Пасат Б4, 2000 кубика, 115 к.с. - как да разбера какъв е двигателя?
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Re: Пасат Б4, 2000 кубика, 115 к.с. - как да разбера какъв е двигателя?
ABT е моното, другия е АВК мисля. Амаа някой да се е занимавал да я прави тая галимация......
2е е с дебитомер с клапа, Ady е с дебитомер с нагреваем елемент това е най - лесно разпознаваемия белег, всмукателния колектор на 2е е по-дълъг почти колкото капака на клапаните, на ADY е почти два пъти по къс. 2е има стъпково моторче голямо пред колектора, ADY мисля че беше с комбинирана дросел клапа и още разни дреболии. 2e може да е с обикновена газ , ADY не е препоръчително.
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Иво.Иванов написа: само да отбележа, че разбрах, мотора ми е моно инжекцион,
Абе ти правиш ли визуална разлика между моноинжекция и 4 дюзи. Огледай хубаво главата и бензинопровода - трябва да имаш рейка с 4 дюзи.
Кой е този малоумник дето ще сменя мултипойнт с моно инжекция ? при наличие по моргите на мултипойнт ADY/AGG двигатели.
Отгоре на всичко и комп да сменя и шев и кройки на кабелни снопове.
Освен подадената първоначална информация от тебе да е грешна - да си е моноинжекция 90 к.с.
АGG
Последна промяна от kris11 на Сря 06 юли 2016 11:42, променено общо 1 път.
хвърляме боб всички, една снимка на двигателя би приключила темата
- Иво.Иванов
- Автомобил:
- Двигател:
Така е пристигнала от Германия, газовата е монтирана в България, а че е моно, ми го заяви един "Изтъкнат Майстор" в Силистра, това е първата западна кола в нашето семейство, затова моля да ме извините, не разбирам нищо от този тип автомобили, досега съм карал руски коли с по малко кабеляци и по прости двигатели, Много се извинявам за това, че не познавам тези технологии.
Последна промяна от Иво.Иванов на Пет 08 юли 2016 5:25, променено общо 1 път.
- Иво.Иванов
- Автомобил:
- Двигател:
Навсякъде в документите е записана, 1984 куб. см. 85 kw
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Колега,това си е пълна инжекция-ADY или AGG мотор.А кой точно е,може да позатъркаш табелата на капака на ангренажа/над бар кода трябва да пише номера на двигателя/...
- Иво.Иванов
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря, не знаех, Извинявайте, просто предстой да се сменят филтри, масла, ремъци и обслужване на скоростната кутия, та исках да знам какъв е мотора, да си набавя каквото ми е нужно и само да я занеса да ги сменят, все пак беше служебен автомобил и не знам кой какво е сменял и кога, днес ще изчистя малко табелката и ще разбера, ако има нещо което не знам, ще Ви попитам, Благодаря Ви
- Иво.Иванов
- Автомобил:
- Двигател:
Черната табела беше скрита под една кора
това е AGG мотор, пълен инжекцион с обикновена газова уредба, скъсана ти е кихалката на плочката на газовата.
- Иво.Иванов
- Автомобил:
- Двигател:
Може ли от този факт, че е с обикновена газова уредба, да харчи толкова много, е има и от това, че е автоматучна кутията де, беше стигнала до 20 литра газ на градско, сега падна на 16,5 литра след настройка на газовата
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Иво.Иванов написа:, че е с обикновена газова уредба, да харчи толкова много, е има и от това, че е автоматучна кутията де, беше стигнала до 20 литра газ на градско, сега падна на 16,5 литра след настройка на газовата
Зависи и от задкормилното устройство. С авт. ск. кутия разхода е 1,2-1,5 л над този с механична кутия
Едва ли само с настройка ще се размине. На колко години е изпарителя / пробег ? С времето се вдървяват мембраните, подбиват се клапанчетата на 1 и 2 ра степен /проблеми с ПХ, гаснене, голям разход, ако пропуска газ в цилиндрите - трудно палене.
поне по снимките като гледам си взел много окепазена кола... от спуканата лента на кихалката краде въздух и най-вероятно са увеличили количеството газ с врътките, за да не гасне и да не мени обороти
- Иво.Иванов
- Автомобил:
- Двигател:
Ами да Ви кажа и за такива парички я взех де, харизаното не се гледа, човекът каза, Подарих Ти кола, няма как, такава одрънкана стана, преди 4 години, беше по читава, но само я караха без да гледат къде, не гледаха и масло и вода, какво да ви кажа, който свареше я караше, които каквото му трябва сваляше, най вече жени я караха, все пак за 500 лева и малко обвързване с договор да не наппускаш фирмата за определено време, така ще е, лека полека ще си я стегна, къде с Ваша помощ, къде по Майстори, къде аз каквото мога ще оправям, харесва ми колицата, ще стане много готинка по нататък, Благодаря Ви за мненията, от Вас научих някой неща който ще са ми полезни за в бъдеще :)