Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Barum
4
1%
BF Goodrich
2
1%
Bridgestone
16
5%
Continental
82
25%
Debica
2
1%
Dunlop
17
5%
Falken
2
1%
Firestone
4
1%
Fulda
4
1%
Gislaved
1
0%
Good Year
23
7%
Hankook
20
6%
Kleber
3
1%
Kumho
6
2%
Michelin
63
19%
Nexen
13
4%
Nokian
7
2%
Pirelli
8
2%
Sava
2
1%
Semperit
1
0%
Toyo
5
1%
Uniroyal
27
8%
Vredestein
8
2%
Yokohama
1
0%
Други
13
4%

Общо гласове: 334
Потребителски аватар
777
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Летни гуми - кои според вас са най-добрите

Мнениеот 777 » Сря 13 юли 2016 17:21

Vidol Nikolov написа:Колежа Инжектор, една нова гума може да те спаси от нелепа ситуация, в която може да те вкара стара износена гума.Независимо, че една наглед безобидна ситуация с ниска скорост,под ниска разбирай под 60км/ч.Такава каквато може да се превърне в ужасен кошмар,само заради старите гуми.

Никой не говори за стари гуми. Става дума, че има чисто нови гуми от прилична марка за 100лв примерно и същия размер от малко по-прилична марка за 160лв. helikamov се е изразил така, сякаш държи да е със свестни гуми и под "свестни" разбира най-скъпите възможни. Ами да си купи Мерцедес за 150,000$ тогава - що ще прави компромиси със сигурността? Бият ги комплекси хората по най-различни теми - гумите са един от частните случаи. Естествено другата крайност е да се мине с най-ниската цена и утехата "ама са чисто нови".

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 13 юли 2016 17:52

Вие пък на кръст го разпънахте, задето си е купил нови Мишлен гуми :screwy
Спрете се малко де. Не се усещате чак. :banghead
Защо да е комплексарско да караш с хубави нови гуми? По тая логика, ако искам да сипя масло VAG на колата ми ставам и аз комплексар, така ли? :eek Май не разбирате напълно смисъла на думата "комплексар", която е станала нарицателно за какво ли не :cool

Потребителски аватар
инжектопляктор
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот инжектопляктор » Сря 13 юли 2016 18:21

stefan4o написа:Защо да е комплексарско да караш с хубави нови гуми? По тая логика, ако искам да сипя масло VAG на колата ми ставам и аз комплексар, така ли?l

Неговото прозвуча така - "Аз си купувам само нови гуми и те са Мишелин за 680лв и дори и от тях не съм доволен" Не е задължително да дадеш 700лв за комплект гуми, за да имаш читави гуми и да караш безопасно.
Между другото на 20 годишна кола, която е почнала и да гори масло, примерно - да й сипеш VAG вместо MANNOL за 28лв/5литра си е малко пресилено.
Сиреч, аз съм на мнението, че кола трябва да се поддържа технически изправна, но няма смисъл да се влагат прекомерно много пари в парче желязо и да се глези излишно.
helikamov написа:Аз на автобус съм се возил га ти си бил на баща си в топките и тогава, уверявам те /мож да питаш баща си/нито гумите им бяха на по 10 години нито караха без спирачки, даже влачеха пътнически ремаркета.

Аз нямам 33 години опит, но имам над 150,000км. Види-те, когато си бил млад не са били много хубави. Истината е, че съм виждал сумати автобуси в последните 10 години, които трябва да се спрат като технически неизправни и моята кола е 10 пъти по-добре поддържана от такива, в които вали от тавана и тече масло от двигателя.
На колко години съм не знаеш и къде кога съм се намирал.
Относно предпоставките за проишествие - вчера за 5км на 5 пъти имаше риск от ПТП, но не по моя вина. Просто някакви некадърници се опитват направо да ме избутат от пътя и правят неадекватни изпреварвания и ти излизат в насрещното, въпреки че виждат, че автомобил срещу тях ИМА. Ей такива, с хубавите гуми, голф четворки, петици и щестици, с голямо самочувствие и голяма самоувереност, че хубавото масло или хубавите гуми ще ги спасят, когато си просят челен сблъсък.

