Правилно си го разбрал. Точно така е!
Ето ги и всички фактури за този номер.
Измама от Мтел. Как да реша проблема?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Измама от Мтел. Как да реша проблема?
Преди година реших да си купя ваучер от Виваком. Като си казах името, ми казаха, че им дължа 2,50лв или нещо такова. Останали били за плащане от няколко години, когато ползвах мобилен нет от тях. Не са ми пращали нищо през тези години. Не помня кво обяснение ми дадоха за тези 2лв, но не звучеше особено смислено. Не са ме заплашвали със СИ или нещо от сорта. Платих ги, ама още ме е яд, че им мина номера.
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
IceHeart написа:Сигурен съм, защото 2008г. имах зимане даване с М-тел. След приключване с тях, и спиране на картата след изтичане на договора, на другия месец ми дойде сума от 3 лева, за плащане. Отидох в офиса, и като колегата не можаха да ми обяснят как картата която не се ползва, и не е пускана има 3 лева сметка. Казаха ми да си я плата, и не го направих. До ден днешен, не съм бил техен абонат, но не съм и получавал нито писма нито нищо.
Ами ти не си получавал нищо, защото си дължал 3лв. В случая сумата е 13лв. Да правиш аналогии с твоя случай и да си "сигурен 100%" на база какво ти се е случило и не са те търсили не е много уместно. Питах сигурен ли си 100%, че суми под минималната заплата не могат да отидат при ЧСИ. Аз съм 99% сигурен, че могат.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Инфо за въпросния номер: Неактивен или невалиден, но пък стои на гласова поща.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
Ментел са решили явно да съберат някой лев ей така за нищо.
Вече знам за поне 6 човека, които получават обаждания от колектори за дължими суми за стари телефони. Дълговете са все около 10лв.
В това число е и жена ми. Лично аз и спирах телефона и плащаш преди 2 години. Ходих и 1 месец след спирането да доплащам за някакви такси ала бала. Та 100% няма как да дължи нещо, но и звънят и заплашват със съд.
Няма да се разправям с тях. Да съдят. После ще видим :)
Това си е яка печалба ... на 200000 души да звънят така, 100000 да платят по 10лв. Те ти милионче за само с телефон в ръка.
Вече знам за поне 6 човека, които получават обаждания от колектори за дължими суми за стари телефони. Дълговете са все около 10лв.
В това число е и жена ми. Лично аз и спирах телефона и плащаш преди 2 години. Ходих и 1 месец след спирането да доплащам за някакви такси ала бала. Та 100% няма как да дължи нещо, но и звънят и заплашват със съд.
Няма да се разправям с тях. Да съдят. После ще видим :)
Това си е яка печалба ... на 200000 души да звънят така, 100000 да платят по 10лв. Те ти милионче за само с телефон в ръка.

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Ако мине.......
- sportul
- Автомобил: Passat B5 Peugeot 407 RHR BVM6
- Двигател: RHR Delphi DCM
Аз ли съм единствения на който Мтел са връщали пари :)
Аз пусках жалба в КЗП относно измама с план и после ми връщаха пари . При тях всичко е мистерия , никога нищо не знаят , мълчат ако и ти замълчиш .
Пълни говеда - майка ми си направи пакет с домашен GPON интернет и мина 1 месец и никой не идва да пусне кабела , от офиса и казват че нямали изградена мрежа за моя район иначе сметката си върви , прекараха нета след още 15 дена .
Долни манафи - купих си от тях телефон и след 1 месец между тъча и дисплея влиза пясък , прах ,вода и др. .В сервиза им ми отказват гаранционен ремонт с думите " .. прочети си гаранцията , това не е гаранционен проблем .." , прочитам гаранцията и вътре пише ,че дисплея и тъча се покриват гаранционно , от сервиза пак ми се казва "Не , не .." . Казах на същия да ми напише официално, че ми отказва гаранция с какъв мотив и да удари един подпис и печат , аз с този документ ще отида на едно място да го разгледаме . Веднага зад мен скочи някъв пръч и почна да ми вика " Не сме се разбрали господине , ще приемем телефона .."
Повече не искам да разказвам защото няма смисъл повече .
Аз пусках жалба в КЗП относно измама с план и после ми връщаха пари . При тях всичко е мистерия , никога нищо не знаят , мълчат ако и ти замълчиш .
Пълни говеда - майка ми си направи пакет с домашен GPON интернет и мина 1 месец и никой не идва да пусне кабела , от офиса и казват че нямали изградена мрежа за моя район иначе сметката си върви , прекараха нета след още 15 дена .
Долни манафи - купих си от тях телефон и след 1 месец между тъча и дисплея влиза пясък , прах ,вода и др. .В сервиза им ми отказват гаранционен ремонт с думите " .. прочети си гаранцията , това не е гаранционен проблем .." , прочитам гаранцията и вътре пише ,че дисплея и тъча се покриват гаранционно , от сервиза пак ми се казва "Не , не .." . Казах на същия да ми напише официално, че ми отказва гаранция с какъв мотив и да удари един подпис и печат , аз с този документ ще отида на едно място да го разгледаме . Веднага зад мен скочи някъв пръч и почна да ми вика " Не сме се разбрали господине , ще приемем телефона .."

