Добър ден на всички тук,проблема е следния при запалване на двигателя термометъра на таблото плавно се качва на 110-120 градуса.Двигателя видимо не е горещ :) Препоръчаха ми смяна на температурния датчик които е с четири извода и син пръстен.Намерих само такъв но със жълт пръстен.Двигателя е 1.6 бензин 75 конски сили моноинжекцион.
Въпроса ми е може ли този със синия пръстен да бъде заменен със такъв жълт пръстен.Ще работи ли коректно.Потърсих тема,но не намерих такава за тия датчици и конкретно за тоя мотор.

Golf 3 1.6 температурен датчик.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
Re: Golf 3 1.6 температурен датчик.
Най-вероятно няма да работи коректно, намери си оригинален, има ги по магазините и са много евтини.
-
- Автомобил: VW Golf MK3
- Двигател: ABU 1993
Колега, жълтия пръстен на датчика отговаря на 1.4 двигател с код ABD, твоя в случая е 1.6 ABU и е със син пръстен. Лично съм пробвал да карам с датчик от ABD (жълт пръстен) на ABU и не става работата, не отчита коректно и колата беше като спъната. Както е казал колегата Spas вземи си нов датчик отговарящ за твоя мотор. Горещо ти препоръчвам ако имаш възможност си вземи оригинален от VW.
Благодаря за съвета,така ще направя.Сложих временно този със жълтия пръстен и термометъра на таблото показва около 5-10 градуса повече от реалното.Купих със син и ще го сменя.
Смених го със син ринг производство на FEBI,жълтия беше на Topran.Показват едно и също.Разлика имат само в цената.
- vaiper 1
- Неграмотен
- Автомобил: Pasat
- Двигател:
Фаида имали от новия
Колко пари го взе и как показва 

FEBI го взех за 18 лева,Topran за 12.Не видях да има разлика в работата им.
- papi92
- Автомобил: Golf 3 1.6
- Двигател: ABU 1993
Сменил съм всички датчици на пазара за 1.6 АБУ, даже от порше си купих. Ефект нулев. Оставих колата на майстор за смяна на охлюва и той купил някакъв китайски заедно с датчик. Не можах да си позная колата. Върви все едно е чисто нова и показва вярна температура. Няма пръстен и никакви надписи, само синя точка върху корпуса.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”