Потребителски аватар
ssssl
Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
Двигател: CJXC

Мнениеот ssssl » Сря 13 юли 2016 21:05

инжектопляктор написа:
ssssl написа:Цитираните Гуиърки са всезезонни - ни риба, ни рак

Добре. Значи китайките са точно на нивото на GoodYear за 2 пъти по-малка цена, така ли? :icon_lol

Имах предвид, че не са най-точния пример.
Преди 10 г. новата ми Октавия дойде с "Матадор" и първоначално бях очарован и от стабилност, и от завиване, и от всичко. Септември я взех. На другата година - съществена промяна - нищо очарователно, най-общо казано :mhihi
Та, по тая логика си мисля, че и китайките са подобна стока. Все още нищо китайско не се е доказало с високо качество. И в крайна сметка, по-евтиното ти излиза по-скъпо. По-принцип не съм кой знае какъв привърженик на тая максима, но по отношение на гумите важи на 100%.
Според мойто скромно мнение, при гумите има много повече хайтек, от колкото при джантите, примерно...

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Сря 13 юли 2016 23:01

Ами ако говорим за качество... преди няколко седмици взех 2бр Kumho(далеч от премиум гума, но все пак утвърден производител) за бмв-то за предни, а задните останаха някакво китайско зимно Sunny, които си плачат за унищожаване. Е хубаво ама от 2 дни зимния китаеца е отпред, защото създава в пъти по-малко паразитни вибрации от чисто новото Кумо... На предишния ми Г6 ядох същия чеп с гадни вибрации с Fulda Eco control. Там имаше смисъл да се направи рекламация(4бр). Пробвах други бройки от същия модел с представител на ГИ в колата - същата история. Покриха ми от цената 4бр Conti premium contact 5 и чак тогава всичко заспа. Такаче ако не е топ премиум модел, вече ще слаган Nexen-и. При тях поне всички са доволни и са евтинджос. :screwy

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Сря 13 юли 2016 23:09

hooligan_sk написа:На предишния ми Г6 ядох същия чеп с гадни вибрации с Fulda Eco control. Там имаше смисъл да се направи рекламация(4бр).

А дали си пробвал с други джанти? Лети са били предполагам, нали.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Сря 13 юли 2016 23:16

И на тенекиени и на алуминиеви 15ки съм ги качвал тези Фулди. Всеки възможен експеримент беше проведен за да се установи, че точно гумите са проблема.

Потребителски аватар
$100
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот $100 » Чет 14 юли 2016 19:27

На друга кола слага ли ги, като казваш всеки експеримент :)

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор

Мнениеот hooligan_sk » Чет 14 юли 2016 19:32

Да разбира се.

Потребителски аватар
jabre
Автомобил: vw passat 35i vw golf mk1 1979
Двигател: AAZ 1992

Мнениеот jabre » Пет 15 юли 2016 0:17

Купих си нови летни гуми sava perfecta и доволен сам, и цената не е голема.....

Потребителски аватар
JO_MASTERA
Автомобил: Audi A3 8L
Двигател: AHF

Мнениеот JO_MASTERA » Сря 08 мар 2017 20:43

Здравейте колеги, имам нужда от съвет. Колебая се между Continental PremiumContact 6 и SportContact 5 за размер 225/45/17. Карането ще е градско 35% и магистрала 65%. Ще се слагат на A3 8L. За спортконтакта четох само добри отзиви, но премиум 6-цата е пусната в края на миналата година и се чудя дали няма да е "подобрена". Има ли някой, който е пробвал вече новия премиум ? Благодаря.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 08 мар 2017 20:47

Едва ли някой ще има впечатления, все пак трябва да се изкара поне един сезон с тях. А то лятото още не е дошло. Предполагам и двата модела ще си заслужават. Аз лично този месец ще си взема два нови ПК5 стар ДОТ(15) на много сносна цена, за да си реновирам летния комплект гуми.

