях не искаше да разглабя и гледа главата, защото нямало симптоми за това. Сега от както съм я взел колата капка не е протекло, но карам само градско. По околовръстното на София я настъпвам със 100-120, когато няма трафик, но нито капка няма. Този уикенд мисля да я тествам пак на магистралата да видя какво ще стане и ще пиша пак. Иначе съм доста доволен от самия автомобил. Удобен, комфортен, широк. Като изключа проблема с антифриза покрива всичките ми нужди. Смених само навигацията с такава от Б7. Китайче, но заспа и я ползвам предимно за видеото. :)
П.С. - Ще проверя и пиша и за тройника. Благодаря за съвета.
П.С. - Ще проверя и пиша и за тройника. Благодаря за съвета.
-
Оказа се, че не е от тройника. Сменили сме го, още първия път и новия бил наред (Вчера му я карах колата да проверява).
Прикачвам снимка на детайла, който ми е сменил майстора. Днес и утре ще тествам по магистралата и другата седмица ще търся сервиз да измерим газовете в охладителната система. Обадих се пак на втория майстор, с който тествахме с налягане дали има някъде теч, и според него все още няма смисъл да се разглабя за да се разгледа главата, а гарнитура беше убеден, че не е. Проължавам с терстовете 

Върни се в “Дизелови агрегати”