Повече не искам да разказвам защото няма смисъл повече .
Последна промяна от Spas на Чет 04 авг 2016 8:48, променено общо 1 път.
Причина: Внимавай малко с изказванията...и мен ме дразнят, но все пак.....
Причина: Внимавай малко с изказванията...и мен ме дразнят, но все пак.....
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Не си единствен. И на мен ми върнаха през 2011 за 11 месеца по 3.95 лв надвзети за двойно таксуван пакет интернет.
- Sonny_89
- Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
- Двигател: CFFB + Z19DTH
На мен пък ми опростиха 2 фактури на обща стойност около 2400 лв
през 2011 г. Разбира се , вината не беше моя
, но историята е дълга за разказване .......

-
- Автомобил: VW Polo 6n2
- Двигател: AKK - 2000
Колега не изчетох всички отговори до тази страница, но ако става въпрос за 13лв плащай пази касовата и не се занимавай. Няма да те дадът на ЧСИ. Може 5г да те прехвърлят между различни колекторски фирми и все ще дължиш колкото в началото.
Ако говорим за по-голяма сума то сезирай КЗП със жалба, може и през сайта им. Опиши добре казуса и изпрати от сайта на Мтел през контактната форма информация за казуса като задължително напиши че си сезирал кзп и напиши вх. Номер на жалбата от тях. Вероятно Мтел сами ще ти решат казуса до две седмици. Може и в техен офис да пуснеш писмена жалба, тогава мисля че писмено ще ти отговорят на адрес.
Ако говорим за по-голяма сума то сезирай КЗП със жалба, може и през сайта им. Опиши добре казуса и изпрати от сайта на Мтел през контактната форма информация за казуса като задължително напиши че си сезирал кзп и напиши вх. Номер на жалбата от тях. Вероятно Мтел сами ще ти решат казуса до две седмици. Може и в техен офис да пуснеш писмена жалба, тогава мисля че писмено ще ти отговорят на адрес.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Хаха, на базата на каква лихва от 2011 година са се натрупали задължения в размер на 13 лева? Кое не си платил за да ги искат, при положение, че картата не е валидна 5 години, и това може много лесно да се провери. Ако не плащаш месечния абонамент/сметка, автоматично ти се спират изходящите повиквания и т.н. Да обаче за 5 години никой да не ти прати една фактура? Колекторите според мен са се на***ли и сега се чудят каква схема да измислят. Тоест 1-2 милиона да се вържат на 5-10 лева- кой ти ги дава?
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
vucata написа:Тоест 1-2 милиона да се вържат на 5-10 лева- кой ти ги дава?
Как си представяш става търсене на 10лв от 1 млн човека? Ще трябват 100 човека персонал при колектора, които да се занимават с писма и обаждания. Съответно разходите за заплатите им ще са повече от случайно измъкнатите 10лв от тоя оня.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Ами разрови се само в гугъл колко хора са получили такива писма, и ще ти светне зелената лампичка. Имаш ли си на идея колко стотици хиляди пенсионера изгоряха с договори към Виваком и Мтел, които носеха куриери от Спийди и МиБМ Експрес? За един кирлив стационарен телефон предподписаха двугодишни договори за по 25-30 лева сметка на месец,и някои си плащаха, други не и минаха към точно такива колекторски фирми. А реално горките хорица нямаха представа какво подписват, че ги връзват да плащат по-голяма такса.
- Barboukov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И продължават да излизат фактури... Още една, но платена за 0.00 лв.
- 777
- Автомобил:
- Двигател:
vucata написа:Ами разрови се само в гугъл колко хора са получили такива писма, и ще ти светне зелената лампичка. Имаш ли си на идея колко стотици хиляди пенсионера изгоряха с договори към Виваком и Мтел, които носеха куриери от Спийди и МиБМ Експрес? За един кирлив стационарен телефон предподписаха двугодишни договори за по 25-30 лева сметка на месец,и някои си плащаха, други не и минаха към точно такива колекторски фирми. А реално горките хорица нямаха представа какво подписват, че ги връзват да плащат по-голяма такса.
Това, което описваш няма нищо общо с твърдението, че колекторска фирма ще подгони 1 млн човека за по 10лв и тук там някой като плати ще спечелят. Казах по-горе, че колекторът ще е на загуба да плаща заплата на телефонисти за да изнудват 1 млн измислени длъжници за по 10-15лв (от които 1 на 100 плаща).
Върни се в “ОФФ-Топик - други”