Голф 3 тди 96г. АХУ 66kw почистване на интеркулер
-
- Автомобил: GOLF 3 TDI
- Двигател: AHU089446
- Контакти:
Голф 3 тди 96г. АХУ 66kw почистване на интеркулер
След като ми остана ден два свободно време,реших да сваля и почистя кулера на голфа.Причината да направя тази манипулация е да видя дали има масло в нея и по мненията на колегите от форума да се ориентирам на какво се дължи загубата на масло като цяло.Загубата е близо 300-400г.за 1900км. от Берлин до Бг.Характера на карането беше по-агресивно от предходните пътувания,и като се има във предвид ,че колата е минала около 5-6 хил.км. от смяната на масло 10х40 Castrol .Прилагам и малко снимки на самата манипулация ,но честно казано очаквах да има макар и минимално мосло след откачането на маркуча.Що се отнася до изгорелите газове прави ми впечатнение ,че колата в "градски" условия пропушва и в Германия на един светофар ми направиха забележка ,че колата миришело отзад.Дали тази миризма се дължи на изгаряне на масло или някакви настройки по колата? По принцип преди колата си гореше масло, но според мен е в нормите за 20г.кола доливане около 0,5л. за 10хк.
Май малко я раздух темата:).
Ако Админа прецени ,че темата е за друг раздел или се повтаря може да я премести.
-
- Контакти:
Re: Почистване на интеркулер Голф 3 тди 96г.АХУ 66kw
Ето още снимки за свален интеркулер.
- Spas
- Модератор
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1800 RP
E имаше ли масло вътре? Мое мнение - смени Кастрола, сложи друго и виж дали ще гори. Според мен ще останеш учуден, как нищо и няма на колата :)
-
- Автомобил: golf 3 gt tdi
- Двигател: 1z+232um
Аз преди 1 година оригиналния го свалих и нямаше масло в него никакво сложих си челен (а за маслото предната смяна сложих кастрол 10/40 за 10хил км 3 литра му долях сега съм с репсол и не го пипа)
-
- Контакти:
Re: Голф 3 тди 96г. АХУ 66kw почистване на интеркулер
Масло вътре нямаше грам,само от маслените пари някакви следи по тръбите.Днес майстора каза,че по двигателя няма нищо за пипане и предложи евентуално "повфигачи"да сменяме.
Върни се в “Дизелови агрегати”