Здравейте. Става въпрос за Passat B5 1.9 TDI AFN. От известно време когато колата не е карана по дълго време и след тръгване при първото натискане на спирачките педала е много мек, има доста голям ход и почва да хваща чак долу. Като го пусна и го натисна пак вече се оправя и колата спира нормално. На какво може да се дължи това? Не винаги го прави този проблем, понякога не се появява с дни, друг път като спра и пак тръгна и вземе, че потъне. Възможно ли е от износени дискове, предните забелязах имат доста голям ръб от вътрешната страна, накладките изглеждат добре и по думите на предния собственик са сменяни. Спирачна течност не губи. Също така и отзад има някакъв проблем и в движение се чува скърцане, като се натиснат леко спирачките и звука изчезва. Вдигнах я на крик и снимах един клип да добиете представа за какво иде реч.
https://www.youtube.com/watch?v=3xWe7HOCCh0
Не разбирам от това и няма да се наемам сам да си ги оправям но ме интересуват вашите мнения къде може да е проблема преди да ида при майстор.

Passat B5 проблем с педала на спирачките
- vankata_passat
- Автомобил: Vw Passat 1.9 tdi 131 hp
- Двигател: AVF
Re: Проблем с педала на спирачките Passat B5
Колега на мен ми прилича на лагер на главината.диска ти май е доста надран. Огледай спирачния апарат да не са задържали втулките вкарай вътре в маншончето малко спрей за ръжда.
Re: Passat B5 проблем с педала на спирачките
Проблема със скърцането от задното колело се оказаха накладките, обаче проблема с потъването на педала остава. Забелязах, че ми е напукано казанчето за течността от към кората на чистачките. Това дали има общо? Също така мисля със смяна на казанчето да сменя и спирачната течност пък кой знае може и да се оправи. Относно казанчето ново ли да си купя или да търся втора ръка?
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Може да е изпускаща спиачна помпа, щом не губи течност.
Понеже 2 дена не бях ползвал колата и днес ми направи впечатление, че всеки път като я угася запаля и тръгна няколко метра и при първото натискане педала потъне. На място колкото и да го помпам няма проблем само като е в движение. След това няма никакви проблеми до следващото гасене на двигателя. Възможно ли е да е от ABS модула?
- Espero
- Автомобил: Passat B4 1.9TDI
- Двигател: 1Z
Смени си спирачната течност.Или ще се оправи или ще се наложи смяна на спирачна помпа.
Проблемът е решен. Нова спирачна помпа, ново казанче и спирачна течност и в момента има перфектни спирачки.