Поло 2ф1993 1.4 дизел- вибрации във волана

Техническа и сервизна информация за Polo, Lupo, Up и Fox
Потребителски аватар
дърт милиционер
Автомобил: WV Polo 2F 1993
Двигател: 1.4 DIESEL

Re: Поло 2ф1993 1.4 дизел- вибрации във волана

Мнениеот дърт милиционер » Съб 16 юли 2016 5:24

Е , аз не се срамувам , че децата ни са по грамотни от нас - дори напротив , така трябва да бъде. Относно какво съм сменил по окачването .....ами почти всичко . Най глупавото е , че всичко си беше здраво - имаше само един накрайник за смяна.......ама имах нови части и реших всичко да сменя. Амортисьори предни и задни ,лагери на макверсона, предни пружини , задни пружини, носачи , предни дискове ,накладки, тампони на ст.щанга, един накрайник.......ами май това беше. Лошото е че съм некадърен , и направих сума поразии. Първо сложих накрайника наопаки - нагоре с конуса.....колата взе да плува и си мислех , че е от новите амортисьори. Дори и майстора който прави реглажа не го видя , че накрайника не е сложен правилно.......Добре , че не се пребих - бях го стегнал само две , три резби - повече не можеше защото конуса беше на обратно..Разгеле сам го видях и го оправих....след 200км. каране из София. После .......прецаках единия диск - на стария диск беше се скъсало винтчето което го крепи за главината , но беше останало парчето от винта и стърчеше. Като слагах новия диск - в бързината забравих за това стърчащо парче и съм поставил новия диск неправилно - дупката не пасваше на винтчето.......и яко стегнах джантата и спуках диска - после купих нов комплект дискове.......явно все още съм много як та да строша диска. Голям глупак съм , уж да спестя някой лев от майстори - си прецаках здравата кола. Накрая по съвет на майстотрите купих нови гуми и джанти.......уж колата от тях тресяла и волана вибрирал и сами си дайте сметка - колко пари се охарчих .......и колата е още по зле. Ден не е минало да не си скубя побелялата кратуна. Ако бабата разбере колко пари съм дал за части и майстори........ще си събере багажа и няма да я видя. За вас младите всичко това е смешно , но за мен е трагично. Надявах се да си имам здрава колица и да ме слуша.......а стана една каша . От много акъл. Трябва да ви кажа , че като остаряваш - не ти се иска да се предаваш , и все искаш да се равняваш по младите....е хубаво се подравних. :banghead

Потребителски аватар
polovera_9n3
Автомобил: VW POLO TDI
Двигател: BNM 2007

Мнениеот polovera_9n3 » Съб 16 юли 2016 5:40

Ех чиче полицай, яд ме е, че не си наблизо да го видя това поло. Щом след толкова перипети пак проблема е явен- гаранция е някоя глупост - винаги така става. Не че съм големия майстор, ама по механиката винаги сам си откривам проблемите на всичките коли досега -включително и полото сега което карам. Което мога правя сам, което не мога или нямам инстумент - отивам при един единствен майстор - неговата диагноза обикновено е същата като моята- и я правят.

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Съб 16 юли 2016 5:44

Колега,още в четвъртък ти пратих на лично съобщение една обява за Поло като твоето,на части...относно рейката... :th_up

Потребителски аватар
goppa
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Sharan
Двигател: AFN 1997

Мнениеот goppa » Съб 16 юли 2016 9:25

Дa нямaш нещо хaлтaво по зaдния мост , нaли и тaм си пипaл, и зa товa дa ти тaнцувa колaтa?
Виж също и тaмпоните нa мaкферсонa. Кaто вдигнеш колaтa нa крик горноя крaй нa aмортисьорa не трябвa дa се клaти.

drotomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот drotomir » Съб 16 юли 2016 10:12

Много ама много е вероятно разковничето да е в спукания диск , от стяганео да си изкривил главината .
Кажи още веднъж като караш на прав път напред имаш ли вибрации във волана при различни скорости , най вече при повече от70-80 км/ч и нагоре , без да завиваш. Също така при натискане на спирачката имаш ли вибрации във волана.