Потребителски аватар
D1D00
Автомобил: Volkswagen Golf GT
Двигател: ABD 1994

Мнениеот D1D00 » Сря 08 мар 2017 21:12

hooligan_sk написа:Ами ако говорим за качество... преди няколко седмици взех 2бр Kumho(далеч от премиум гума, но все пак утвърден производител) за бмв-то за предни, а задните останаха някакво китайско зимно Sunny, които си плачат за унищожаване. Е хубаво ама от 2 дни зимния китаеца е отпред, защото създава в пъти по-малко паразитни вибрации от чисто новото Кумо... На предишния ми Г6 ядох същия чеп с гадни вибрации с Fulda Eco control. Там имаше смисъл да се направи рекламация(4бр). Пробвах други бройки от същия модел с представител на ГИ в колата - същата история. Покриха ми от цената 4бр Conti premium contact 5 и чак тогава всичко заспа. Такаче ако не е топ премиум модел, вече ще слаган Nexen-и. При тях поне всички са доволни и са евтинджос. :screwy

Conti-to е добро но си е цифра, ако имах възможност определено бих карал с такива :th_up , водят ги едни от най добрите марки на гуми...
Тази година ще слагам нови гуми и мисля да заложа отново на "Matador"-а задължително с нов DOT. Доволен съм от качеството, вече хвърлих един комплект летни на 2 сезона на тази марка, и имам добри впечатления като за моя скромен опит :biggrin

Потребителски аватар
naiturseniq
Автомобил: VW Passat 2016
Двигател: 2000 TDI 150hp

Мнениеот naiturseniq » Сря 08 мар 2017 23:12

Отидох да купувам летни гуми вчера 215/55 r16 . Бях се спрял на Фулда Еко контрол и след поръчката отидох да изчакам да ги сложат в Примекс се случва. Уточнявам че след предварителна уговорка гумите ги взимах на името на фирма с голяма отстъпка.
Слага момчето гумите и забелязвам че гумата е с ДОТ 0816 викам си окей не е перфектно но седяла1 година в склада ... поглеждам другата края на 15 , даже не са еднакъв ДОТ .. Казвам на монтажника да спре и влизам да се разправям в офиса. Обяснява ми се как видиш ли гумите са си перфектни нищо им няма от миналия сезон са не са седели на слънце и прочие и как производителя до три години гумите ги смята за нови. Ема аз хляб на три дена не си взимам и да е в срок. Казвам му да ми сменят поне тази от 2015 та .. почва се звънене тюфкане минава 30 мин . Няма други гуми тея последните 4 .. Казвам ми тогава искам Hankook Ventus Prime 3 K125 . Гледа мисли и ми казва ами от средата на 16 пак няма да са 17 ... Казвам добре поне да са и четирите еднакви . Носят се след още 20 мин Ханкука и се почва монтаж от монтажника. Идва тоя от офиса и го пита ти ли ще го таксуваш допълнително за демонтажа или аз да му пусна фактирата . Монтажника го гледа и казва ами от къде на къде да таксувам допълнително клиента ? Типичен пример за перфектно обслужване , не стига че се излагат пред клиент ами и искат да ми вземат допълнително пари , а човека който слага и сваля два пъти гуми ми казва ти си клиент трябва да си доволен да се върнеш пак . В крайна сметка съм със Hankook Ventus Prime 3 K125 4 еднакви средата на 16. Казвам си окей поне цената е добра инъче най вероятно щях да откажа гумите . 4 гуми с монтажа ми струваха 518лв . Въпроса е принципен , но ако да речем някой мой приятел или приятелка която си няма понятие какво е ДОТ или баща ми бяха отишли нкога не биха забелязали. Ако някой ще сменя там да внимава и предварително да говори за ДОТ .

А за гумите нямам още впечатления след 1к - 2к , 3к км ще споделя

Потребителски аватар
beuchat
Автомобил: 1990 Golf 2
Двигател: 1.6 EZ

Мнениеот beuchat » Сря 08 мар 2017 23:19

Колеги,препоръчайте летни гуми размер 185/60/14 за около 60-65 лева на брой.Нямам претенции за марка,държа единствено да имат добро сцепление при сухо.мокро време.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”