Здравейте колеги, колата е Пасат Б5 1.9 тди 116.
Светна ми лампата за бега, и с ваг ком видяхме, че е заради бега на волана. След известни интервенции при майстора, според който проблема бил в лентовия кабел, лампата изгасна, и така за около един ден. След това светна пак. След връзване отново на ваг ком, имам и грешка 00778 Steering angle sensor (G85). Та въпроса ми е, възможно ли е майстора ми да е направил нещо, както и само калибриране ли му трябва на този сенсор Г85? И също има ли нещо общо този сензор със святкането на лампата за бега? Благодаря.

Пасат Б5 лампа еърбег, и грешка 00778 Steering Angle Sensor (G85)
- goppa
- VW експерт
- Автомобил: Seat Alhambra
- Двигател: CFFB
Re: Лампа еърбег, и грешка 00778 Steering Angle Sensor (G85)
Ами майстора ти е прав. Вероятно имаш прекъсване в лентовия кабел и губи връзка със сензора за положение на волана. А явно лампата за бега се ползва за индикация при този дефект.
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Ако майстора е разглобявал волана, заради възглавницата,може да е откачил и буксата на въпросния датчик и да не я е закачил обратно или просто не я е защракал докрай и има лоша връзка.Тази букса се намира до лентовия кабел. Датчика се калибрира и ако всичко е наред ще завърши калибровката, ако обаче не е ще даде грешка.
- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
Ами той го сменя лентовия кабел, така че не би трябвало да е там проблема. Как се калибрира някой знае ли?
- megatronS
- VW експерт
- Автомобил: Space Shuttle
- Двигател:
Аз не говоря за лентовия кабел, а за буксата където е включен въпросния датчик, който дава проблем. Тази букса се намира до лентовия кабел. Калибрирането става с VAG COM, процедурата е описана подробно на страницата на производителя Ross-Tech.
- ventostz
- Автомобил:
- Двигател:
Пробвах калибриране, но нещо не с еполучава. Първото което ми прави впечетление е, че когато волана ми е центриран, през вцдс ми дава някъде около -340, за да го центрирам в програмата, трябва да завъртя почти докрай наляво. Следвайки инструкциите в росс-тех - http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/VW_Passat_(3B)_Brake_Electronics_(Bosch_5.7)
в частта след логин-а, влизам на бейсик сетингс, и на канал 1 ми дава ерор. Някакви идеи?
в частта след логин-а, влизам на бейсик сетингс, и на канал 1 ми дава ерор. Някакви идеи?