Голф 2 1990 1.8 Моно гасне при работа на бензин

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
vesko_ralev
Автомобил:
Двигател:

Голф 2 1990 1.8 Моно гасне при работа на бензин

Мнениеот vesko_ralev » Съб 04 юни 2016 12:34

Здравейте колеги,

Имам следния проблем. При запалване на бензин или гасне веднага или се мъчи малко на много ниски обороти и пак гасне. Ако я превключа на газ, няма никакъв проблем.
При опит за каране на бензин и "припомпване" на педала на газта е на интервали (ту успява да форсира до високи обороти, ту падат доста ниско). Но не може да се кара, онзи ден бях забравил да сипя газ и минавах 3 км за 40 минути с много мъки, тръгвания, спирания, гаснене и т.н. Ако някой има предположения, ще съм много благодарен да помогне!

Благодаря предварително и приятна събота и неделя!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Re: ГОЛФ 2 1990 1.8 Моно гасне при работа на бензин

Мнениеот radotom » Съб 04 юни 2016 12:41

А бензина в резервоара на колко годинки е? :mrgreen
Нали не е пълнолетен все още? :mhihi

Няма как да очакваш бензин на над 3-4-5 месеца все още да гори.
Отделно, че вероятно дюзата на моното ти е зверски запекла. Дано и помпата в резервоара да не сдава Богу дух! :bishop Макар, че ако е стар бензина... :no

Решение: Източваш резервоара и сипваш 10л пресен бензин. Набухваш и една добавка за почистване на инжекцион (аз лично съм доволен от Bardhal, но и други има на пазара).
Щракваш ключето бензин/газ на позиция 'бензин' и докато не се оправи колата, забравяш за него.

А, да!
И се молиш!
:mhihi :mhihi

Потребителски аватар
Megasquirt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Megasquirt » Вто 07 юни 2016 22:09

Само дето може далеч да не е това проблема. С изключен температурен датчик пак ли такива ги прави. Мисълта ми е защо пък да не е TPS. Може да я закачиш на компа и то ще си покаже. Срещал съм циганско решение от рода на: прекъсване на константното захранване на ЕБУ (втори пин на 35 пиновия конектор), след което въобще не може да се направи диагностика, но върши работа, колкото човек да провери дали има проблеми по горивната система. Естествено нека не се режат кабели, а просто да се извади пинчето от буксата.
П.П. Иначе горивния филтър и той ако е пълнолетен, се сменя. :icon_lol

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 08 юни 2016 5:20

То пинчето не се вади,а се подава захранване от съседното,с плаващото напрежение.Но всичко това се прави в последствие,при доказано трупане на грешки.А преди това просто се откача за малко акумулатора,после се пали и кара само на бензин.
Автора не е казал нищо за изпълнението на газовата в тази му част-грешките.После дали работи стъпковото моторче,щото то се грижи за оборотите.Има теми доста по въпроса,има и за ТПС-а,макар и на първо четене да не го бута,щом на газ си работи.С дюзата и стъпковото за сега да се заеме.

Потребителски аватар
Megasquirt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Megasquirt » Сря 08 юни 2016 10:29

Колега, недоразумение е станало. Това за свързване на пинчето с такова, което се захранва след контакт е едно, и точно си го описал за какво се прави. Аз говоря за друга цигания. Просто след тази интервенция с моно мотроник 1.2.1, не можеш да му направиш диагностика. Но може в краен случай да се кара с повреден, или без TPS/моторче за празен ход. Така поне може да провери елементарно дали има проблем с дюзата или горивната помпа. TPS-а въобще не бърка работата на газ, ако ли и да го няма. Ако беше т.н. "стъпково" нали се сещаме, че ако си държеше педала на газта, въобще нямаше да му гасне. Нищо работа е да се измери всичко преди да се бута.

Потребителски аватар
Iezekil
Автомобил: Passat B4 Variant
Двигател: ABS 94

Мнениеот Iezekil » Сря 08 юни 2016 20:05

Само да вметна,че може би става дума за моно джетроник,където диагностиката с комп е абсурдна.Вярно има доста материал кое как се мери.А ТПС дали бърка работата на газ,след като е пряко свързан със стъпковото?Не отчете ли отворена/затворена клапа,степ мотора няма да реагира адекватно.Но щом на газ си компенсира оборотите,значи връзката я има.Щом натиска педала и не върви,явно няма бензин...
Но какъвто и да е проблема по моното,най-лесно се решава с друго моно.Трудно си представям някой да го разколачи за да продаде само дюзата примерно....

Потребителски аватар
FuKaToKi
Автомобил: VW Golf MK3 1.4
Двигател: ABD

Re: Голф 2 1990 1.8 Моно гасне при работа на бензин

Мнениеот FuKaToKi » Чет 09 юни 2016 19:08

Наистина нищо не пречи да се смени горивния филтър ако не е сменян скоро. Все пак си е консуматив.

vesko_ralev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko_ralev » Съб 10 сеп 2016 8:19

Колеги всичко е сменяно и бензина не е стар... Кажете откъде да си намеря моно втора употреба? Че вече зима идва и само с тая газ, няма да стане работата :)

Потребителски аватар
Megasquirt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Megasquirt » Съб 10 сеп 2016 22:22

От където ти падне, но не е ли въпроса да се намери причината, а не да се сменя на харабията?

Потребителски аватар
Ceco_bg
Автомобил: Vw Golf mk4
Двигател:

Мнениеот Ceco_bg » Пон 12 сеп 2016 21:54

Колега термо ампула проверявал ли си ? Имам подобен проблем но не толкова задълбочен и при мен е от термо ампулата ...

vesko_ralev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vesko_ralev » Пон 03 окт 2016 7:46

Хора, ако ви кажа, че ходих на диагностика и се оказа лош контакт на буксата на термо-датчика който се пада отгоре на маркуча в средата... Направо не мога да повярвам, а това е сидурно единствената буксичка, която не съм вадил и почиствал :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”