Kомпа само аз го ползвам главно вечер.През другото време почти не е включен
Виж за часовника е таблото не съм се сещал да го видя сверен ли е ...
Колко ток плащате?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Pet_rov
- Автомобил: Passat Variant B4
- Двигател: ADZ 1996
Re: Колко ток плащате?
Че в таблата има ли часовници? Аз що си мисля, че тия новите електромери са с вграден часовник?
- georgebonev
- Автомобил: Golf 3 Variant
- Двигател: 1.9 TD AAZ 1994
- Контакти:
В нашето табло има механичен часовник, въпреки, че всички електромери ги смениха преди 2-3-4 г. не помня вече (електронни са, с две тарифи). За времето на повредата на часовника - всички сметки бяха със служебно начислени някакви кВч... И докато не отиде собственик да подаде молба за смяна на часовника - нищо не правеха, въпреки, че всеки месец отчитат и "гледат" и "виждат" какво става...
- Водния дух1
- Автомобил: Golf 3 variant
- Двигател: 1Z
Онази вечер гледах по новините как някякъв обясняваше,че имало много манипулирани електромери да отчитали по-малка консумация-тоест кво значи,че могат да ги манипулират да отчитат и повече...
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Всеки уред може да се манипулира и имам чувството че колкото "по-съвършен" и бъкан с електроника е уреда-толкова по-лесно се манипулира,та може би и дистанционно...
Отдавна не вярвам в митовете за енергоспестяващите уреди-клас А,АА и т.н.
Лично аз тълкувам клас А като Амсалак...
Дай едни пари,пък чакай да си ги избиеш от нисък разход след няколко години. Цената на тока се покачва почти всяка година така че ...
Отдавна не вярвам в митовете за енергоспестяващите уреди-клас А,АА и т.н.
Лично аз тълкувам клас А като Амсалак...

gergeto изчетох всички постове по темата,за да видя разбрал ли си от къде ти идват толкова големи летни сметкки,но така и не разбрах,да си решил проблема.100 лв посред лято ми се вижда доста странно,поне според мен някой от уредите ви харчи доста повече отколкото ви следвало.При нас сметките за тока зимата 120-140 лв,есенните и пролетните месеци около 60-70лв, лятото 30-40 лв.Зимата сме на 2 климатики инверторни А плюс и 2-та.енергоспестяващи кружки,всички останали уреди са ми от миналата година и са висок енергиен клас.Бойлера е проточен,с нова дограма и изолация,забравих да спомена,че лятято климатика почти не е пускан понеже имаме бебе .Това е от мен.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Никаква светлина в тунела от първия ми пост до сега-вече се отказвам.То беше смяна на електромери,засичане на големите консуматори -всеки един индивидуално,то беше записване на данни едновременно с инкасатора в деня на отчета....И накрая пак стотачка през лятото.Като доживотен абонамент ми е тая сума...
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Хладилника колко гори на месец?
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
ktamen написа:Хладилника колко гори на месец?
Е това ми е съмнението напоследък за главния виновник.Хладилника не съм го засичал точно,но е една стара марка с японски компресор ,правена за по-топлите държави -EMINEM (алжирска сглобка).Изключително яка машина с много години вярна служба.При +30 и нагоре почти не се изключва ,щото се отваря често,но бирата извадена от него може да ти замрази гърлото посред лято....Когато го купувах клас А,Б,Ц и т.н. не съществуваха ,но и никой не се интересуваше от това.Странното е че го имам отдавна,а тия фрапиращи сметки взеха да се появяват през последните няколко години.

gergeto специално се регистрирах,за да те попитам за тоя хладилник,така като ти чета постовете и мен взема да ме съмнява. че това е проблема
- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Ако хладилника не е наред.си харчи доволно.При мен бачкаше по час и отгоре почиваше няма десет минути.Гледа го маистор зарежда фреон ,изолираше станичните трабички.Били спукани.После пак същото.Бачка яко ,ама вътре пак 10-11 градуса.Новия се родих . Тихичък работи по малко вътре 4 градуса.фризера - 20. Та сто процента стария харчи повече.
Сега по темата 50-60 лева лятото. Два компа и лед осетление.Боилер с колектор рядко се включва на ток лятото.Готевне на газ. Пералня всеки ден даже и по два пъти се случва
жената е манячка
. Готви се и на фурна. Модерна. Има голяма разлика с раховеца
( стои на терасата за лятоска да не става жега вътре). Зимата съм на дърва с локално. От това лято и с изолация вътрешна. Та актуална информация по натам.
Сега по темата 50-60 лева лятото. Два компа и лед осетление.Боилер с колектор рядко се включва на ток лятото.Готевне на газ. Пералня всеки ден даже и по два пъти се случва

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
gergeto написа:И накрая пак стотачка през лятото.Като доживотен абонамент ми е тая сума...
Да нямаш "помощник" за консумацията закачен към твоя електромер ? В панелен блок ли си ?
Офф не съм чел вс. страници
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Да, в панелка съм ,но и проверка за "помощници" правихме 2 пъти,електромера сменяхме няма промяна.
Относно хладилника-поддържам го в отлично състояние,няма гнило,уплътнителите и магнитите им са здрави.От 5 възможни степени на времето на охлаждане ,никога не е усилван повече от 2 ра степен и си държи твърдо 5 гр.,а във фризера минус 18.
Бях пощурял да го сменям,ама по него време и моите тъстове си купиха нов -Зануси.Оказа се дефектен,подмениха им го с много разправии,после и втория даде същия дефект,накрая се оказа че цялата партида е дефектна и я изтеглиха от пазара.Дадоха им Уиърпул с доплащане и след има -няма 5 години изгни долу на прага. Като видях за какви "галимациии" става въпрос се отказах да си сменям вярната машина,ама ...с тоя ток май ще се наложи.
Относно хладилника-поддържам го в отлично състояние,няма гнило,уплътнителите и магнитите им са здрави.От 5 възможни степени на времето на охлаждане ,никога не е усилван повече от 2 ра степен и си държи твърдо 5 гр.,а във фризера минус 18.
Бях пощурял да го сменям,ама по него време и моите тъстове си купиха нов -Зануси.Оказа се дефектен,подмениха им го с много разправии,после и втория даде същия дефект,накрая се оказа че цялата партида е дефектна и я изтеглиха от пазара.Дадоха им Уиърпул с доплащане и след има -няма 5 години изгни долу на прага. Като видях за какви "галимациии" става въпрос се отказах да си сменям вярната машина,ама ...с тоя ток май ще се наложи.

- hristodj
- Автомобил: golf 3 kombi
- Двигател: AHU 97
- Контакти:
Мисля има такива локални електромери ,който се скагат направо в контакта. Електронни разни.Не си спомням колко струват но ако са достъпни за проба може да се прежалиш.
П.п. нещо такова ама по евтинко
https://vikiwat.com/product/17288/energ ... w-max.html
П.п. нещо такова ама по евтинко
https://vikiwat.com/product/17288/energ ... w-max.html
Върни се в “ОФФ-Топик - други”