Препоръчайте доверен човек за ремонт /ако въобще е възможно/ на поизгнил дървен стъклопакет, или поне за шлайфане и лакиране на 5 прозореца и една балконска врата. Благодаря.
П. С. Чувал съм за Гугъл ;)
Ремонт и лакиране на дървен стъклопакет
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Re: Ремонт и лакиране на дървен стъклопакет
Поизгнил, колко поизгнил, какво е дървото, с какво е боядисано в момента, лак или блажба боя ... колко броя прозорци, двойни, единични прозорци, касите в какво състояние са?
Общо взето най добрия ремонт е, къртиш всичко и сменяш с PVC дограма, другото е упражнение за луди, казвам го от опит!
Една седмица се борих с четири рамки (два двойни прозореца) и две каси, намазани с бяла боя на 50 години.
С препарат, с пистолета за горещ въздух, с шпакли, шлайфове, шкурки, надишаш се с прах и изгоряла боя, навсякъде прах и мизерияяяя, и накрая с голямата щанга и теслата всичко на земята. 380 лв. с монтажа на едно пано, и един двоен прозорец, тъмнокафяво PVC и спи града

Общо взето най добрия ремонт е, къртиш всичко и сменяш с PVC дограма, другото е упражнение за луди, казвам го от опит!
Една седмица се борих с четири рамки (два двойни прозореца) и две каси, намазани с бяла боя на 50 години.
С препарат, с пистолета за горещ въздух, с шпакли, шлайфове, шкурки, надишаш се с прах и изгоряла боя, навсякъде прах и мизерияяяя, и накрая с голямата щанга и теслата всичко на земята. 380 лв. с монтажа на едно пано, и един двоен прозорец, тъмнокафяво PVC и спи града

-
- Автомобил: Opel Vectra
- Двигател: 22ZE 2009
- Контакти:
Дограмата е на десет години, дървен стъклопакет - води се луксозна. Трябва ми специалист, да дойде да види и са посъветва.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
forski,смятам че колегата пише за съвременните дограми,изпълнени не от ПВЦ,а от дърво.
- forski
- Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
- Двигател:
- Контакти:
Рзбрах че говори за дограма от дърво, за това попитах каква е дограмата и колко е изгнила, защото ако е от старите чамови рамки, покривени и боядисвани с по 4-5 пласта блажна боя, няма смисъл от ремонт.
По-добре смяна с PVC.
п.п. Направи една-две снимки да видим за какво става въпрос, от какво е дограмата, чам-дъб или нещо друго?
http://forum.napravisam.bg/viewforum.php?f=35
Попитай и тук, има доста компетентни хора
По-добре смяна с PVC.
п.п. Направи една-две снимки да видим за какво става въпрос, от какво е дограмата, чам-дъб или нещо друго?
http://forum.napravisam.bg/viewforum.php?f=35
Попитай и тук, има доста компетентни хора

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Към автора,нали за подобно нещо говорим?
- Прикачени файлове
-
- index.jpg (4.42 KиБ) Видяна 2278 пъти
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Няма такова понятие-дървен стъклопакет,нито пвц,нито алуминиев.Дървена ти е дограмата.Може да е луксозна,ама незнам как е като изпълнение щом за 10 години говорим за гниене,а не за нарушено покритие.В някои наистина много луксозни дограми се влагат по няколко вида дърво заради раличната плътност и съответно за да се получи "еластичност" на дървото при различни темп. влияния. Ако твоята дограма е такава-наистина трябва да потърсиш фирма- изпълнител на такава дограма-най-малко за консултация с какви безири и лакове да се обработва.
п.с.Ако е такава каквато ти е посочил Здравко Занков и имаш гнило ,надали има някакво друго решение освен някаква "времянка"-шкурка,кит за дърво ,безир и яхтен лак.Другия по-скъпия вариант-сваляне на проблемната дограма и подмяна на изгнилите профили...Но откъм пари за тая работа -може да ти излезе колкото навсякъде да си сложиш ПВЦ.
п.с.Ако е такава каквато ти е посочил Здравко Занков и имаш гнило ,надали има някакво друго решение освен някаква "времянка"-шкурка,кит за дърво ,безир и яхтен лак.Другия по-скъпия вариант-сваляне на проблемната дограма и подмяна на изгнилите профили...Но откъм пари за тая работа -може да ти излезе колкото навсякъде да си сложиш ПВЦ.
-
- Контакти:
Абре пичове!
Разбирам, че искате да ми помогнете, ама прочетете въпроса ми и тогава пишете. Търся препоръка за МАЙСТОР, който да дойде на място и да си каже компетентното мнение. Не търся СЪВЕТ какво да правя с дограмата, да я сменям ли, да я кърпя ли. Знам какво е дограма и знам какво е стъклопакет. Имам и идея даже как се правят. Така, че ако някой има опит (най-добре) или познава читав дърводелец може да пише (и на лични). Другото си е чесане на езици, защото не съм дал достатъчно инфо (неслучайно)
Та така.
Разбирам, че искате да ми помогнете, ама прочетете въпроса ми и тогава пишете. Търся препоръка за МАЙСТОР, който да дойде на място и да си каже компетентното мнение. Не търся СЪВЕТ какво да правя с дограмата, да я сменям ли, да я кърпя ли. Знам какво е дограма и знам какво е стъклопакет. Имам и идея даже как се правят. Така, че ако някой има опит (най-добре) или познава читав дърводелец може да пише (и на лични). Другото си е чесане на езици, защото не съм дал достатъчно инфо (неслучайно)
Та така.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
drmilendd написа:Абре пичове!
Разбирам, че искате да ми помогнете, ама прочетете въпроса ми и тогава пишете. Търся препоръка за МАЙСТОР, който да дойде на място и да си каже компетентното мнение. Не търся СЪВЕТ какво да правя с дограмата, да я сменям ли, да я кърпя ли.
A сега първотото ти авторско "излияние" по твоята собствена тема:
...drmilendd написа:Препоръчайте доверен човек за ремонт /ако въобще е възможно/ на поизгнил дървен стъклопакет
Извинявай ,ама явно аз не схващам каква ти е идеята в тази тема-нито със "дървения стъклопакет",нито с "изгнилата" дограма....Опитваме се да ти помогнем, а ти .ама прочетете въпроса ми и тогава пишете. ...Лично аз смятам че може да си поправиш сам дограмата АКО НЕ Е ИЗГНИЛА,както си писал , и както и други колеги тук пишат за да ти помогнат да се справиш сам и да си спестиш някой лев. Ама ти си знаеш...
-
- Контакти:
Не желая да си я оправям сам, нито да спестявам някой лев. Смятам, че за всяка работа си има човек. Но...както и да е. Като не ми хващаш идеята повторена в два поста, какво да се обяснявам повече. Айде със здраве...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”