Пасат 1.8, 125 к.с., бензин,1998г. Зацепване на ангренаж
- boyan.evgeniev
- Автомобил: wolksvagen passat 4
- Двигател: Бензин
Re: Пасат 1.8, 125 к.с., бензин,1998г. Зацепване на ангренаж
Plameney благодаря за инфото.. Утре се качвам, ще огледам и ще докладвам. Поздрави и хубав ден.
- plameney
- Автомобил: Passat B5 1.6
- Двигател: ARM 2000
- Контакти:
Последна промяна от plameney на Пон 19 сеп 2016 20:17, променено общо 1 път.
- boyan.evgeniev
Много благодаря.. Вчера и аз го намерих това (почетох малко и.. О чудо :D:D:D).. Днес направих всичко по белези и преди малко реших да я запаля... И май стана каквато стана... Повдигачите толкова брутално чукат, че имам чувството че ще излязат при мен.. ПОМОООООЩ.. Ходих при едни майстори днес - отсвириха ме.. Моля ви кажете ми от какво може да е? Превъртях после ремъка пак на ръка(преди да запаля също 4-5 пъти) и всичко си е на белези.. На какво се дължи бруталното чукане?
- plameney
- Контакти:
Ако чукането е от повдигачи,то е следствие от липса на масло в тях.Ако колата не е палена дълго време, може да притропат за известно време и като се напълнят с масло ще утихнат.За около 2-5 минути работа би трябвало да спрат.Трайно решение на проблема е или купуваш нови или старите повдигачи се разглобяват и се почистват в ултразвукова ваничка.
- boyan.evgeniev
Ами на такова ми прилича, то такова тракане освен от тях, от друго не знам от какво може да е.. Това,, което ме притеснява е да не счупя нещо ако я оставя да работи по този начин.. Иначе колата не е палена от около 2 месеца..
- plameney
- Контакти:
Пак да кажа" Ако"е от повдигачи, те чукат защото маслото се е оттекло от тях.Това не е страшно,ако повдигачите са изправни,ще се напълнят с масло и ще утихне мотора.Чукането е шум от удара на гърбицата на разпределителния вал върху челото на повдигача,защото маслото в него е изтекло от дългото стоене и разстоянието между вала и повдигача е по-голямо.Когато повдигача се напълни с масло,хлабината ще се върне до нормалната стойност и няма да се чува удрянето на гърбицата на вала по повдигача.Аз правих ремонт на двигателя и понеже повдигачите бяха напълно празни,след ремонта един от повдигачите чукаше около 15 минути работа на мотора.
- recikler
- Автомобил: VW Passat B3
- Двигател:
- Контакти:
Ех колега,голям кураж се иска за такъв ремонт,възхищавам се на колегите имащи тази смелост!
Моя б3 бензин като загря преди години по пътя,на две почивки през 15 км,го закарах в сервиза.
Там само ми казаха да оставя капака отворен да ''изстине''мотора,и след половин час платих 40 лева за поставената нова водна помпа.
Дано да е нинал ремонта ти благополучно,че като прочетох за тракането,тръпки ме побиха
Моя б3 бензин като загря преди години по пътя,на две почивки през 15 км,го закарах в сервиза.
Там само ми казаха да оставя капака отворен да ''изстине''мотора,и след половин час платих 40 лева за поставената нова водна помпа.
Дано да е нинал ремонта ти благополучно,че като прочетох за тракането,тръпки ме побиха