Lupender написа:Бах тоз дзвер - удря 7/100... Питах я как е карала - отговора "горе-долу колкото можеше" (в смисъл, че той не може много - 120-130
Баш 120 да вдига само не ми се вярва, като пуснат и климатика да им е хладно и при положение че няма 6-та скорост и се кара над средни обороти, колко искаш да изгори

Това че двигателчето е малко не гарантира че е по-икономичен, при определени условия да.
За пример ще ти дам моя Голф 4 1.9 ТДИ 150 кончета с чип в момента е 190 коня, за да докарам разход 7/100 извън града трябва да съм пуснал климатика и да я стъпвам да пуши постоянно при изпреварване, ако я карам магистрално със 140 разхода ще е малко над 6/100.
Бащата има Мондео ТДЦИ 115к.с и ми се оплаква че в града лапала 10/100, аз 10 не мога да докарам ако ще да я карам в края на обортомера...
Преди да чипосам голфа не ми се вярваше че разхода леко падал, ама наистина падна, колата върви с по-малко газчица и тегли по-яко в ниските обороти, сега си карам спокойно с 1400-1600оборота и като подам леко газ си наема.
Та мисълта ми е че факторите влияещи на разхода са много, тегло на автомобила, в какви обороти се кара, как наемаш с газта, на какви дестинации се кара колата и т.н.