Когато включа климатика и компресора започне да върти се чува един лек звук като цвилене,но не всеки път. Възможно ли е да има нужда от доливане на масло или някой лагер? (пистовия ремък е сменян преди седмица) Другото ми питане е: Възможно ли е когато карам, компресора да забие и какво точно ще се случи ?
Възможно е колега да "забие" компресора. Тръгнал бях за море, в неделя преди обяд с включен климатик по магистрала Тракия и изведнъж някъкъв идиотски писък.Докато спрях от капака на мотора излизаше дим.Вдигнах капака и видях скъсан пистов ремък. Компресора на климатика беше блокирал. Следват телефони, пътна помощ, ремонт в сервиза за поставяне на нов ремък и обратно към морето.
Компресора още не е оправен.Разчитам на лагера на шайбата. / без климатик си е гадно /.
Точно за това питам,понеже и на мене ми предстой пътуване към морето. А дали този звук който имам отвреме на време е предпоставка да стане точно това което е станало и при тебе
Последна промяна от IvanMan на Чет 23 юни 2016 7:44, променено общо 1 път.
Причина:Не е необходимо да цитираш предишното мнение! Използвай бутон "Нов отговор"!
пистовия ремък нали е свързан към компресора,дори и да не е пуснат климатика той пак си върти. Кога точно се включва компресора, като тръгне да се върти шайбата ли ?
Шайбата се върти когато работи мотора.Когато се включи климатика, електро магнитния куплунг зацепва шайбата към компресора и се върти и той. Ако се чува свирене без да е включен климатика, вероятно причината е в лагера на шайбата.