VW Up!

Volkswagen или Audi, Golf или Passat, Bentley или Bugatti - това е мястото да питате, да споделите и да разберете
Потребителски аватар
KalinaSotirova
Автомобил: VW UP
Двигател:

VW Up!

Мнениеот KalinaSotirova » Нед 02 окт 2016 14:12

Здравейте :) Може би има вече такава тема, но аз не я открих. Предстои ми да изкарам шофьорските курсове през следващото лято и се замислям за кола. Не искам втора употреба, защото не желая да се чудя колко пъти е превъртан километража и дали няма да се развали след второто каране. Реших да си купя чисто нова кола на лизинг, но се колебая между три модела. Първият е VW Up! - модел Navi Up, двигател 1.0, с 4 врати, бензин, 5МТ , 60 конски сили. Цената е 20 125 лева. Вторият модел е на Skoda Citigo - цената й без промоция е 16 960 лв. Това е за Актив пакета ( стандартния ), бензин, MPI / 55 kW / 75 к.с., 5М. Последния модел пак е на Skoda, но е New Fabia - бензин, MPI / 44 kW / 60 к.c., 5M, модел Актив и е на цена 18 720 лева. Предстои ми да започна оглед в автосалоните на марките и да видя коя ще допадне най-много. Аз обаче повече се колебая между VW Up! и New Fabia. Бихте ли ми дали съвет коя от трите е по-подходяща за начинаещ шофьор. VW UP! и Skoda Citigo са си един и същ модел, но все пак Фолксваген си е Фолксваген. :smile Ще съм Ви много благодарна, ако ми помогнете със съвет. За коли втора употреба, макар и малко карани не искам съвети. Благодаря Ви предварително ! :smile :love.vwclub

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: VW Up!

Мнениеот Vlad777 » Нед 02 окт 2016 15:43

Нямам представа от къде идва разликата между Navi Up! и Citygo от над 3000 лв. Особено при положение, че вече има и нов модел на Up!, а Navi Up! е стария.

При такъв избор аз със сигурност бих предпочел Citygo с най-високото ниво на оборудване и един куп екстри и цената ще е пак колкото на голия Up!, а комфортът със сигурност ще е много по-голям.

Потребителски аватар
KalinaSotirova
Двигател:

Мнениеот KalinaSotirova » Нед 02 окт 2016 16:00

Може би разликата в цените е заради емблемата :smile Шкодата е по-добър избор, така ли ? Аз държа колата да е с 4 врати, а новият Ъп е само с две. Затова гледам по-стария модел.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Нед 02 окт 2016 16:10

Vw току що представиха фейслифт на Up. Не те съветвам да купуваш модел на който му предстои такава промяна, защото колата ти ще се обезцени морално буквално от днес за утре. И не става въпрос толкова за финанси, колкото че на теб ще ти е тъпо когато срещнеш на улицата освежения модел. Конкретно по въпроса ти - New Fabia с каквито може екстри за цената би бил моят избор. Достатъчно компактна за начинаещ шофьор, а и ти няма да си такъв винаги, ще поискаш пълноразмерна кола в един момент. :th_up

Потребителски аватар
KalinaSotirova
Двигател:

Мнениеот KalinaSotirova » Нед 02 окт 2016 16:23

Благодаря Ви много :) Знам, че Шкодата и по-специално някои модели се правят в заводи на Фолксваген. Много харесвам New Fabia, защото не е прекалено малка, не е и прекалено голяма. Забелязвам, че има доста такива вече по улиците. Колебаех се между двете марки и на-вероятно ще се спра на Фабия, но искам да събера още мнения :) Благодаря Ви още веднъж :)

Потребителски аватар
Sonny_89
Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
Двигател: CFFB + Z19DTH

Мнениеот Sonny_89 » Нед 02 окт 2016 17:50

Скачай на Фабията :11 , този Up и аналозите му от Сеат и Шкода така и не ме грабнаха (лично мнение) . Колегата hooligan_sk паривилно ти е обяснил , че не винаги ще си начинаещ шофьор , а при положение , че се купува чисто нова кола това си е фактор :th_up

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Нед 02 окт 2016 21:31

Определено Фабиа е твоят автомобил.
Ъп и Сити нещо не ме грабват.
Това са типични сити-автомобили.
До работа, магазините, и това е.

