По някога се тресе двигателя яко преди да запали

Печките са на мода. Дори и дизела да е по-скъп феновете му са много...
Потребителски аватар
Ventoman
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ventoman » Сря 07 фев 2007 20:34

А някой може ли да ми каже защо винаги се сменят 4'те с нови ако имаш една проблемна , за да се набутам с повече пари ли ? Ако вземеш абсолютно същата марка , модел и същия волтаж , какъв е проблема ? А и каква роля играе тая пуста подгревна свещ , някой замислял ли се е ? Мога да ви снимам клип как се пали зимата камион IFA с заминали преди поне 10 години подгревни свещи , не споргрявна свещ а с запален парцал или вестник колкото да глътне топъл въздух .

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Сря 07 фев 2007 20:46

Stiv написа:Не вярвам да е от свещите защото при мен също 3 свещи бяха изгоряли и нямаше никакви проблеми спаленето.Провери си ремъка.
Колега , колко цилиндров ти е двигателя :wink: ако е 4 и имаш три неработещи свещи - значи имаш компресията на чисто нов двигател за да палиш без проблем - лятото иди дойди - може и да е възможно :wink: :dontknow: :dontknow: :dontknow:

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Чет 08 фев 2007 10:00

Сменяш 4 щото скоро ще изгори и другата ако мотора ти е читав :!: ТДИ пали на студено/малко под нулата/,без нито една свещ, с преебан стартер-личен опит :lol: .То за тва на ТДИ почват да бачкат чак под 5 градуса и идеята им е мотора да пали топъл да работи по-добре сутрин,да гори по-малко и да се троши по-малко :wink:

Потребителски аватар
Stiv
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stiv » Чет 08 фев 2007 10:36

Както казва колегата Rabit ,TDI пали без подгряващи свещи до 9 градуса ,ако температурата е под 9градуса включва подгряване и то само при студен двигател.Имал съм 1.6 TD при него и една свещ да изгори се усеща.

Върни се в “Дизелови агрегати”