Passat b6 3c 2.0 TDI BKP 140 hp, DSG

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Re: Passat b6 3c 2.0 TDI BKP 140 hp, DSG

Мнениеот betaserk » Пет 30 сеп 2016 12:45

Последните 2 дни съм изминал 500 км, пасата лети буквално. Минахме през Димитровград за стока, от там Хасково да му сменям номерата, разбира се падна голямоооо чакане и ми отне два дни за да стане работата, първия ден отидох да минавам обаче видях, че я няма полицата на застраховката, а доколкото си спомням беше тук някъде, както и да е. Отидох до офиса на Алианц в Хасково да ми разпечатат копие, защото и без това бяхме вече там, до тук добре, но докато стане това загубихме ценно време и стана обяд, в 13:00 минах на канала и за моя изненада човека каза, ела утре :eek Идваше ми да го тресна с нещо тоя :icon_lol Сряда била ден на БМБ/както казва сина ми/ :icon_lol и на мерцедес/такава тъпотия за пръв път чувам/. Заради полицата беше всичко, но заради тъпия БМБ/Мерджам ден можеше пак да ме върнат за другия ден. На втория ден отивам и на background чувам как казват 18-ти номер докато ми връчваха номера, като видях че е 52 ми се изцъклиха очите :eek :Mr Green Fun това беше към 9 часа, от 9 до обяд стигнаха до 37-и и след 13:00 дойде и моя ред, след голямото чакане вече съм с нови хасковски номера. Исках да е някакъв хубав номер, за което ме яд че не отидох поне да видя какви имат и за колко пари, както и да е, номера не е важен, важното е колата да е стока. Добре се представя колата за сега, никакви проблеми нямам, освен два :mhihi Пукна ми се стъклото от камъче на магистралата, дори не забелязах кога е станало, около 7 мм е някъде цепнатото, поръчах си комплект за въстановяване на стъкла, колко е стока това чудо не знам. И второ, нещо отпред по окачването чука като правя завой в града, особенно като давам на зад и правя завой, тези дни ще търся виновника, защото дразни много, а и за безопасността :a045 Луфтове по колелата няма, поне доколкото успях да проверя. Това е от мен за сега, ако някой изобщо му пука :rolleyes и ми следи темата :mrgreen

Потребителски аватар
Sonny_89
Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
Двигател: CFFB + Z19DTH

Мнениеот Sonny_89 » Пет 30 сеп 2016 13:36

Браво , Колега! А пушеците изчезнаха тотално вече , така ли? И още един въпрос : самият пушек имаше ли специфична миризма?

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 30 сеп 2016 20:47

Миризмата не я усетих колега, запалвах я студена и след 2 мин някъде форсирам до 2к и излизаше тоя пушек, 3-5 пътя форсирах и се махаше, както казах и филтъра стои празен, моя имаше 2 пръста нафта на дъното. Също така колата прекъсва от липса на нафта. За съжаление временната ми поправка на помпата не свърши работа, днес помпата пак отказа и след като я отворихме се оказа, че едната четка не опира никъде, свършила е, от там и липсата на мощност и бълбукането в резервоара, моторчето ту работи ту спира, може и част от намотките да са изгорели и да работи не както трябва, за съжаление ще търся нова помпа или втора ръка, защото тази е за боклука. Как ме издържа да измина 500 км и добре, че днес се предаде, че не знам на сред магистралата какво щях да правя. Утре ще проверя в нашата морга, дано имат, една бърза проверка на един акумулатор и ще се разбере дали е ок/ако въобще може да се познае така/ ако не се намери читаво ще поръчам, намерих за 95 лв, само помпата без цялата щуротия/нова/. Брат ми е майстор и половина :th_up Голям екип сме, единия държи, другия прави и с малко псувни от звучните и всичко си застава на мястото :mhihi Ето няколко снимки...

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Съб 01 окт 2016 21:10

Продължавам да се обеснявам сам на себе си :screwy :Mr Green Fun Дано на някой да му е интересно. Днес сутринта си поръчах от Аутоплюс една помпичка, 114 лв. сложихме я с брат ми и колата върви супер, вече не балбуника като дам на контакт, ако ви бълбуника по-добре си я сменете, на същото ниво на нафта сега го няма това ужасно бълбукане което всички казват, че било нормално :banghead Помпата работи безшумно и се чува само нещо като пускане на електрическа кола. Имаше една китайска за 96 и тая за 114 лв избрах тая, каза че пак може би е китайска, но поръчвали и други хора и били доволни, колко е вярно ше стане ясно с времето, за сега върви на 6 :th_up Утре сутринта на студен мотор ще е истинския тест, би трябвало всичко да е ок, ще видим. Комплекта за възтановяване на стъкла даде супер невероятен ефект, от цепнатина 7 мм която се виждаше от Виетнам, сега трябва да го търсиш за да го намериш и то се намира със зор, просто е и отнема към час. Утре предстои миене, че колата ми е леш, имаше дори една огромна богомолка отпред на решетката, беше чудовище :icon_lol Слагането на подкачващата помпичка стана plug and play и затова не снимахме, а и ръцете ни бяха омазани с дизел/слагайте ръкавици, че ръцете ни са като на извънземни сега/. Същата работа каза и продавача, че тандем помпата компенсирала и пак вървяла колата :screwy :banghead :no :horror да ама не, НЕ ВЪРВИ без подкачващата помпа, всеки казва че върви :dummy така е като всеки приказва без да знае, чул от някъде :newsm66

Ето снимки в процеса на работа при възтановяване на джама...
Изображение
Изображение

Комплекта е 15 лв + разходите по Еконт. Който иска линк към ОЛХ и да му обесня как става да пише на лично.
Това е от мен за сега.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Съб 01 окт 2016 21:54

Следя с интерес. Богомолката ме заинтригува :icon_lol

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Вто 04 окт 2016 12:54

Хайде, колеги! Да ми видите специалното окачване от порше :icon_lol това е на въздушна възглавница ако не знаете, само едното го давам 500 лв :mhihi Нямало луфтове нали :mrgreen :banghead Стига толкова майтапи! Може ли да се купи само тая гума и да се боцне там, ще си купя ново окачване ако трябва, но за сега искам да закърпя положението, не съм взел заплатата още. Предполагам е изпаднала някъде тая гума, защото е била скъсана :dontknow
П.П. Сега видях, че продават :bowdown :bowdown Предпомагам малко смазка и го вкарвам :c022 или трябва преса?