Потребителски аватар
KalinaSotirova
Двигател:

Мнениеот KalinaSotirova » Пон 03 окт 2016 13:18

Здравейте :) Днес попаднах на тази обява http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11470143225907919&slink=fucsev

Много държа да е нова, но като видях този Бийтъл и се замислих дали да не го купя, ако ми попадне такъв. Бихте ли ми дали съвет и за него ? Цената за нов бръмбар е колкото цял апартамент.

Zdravko Zankov
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: AQY 2001

Мнениеот Zdravko Zankov » Пон 03 окт 2016 14:53

hooligan_sk,ей този човек може да каже какъв е кефа от новия автомобил.

Потребителски аватар
KalinaSotirova
Двигател:

Мнениеот KalinaSotirova » Пон 03 окт 2016 15:15

Мои приятели се опитват да ме разубеждават за покупка на нова кола, но аз не искам втора употреба. Искам като се кача в колата да знам, че аз съм първата, която се качва и сяда в нея. Не искам да си задавам въпроси от сорта дали тази кола не е била крадена, дали и колко пъти й е превъртан километража. Fabia-та и VW Up! са горе-долу на една цена, но Шкодата предлага повече екстри дори и за базов модел :) Аз като жена май харесвам повече Фабията. :biggrin :redface Но и Фолксваген ми е слабост. Изборът ми ще бъде труден :smile :icon_razz :love.vwclub

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Пон 03 окт 2016 15:18

KalinaSotirova написа:Здравейте :) Днес попаднах на тази обява http://www.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11470143225907919&slink=fucsev

Много държа да е нова, но като видях този Бийтъл и се замислих дали да не го купя, ако ми попадне такъв. Бихте ли ми дали съвет и за него ? Цената за нов бръмбар е колкото цял апартамент.

Много е красив, но модела е базиран на Голф 6. Тоест това не е актуалната MQB платформа на ФВ. Освен това тези малките TSI мотори до 2012г имат нужда от пълен комплект ангренажна верига след покупка. Иначе има риск от тотални повреди на мотора. Като цяло добре си се ориентирала към чисто нов автомобил, щом нямаш опит с обикаляне по сервизи. :th_up

Потребителски аватар
KalinaSotirova
Двигател:

Мнениеот KalinaSotirova » Пон 03 окт 2016 15:26

Много е красив, но модела е базиран на Голф 6. Тоест това не е актуалната MQB платформа на ФВ. Освен това тези малките TSI мотори до 2012г имат нужда от пълен комплект ангренажна верига след покупка. Иначе има риск от тотални повреди на мотора. Като цяло добре си се ориентирала към чисто нов автомобил, щом нямаш опит с обикаляне по сервизи.

Никакъв, освен това няма до мен човек, който да разбира от коли :biggrin Предпочитам да заложа на по-сигурното :smile

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пон 03 окт 2016 16:27

Взимай нова Фабия, с тия 5 години гаранция ще спиш спокойно че няма да те остави.
Още като я взимаш си купи и 4 железни джанти+зимни гуми за нея, Еуратек имаха нелоша оферта за комплекта.

Внимавай ако си поръчваш допълнителни екстри, да не се изхвърлиш с неща които няма да ти трябват, или да пропуснеш нещо което ще ти трябва много...

Потребителски аватар
KalinaSotirova
Двигател:

Мнениеот KalinaSotirova » Пон 03 окт 2016 17:12

Единственото, което се надявам да има в колата е USB :cool , защото обичам да слушам музика. Не съм наясно още как се записват дискове за кола, но предполагам, че всякакви ще стават. Това най-много искам като глезотия вътре, но в някои модели си е сложено на видно място. Ако беше втора употреба щях повече да внимавам в какво състояние е колата, но щом е нова ме интересува дали ще мога да си слушам любимата музика без да сменям радиото :smile Не съм претенциозна, USB и подлакътник
за удобство щом има ми стига :) Дано не звучи глупаво :rolleyes

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пон 03 окт 2016 18:09

Я първо вземи книжка пък тогава избирай кола icon_idea Иначе темата спокойно може да се прекръсти на "Блондинка избира кола..." :mhihi

Върни се в “Избор и покупка на автомобил”