stefan4o написа:Защо да е комплексарско да караш с хубави нови гуми? По тая логика, ако искам да сипя масло VAG на колата ми ставам и аз комплексар, така ли?l
Неговото прозвуча така - "Аз си купувам само нови гуми и те са Мишелин за 680лв и дори и от тях не съм доволен" Не е задължително да дадеш 700лв за комплект гуми, за да имаш читави гуми и да караш безопасно.
Между другото на 20 годишна кола, която е почнала и да гори масло, примерно - да й сипеш VAG вместо MANNOL за 28лв/5литра си е малко пресилено.
Сиреч, аз съм на мнението, че кола трябва да се поддържа технически изправна, но няма смисъл да се влагат прекомерно много пари в парче желязо и да се глези излишно.
helikamov написа:Аз на автобус съм се возил га ти си бил на баща си в топките и тогава, уверявам те /мож да питаш баща си/нито гумите им бяха на по 10 години нито караха без спирачки, даже влачеха пътнически ремаркета.
Аз нямам 33 години опит, но имам над 150,000км. Види-те, когато си бил млад не са били много хубави. Истината е, че съм виждал сумати автобуси в последните 10 години, които трябва да се спрат като технически неизправни и моята кола е 10 пъти по-добре поддържана от такива, в които вали от тавана и тече масло от двигателя.
На колко години съм не знаеш и къде кога съм се намирал.
Относно предпоставките за проишествие - вчера за 5км на 5 пъти имаше риск от ПТП, но не по моя вина. Просто някакви некадърници се опитват направо да ме избутат от пътя и правят неадекватни изпреварвания и ти излизат в насрещното, въпреки че виждат, че автомобил срещу тях ИМА. Ей такива, с хубавите гуми, голф четворки, петици и щестици, с голямо самочувствие и голяма самоувереност, че хубавото масло или хубавите гуми ще ги спасят, когато си просят челен сблъсък.