Изображение

Потребителски аватар
georgi_boichev
Автомобил: Passat B6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот georgi_boichev » Чет 06 окт 2016 8:23

Градски кажи как е новия номер, другия път да съм сигурен че си ти :mhihi На живо е добре колата, няма такава без кусури, дано занапред не си показва рогата. :th_up

skromnia1970
Автомобил: PASSAT B 6 Variant
Двигател: BMR 11.2006 DSG

Мнениеот skromnia1970 » Чет 06 окт 2016 13:32

За кратко време,много неща си направил.
Карай,живи и здрав. И да знаеш;
При бартера е голямото наДцакване-кой колко повече ще пре.бе
Дано не си бил ти.
Много безаварийни км

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Чет 06 окт 2016 17:57

Много неща съм правил :icon_lol Ако една помпа и един тампон е много ок. Колата си върви супер, направо лети! Без кусури кола няма, то и нова да е, ще паднеш в някоя дупка и ще сменяш окачване, да няма да я продаваш само заради това. Чесно казано, за много неща се излъга колегата който ми я даде. За сега освен тези две неща друго не съм купил, наливам дизел и карам. Няма го нито прекъсването, нито нищо, заради една помпа си е продал колата :icon_lol Така става като ти правят майстори колата, какво ли са му казали, че може да е :mhihi Маслото смених също с новичко, колата мърка като котенце, не се чува как работи :beer

Потребителски аватар
IceHeart
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.8 AGN

Мнениеот IceHeart » Чет 06 окт 2016 18:02

Лека полека ще я вкараш в пътя колата. И аз се прецаках да купя кола 'Уж от човек' ама той като при теб, нищо не пипал по нея. Само карал! Но лъжите му бяха повече от лъжи. Но както и да е! Не се плаши, действай. Малко по-малко ще стане кукла. Следим темата, с интерес. Не жали снимки :)

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Чет 06 окт 2016 19:49

Дано всичко да и е наред, колега skromnia1970. Здравето да ни е ок пък колите се сменят. За сега всичко е ок с пасатко, много му върви това бяло. На старата, съединителя беше за смяна, тропаше като загрее на всяко тръгване, дори на 2-ра понякога, имаше и доста, да не кажа много, козметични забеляжки и така нататак, не казвам че е лоша кола, супер беше и въпреки всички кусури си я харесвах и си беше моята кола, като стана дума вече е бургазлийка, дано новия собственик се грижи за нея и полага грижи както аз. Сега пасатко е много глезен и той, голям гараж си има, полирам го като по учебник, че и повече. Пастирах го дори, истинския блясък излезна наяве, от една мътна боя стана като перла. Маслото смених с новичко. Измита е, лъсната, зимните гуми са на лице с изключение на геройски загиналите гуми при големите преспи :mhihi Карам си и така. С помпата минах леко, и един тампон, който дори не беше за смяна, като извадих носача си имаше тампон, просто беше на криво от времето, сложих му чисто нов и сега всичко е 6.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 07 окт 2016 7:35

betaserk написа:Няма го нито прекъсването, нито нищо, заради една помпа си е продал колата :icon_lol

Едва ли само това е причината,в повечето случай стария собственик преценява ,че колата е вече на годинки и километри и идва времето когато нещо постоянно ще е за ремонт /някой доста скъпички/ и затова я дава на друг да и се радва, а той си взима нова....примерно :wink

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Пет 07 окт 2016 8:37

Каквото такова колега, каквато и кола да купиш ще се дават парички, който не му се дават да си кара колелото :icon_lol Повечето неща си ги правя сам и подръжката на мен ми излиза по-евтино, плащам само за частите. За сега толкова, ако се развали нещо друго ще го правя и така се поддържа една кола. И нова да купиш като навъртиш някой км и се почва. Както и аз прецених за старата, че ще дам колкото дадох за тая за ремонти, предпочетох да си купя по-новото отколкото да ги дам за старата и да ми излезе като нова. И той си е преценил за него си, сега аз се радвам на неговата, а пича от Бургас се радва на моята. Какво ще излезне за правене вече е въпрос на късмет. Ако не му изнася на човек, пазара е голям, търсят се коли, така че загуба според мен няма :smile То и жена си взимаш и си има кусури, но си я обичаш и си е твоя.

Потребителски аватар
betaserk
Контакти:

Мнениеот betaserk » Сря 12 окт 2016 19:57

Стана време за смяна на шестостена и тъй като я нямаха налична тази зегерка, която го държи да не изкочи, пасатко ще пренощува при брат ми. Ето няколко снимки от днес...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Steels
Автомобил: Arteon SB 280hp
Двигател: DNFE

Мнениеот Steels » Пет 14 окт 2016 6:10

Ако е с дупка е оригналият шестограм, от доста по мек материал е от новият такъв. Може ли да кажеш дали имаш луфт като сложиш новият във вала.

Върни се в “Моят Volkswagen”