Колеги помагайте - вкарва бензин в двигателното масло

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Пон 29 яну 2007 23:26

как разбра че в маслото има бензин-обяснии щото хем върви като пу6ка хем...........

kdkirilov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kdkirilov » Вто 30 яну 2007 9:15

hristian37 написа:как разбра че в маслото има бензин-обяснии щото хем върви като пу6ка хем...........

На пръчката видимо се повишава нивото.Масло няма от каде да си вземе вода сащо /маслото и водата се пресичат и стои бяло като пяна/ а при мне не е така.Като извадя пръчката си мирише на бензин освен на масло. А това дали е бензин или не вече сам го проверил бензин е 100%
Голфа не прекъсва и си рабори перфектно както на ниски така и на много високи обороти - на скорост :)
Ускорява без никакви прекасвания предърпвания и т.н. /перфектен/
Първият път като го хванах че вкарва бензин бях с около 120 км/ч и ми присветна лампата за маслото и от тогава всяка зима така странно но лятото няма никакав проблем :?:

hristian37
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот hristian37 » Вто 30 яну 2007 9:38

я кажи на колко км е мотора????прегрявал ли си го????Колега другото за което се сещам е гарнитура на главата но едва ли, друго- да не си объркал пътя на обратния бензин и да товари6 много помпата,както ти писах вече допирната точка на двете системи е помпата,пиши и какви помпи слагаш :?:

Потребителски аватар
Boko*
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Boko* » Чет 08 фев 2007 21:02

Този проблем съм го имал и с Жигулата и с Голф2 и сега с Г3. Караш лина къси разстояния зимата вкарва бензин, няма как . Със всеки е така. Пробвай да я позагрееш хубаво ( качи се някъде по планината и от бензина няма да има и следа. Самия факт че лятото не го покачва изключва вероятниостта от повреда. Вярно това не е хубаво маслото стои поразредено затова трябва да се кара яко. За съжаление за толкова години не можах да реша този проблем

Потребителски аватар
K04A
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот K04A » Пет 09 фев 2007 15:15

Миналата зима като стана мн. студено имах същия проблем. Изолирах помпата и си сложих електрическа от парно на ЗАЗ ама същата работа. Оправи се след втората смяна на маслото, пък то и времето се стопли. Един колега с Форд фиеста моно имаше същия проблем. Според мен бензинът е минал покрай сигментите, защото ако имаше проблем с карбуратора (2ЕЕ) то щеше да се отрази на разхода и вървенето.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 10 фев 2007 19:47

На един приятел му се случи същия проблем като твоя, проблема се оказал топлинния датчик. Той бил повреден и не отчитал нищо когато колата загрее при което тя постоянно работи на смукач и вкарва голямо количество гориво. Когато сменил този датчик всичко се оправило. Успех :wink:

ypvs
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ypvs » Пон 19 фев 2007 20:56

тва нещо мое да ти го направи и от лош бензин.....
опитаи да намалиш разстоянието на свещите
и според мен е време да смениш бензиностанциата от която
зареждаш
успех :да:

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Пон 19 фев 2007 22:12

Колеги не забравяйте че колите ни не са първа младост и при каране на къси растояния е нормално да се случва. И при мен е така но все пак карам кола на 250 000км(минимум) като я разходя на дълго се оправя. :D

Потребителски аватар
embi4a
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот embi4a » Вто 20 фев 2007 9:15

Мойта пък е пълна инжекция и също вкарва бензинец в маслото. Айде върви и разбери кво става. Но съм склонен да повярвам, че е от късите разстояния. Но съм решил и дюзите да си попрегледам ама засега не бързам. Като карам на късо гледам да превключвам на 3000 об и тя си загрява.

Потребителски аватар
Жоро
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Жоро » Вто 20 фев 2007 10:22

Преди години имах същия проблем с Голф2 1,6 с АВТОМАТИЧЕН смукач.Нещата се оправиха,когато сложих карбуратор с ръчен смукач.Карбураторът беше от Фиат Уно 1,1!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”