Поло 2ф1993 1.4 дизел- вибрации във волана
- дърт милиционер
- Автомобил: WV Polo 2F 1993
- Двигател: 1.4 DIESEL
Re: Поло 2ф1993 1.4 дизел- вибрации във волана
Е , аз не се срамувам , че децата ни са по грамотни от нас - дори напротив , така трябва да бъде. Относно какво съм сменил по окачването .....ами почти всичко . Най глупавото е , че всичко си беше здраво - имаше само един накрайник за смяна.......ама имах нови части и реших всичко да сменя. Амортисьори предни и задни ,лагери на макверсона, предни пружини , задни пружини, носачи , предни дискове ,накладки, тампони на ст.щанга, един накрайник.......ами май това беше. Лошото е че съм некадърен , и направих сума поразии. Първо сложих накрайника наопаки - нагоре с конуса.....колата взе да плува и си мислех , че е от новите амортисьори. Дори и майстора който прави реглажа не го видя , че накрайника не е сложен правилно.......Добре , че не се пребих - бях го стегнал само две , три резби - повече не можеше защото конуса беше на обратно..Разгеле сам го видях и го оправих....след 200км. каране из София. После .......прецаках единия диск - на стария диск беше се скъсало винтчето което го крепи за главината , но беше останало парчето от винта и стърчеше. Като слагах новия диск - в бързината забравих за това стърчащо парче и съм поставил новия диск неправилно - дупката не пасваше на винтчето.......и яко стегнах джантата и спуках диска - после купих нов комплект дискове.......явно все още съм много як та да строша диска. Голям глупак съм , уж да спестя някой лев от майстори - си прецаках здравата кола. Накрая по съвет на майстотрите купих нови гуми и джанти.......уж колата от тях тресяла и волана вибрирал и сами си дайте сметка - колко пари се охарчих .......и колата е още по зле. Ден не е минало да не си скубя побелялата кратуна. Ако бабата разбере колко пари съм дал за части и майстори........ще си събере багажа и няма да я видя. За вас младите всичко това е смешно , но за мен е трагично. Надявах се да си имам здрава колица и да ме слуша.......а стана една каша . От много акъл. Трябва да ви кажа , че като остаряваш - не ти се иска да се предаваш , и все искаш да се равняваш по младите....е хубаво се подравних. 

- polovera_9n3
- Автомобил: VW POLO TDI
- Двигател: BNM 2007
Ех чиче полицай, яд ме е, че не си наблизо да го видя това поло. Щом след толкова перипети пак проблема е явен- гаранция е някоя глупост - винаги така става. Не че съм големия майстор, ама по механиката винаги сам си откривам проблемите на всичките коли досега -включително и полото сега което карам. Което мога правя сам, което не мога или нямам инстумент - отивам при един единствен майстор - неговата диагноза обикновено е същата като моята- и я правят.
- slaveiko67
- Автомобил: Golf 3 GT TDI
- Двигател: AFN 96g
Колега,още в четвъртък ти пратих на лично съобщение една обява за Поло като твоето,на части...относно рейката... 

- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Sharan
- Двигател: AFN 1997
Дa нямaш нещо хaлтaво по зaдния мост , нaли и тaм си пипaл, и зa товa дa ти тaнцувa колaтa?
Виж също и тaмпоните нa мaкферсонa. Кaто вдигнеш колaтa нa крик горноя крaй нa aмортисьорa не трябвa дa се клaти.
Виж също и тaмпоните нa мaкферсонa. Кaто вдигнеш колaтa нa крик горноя крaй нa aмортисьорa не трябвa дa се клaти.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Много ама много е вероятно разковничето да е в спукания диск , от стяганео да си изкривил главината .
Кажи още веднъж като караш на прав път напред имаш ли вибрации във волана при различни скорости , най вече при повече от70-80 км/ч и нагоре , без да завиваш. Също така при натискане на спирачката имаш ли вибрации във волана.
Кажи още веднъж като караш на прав път напред имаш ли вибрации във волана при различни скорости , най вече при повече от70-80 км/ч и нагоре , без да завиваш. Също така при натискане на спирачката имаш ли вибрации във волана.
- дърт милиционер
Като се движа направо - почти не усещам вибрации/може би съвсем леки/, но ако леко завъртя волана - веднага почва да трепери . Най осезаемо е около 60-70км/ч . И пак ви казвам - само като завивам леко и в двете посоки трепери. Като спирам - не вибрира нищо. Колата е перфектна - нищо не тропа нито дрънка с изключение на това треперене на волана в завой. За проклетия днес си срязах и едната нова гума на трамвайните релси.........направо ми иде не знам на къде да се дяна.........на релсите са излезнали арматурата от разбития бетон......и се нахендрих. Гумата е тотално за брак. Иде ми да ида при Фандъкова и да и я окича на шията .......като лавров венец.
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Сигурен съм ,че все някой майстор ще открие проблема,само че трябва да си кажеш ВСИЧКО-къде си барал и кви си ги надробил.И по-нататък пак барай където не трябва...Едно л...но което не мирише не се бута,щото се размирисва после...
- дърт милиционер
Напълно съм съгласен с теб......само , че като ида на майстор и му кажа како съм направил....... не иска да я гледа въобще. Ако пък не им кажа , а само им посоча проблема - почват да говорят щуротии и да ме убеждават , че са ми криви гумите и джантите.......само , че сега като им се вързах на акъла и си купих нови гуми и джанти и проблема си остана - не знаят какво да кажат и само вдигат рамене.
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Регулира ли предницата?
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Ти май си търсиш хора за раздумка,а колега дърт милиционер?
Ебааах тва Поло,извънземно.
Много ми е любопитно,как ще изкриви главината при стягането на диска?
Накрайници отвивал,завивал,на ръка,с тръба....
Ебааах тва Поло,извънземно.
Много ми е любопитно,как ще изкриви главината при стягането на диска?
Накрайници отвивал,завивал,на ръка,с тръба....
- дърт милиционер
Е , извинявай , че те въвлякох в дискусията..........Посипвам си главата с пепел. Насила не съм те канил. Надявах се на вашето меродавно мнение и съм благодарен на колегите за съветите които ми дадоха. Предницата още не съм я регулирал - искам да вдигна колата на крик /и стойка/ за да видя дали ще играе някоя от гумите -поне така ме посъветва колегата от Плевен. Много вали дъжд в София . Накрая ще ида на реглаж.
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Чичка, ти си сменил цялото предно окачване, пА не си минАл преден мост ли? 

- дърт милиционер
Mинах на реглаж на предница след ремонта. После обаче отвих с половин оборот единия накрайник......бях го поставил наопаки.......и все едно не съм минавал. Искам първо да оправя вибрациите във волана и тогава да мина пак на реглаж.
-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
дърт милиционер написа:Mинах на реглаж на предница след ремонта. После обаче отвих с половин оборот единия накрайник......бях го поставил наопаки.......

Ходиш в сервиз и после вземаш нещата в твои ръце.
Браво,кефиш.
То за това и никой не иска да се занимава с теб.
Съжалявам,ако съм те обидил,но пътя по който вървиш не е правилния.
- IceHeart
- Автомобил: Golf IV
- Двигател: 1.8 AGN
Нещо не се връзват нещата. Например, ми е интересно как ще завиеш накрайник "Наопаки''? /Сиреч искаш да кажеш, че си го сложил с гайката нагоре? А не как е стандартно с гайката надолу да гледа към земята?/ Това трябва да го снимаш..... А горния ти пост, дето си писал, че е сменено всичко, некак си не ми се вярва.
Върни се в “Polo, Lupo, Up & Fox”