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Съб 16 юли 2016 15:41

Като се движа направо - почти не усещам вибрации/може би съвсем леки/, но ако леко завъртя волана - веднага почва да трепери . Най осезаемо е около 60-70км/ч . И пак ви казвам - само като завивам леко и в двете посоки трепери. Като спирам - не вибрира нищо. Колата е перфектна - нищо не тропа нито дрънка с изключение на това треперене на волана в завой. За проклетия днес си срязах и едната нова гума на трамвайните релси.........направо ми иде не знам на къде да се дяна.........на релсите са излезнали арматурата от разбития бетон......и се нахендрих. Гумата е тотално за брак. Иде ми да ида при Фандъкова и да и я окича на шията .......като лавров венец.

Потребителски аватар
Водния дух1
Автомобил: Golf 3 variant
Двигател: 1Z

Мнениеот Водния дух1 » Съб 16 юли 2016 16:13

Сигурен съм ,че все някой майстор ще открие проблема,само че трябва да си кажеш ВСИЧКО-къде си барал и кви си ги надробил.И по-нататък пак барай където не трябва...Едно л...но което не мирише не се бута,щото се размирисва после...

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Съб 16 юли 2016 16:22

Напълно съм съгласен с теб......само , че като ида на майстор и му кажа како съм направил....... не иска да я гледа въобще. Ако пък не им кажа , а само им посоча проблема - почват да говорят щуротии и да ме убеждават , че са ми криви гумите и джантите.......само , че сега като им се вързах на акъла и си купих нови гуми и джанти и проблема си остана - не знаят какво да кажат и само вдигат рамене.

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Съб 16 юли 2016 16:48

Регулира ли предницата?

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Съб 16 юли 2016 19:11

Ти май си търсиш хора за раздумка,а колега дърт милиционер?
Ебааах тва Поло,извънземно.
Много ми е любопитно,как ще изкриви главината при стягането на диска?
Накрайници отвивал,завивал,на ръка,с тръба....

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Съб 16 юли 2016 20:26

Е , извинявай , че те въвлякох в дискусията..........Посипвам си главата с пепел. Насила не съм те канил. Надявах се на вашето меродавно мнение и съм благодарен на колегите за съветите които ми дадоха. Предницата още не съм я регулирал - искам да вдигна колата на крик /и стойка/ за да видя дали ще играе някоя от гумите -поне така ме посъветва колегата от Плевен. Много вали дъжд в София . Накрая ще ида на реглаж.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 17 юли 2016 9:12

Чичка, ти си сменил цялото предно окачване, пА не си минАл преден мост ли? :bowdown

Потребителски аватар
дърт милиционер

Мнениеот дърт милиционер » Нед 17 юли 2016 10:18

Mинах на реглаж на предница след ремонта. После обаче отвих с половин оборот единия накрайник......бях го поставил наопаки.......и все едно не съм минавал. Искам първо да оправя вибрациите във волана и тогава да мина пак на реглаж.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 17 юли 2016 11:32

дърт милиционер написа:Mинах на реглаж на предница след ремонта. После обаче отвих с половин оборот единия накрайник......бях го поставил наопаки.......

:bowdown
Ходиш в сервиз и после вземаш нещата в твои ръце.
Браво,кефиш.
То за това и никой не иска да се занимава с теб.
Съжалявам,ако съм те обидил,но пътя по който вървиш не е правилния.

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Нед 17 юли 2016 12:13

Нещо не се връзват нещата. Например, ми е интересно как ще завиеш накрайник "Наопаки''? /Сиреч искаш да кажеш, че си го сложил с гайката нагоре? А не как е стандартно с гайката надолу да гледа към земята?/ Това трябва да го снимаш..... А горния ти пост, дето си писал, че е сменено всичко, некак си не ми се вярва.

Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”