Смяна на летни със зимни гуми
- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Re: Смяна на летни със зимни гуми
Купих си промоционални гуми от метро - Firestone Winterhawk 3. Някой може ли да провери за оценка по ADAC. Гумата е 2013 модел, за 2013, 2014 е на 3-то място, след това "Wet surface" оценката е 0.1, което ги праща най-накрая в списъците... Освен размера на гумата толкова да оказва влияние, или че гледам някакъв co.uk сайт който излиза на първо място в гугъл... За сега оценката ми с до 80км/ч на сухо е че са екстра, сравнени с 5 годишни алпин А4 с 5-3мм грайфер, които возеха абсурдно.
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Е, ти вече си ги купил, какво значение имат тестовете. За тези пари са екстра, според мен.
п.п. има друга тема за избор на зимни гуми
п.п. има друга тема за избор на зимни гуми
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
Ако става въпрос за размер 195/65/15 както казва колегата за 80лв са си екстра ,бих си взел такива за задни ,но размера който ми трябва 205/55/16 е вече 125лв ,а толкова пари за тази гума няма как да дам !
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
В размер 205/55/16 Gislaved Euro Frost 5 с отстъпката в Диана е 91лв за интекс Т и 93лв за индекс H. Не са топ перформъри, но са качествен продукт. 2ра зима ще са на Леона на жена ми, приятно изненадан съм как се държат. 

- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
toraborat написа:Купих си промоционални гуми от метро - Firestone Winterhawk 3.
И аз преди няколко дни сложих същите,но 185/60/15.Днес ги пробвах на сухо,извън градско,наложи ми се бързо изпреварване и прибиране,та за момент залепих 160 км/ч.
Много стабилно се държаха гумите ,дори при малко по-резките маневри на по-висока скорост.

- toraborat
- Автомобил: VW Bora
- Двигател: ASZ 2002
Дам, и аз днес покарах и съм доволен, много мазно возят по издялания път който минах.
toraborat написа:...и съм доволен, много мазно возят...
Особено, ако си внушаваш колко са хубави новите ти гуми.
Последна промяна от Spas на Вто 01 ное 2016 11:04, променено общо 1 път.
Причина: Абсолютно излишно!
Причина: Абсолютно излишно!
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
Аз лично гледам какво пише за колата ми от производителя и ползвам него. Да зимата съм с по - тесни, просто защото препоръчителния размер е 195/65/15 вместо "летния" 205/55/16. А имайки предвид кратерите, които се отварят към януари, определено предпочитам да съм с максимално висок борд на гумата... а и при този размер цената на зимни контита или гудиърки е доволно приемлива.
- Stivi
- Автомобил:
- Двигател:
toraborat написа:Купих си промоционални гуми от метро - Firestone Winterhawk 3. Някой може ли да провери за оценка по ADAC. .
Ей това не мога да го разбера,в размер 15" я дават "непрепоръчителна" а в размер 17" е на трето място пред много по-именити съперници

http://www.avtogumi.bg/oscommerce/testove_zimni_gumi.php
- 777
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Такива са и тестовете, но народа вярва.
-
- Автомобил: VW Golf 5
- Двигател: 1.9 TDI 2007
777 написа:Такива са и тестовете, но народа вярва.
Абе ... не е точно така. Попринцип ако в 1 тест някоя гума е на първо място, а навсякъде другаде е назад или обратното, да кажем, че е "случайно". Ама ако на 5 различни организации тестовете, даден модел гравитира около подобни места, значи не е случайно. Какъв е конкретния случай с тези Firestone - ки, който го интересува, да си провери. Мен по - скоро ме е яд, че не са тествали новото Конти.
- gergeto
- Автомобил:
- Двигател:
Тестове....,статистики...Да изчакаме снега и поледиците ,па да споделим впечетления ,а?
Надявам се да не ме подведат тия Firestone-ки. Но,ако се окаже че съм се набутал ,обещавам да си призная официално,за да не изгорят и други колеги занапред.
Надявам се да не ме подведат тия Firestone-ки. Но,ако се окаже че съм се набутал ,обещавам да си призная официално,за да не изгорят и други колеги занапред.
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Обективна оценка - само в професионалните тестове. Да, даден модел обикновено има много различно представяне в различните си размери и това е напълно нормално. А личните впечатления са... лични. Новото Конти TS860 е тествано в актуалния брой на Ауто билд в размер 205/55/16. Убедително първо място. 

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
hooligan_sk написа: Да, даден модел обикновено има много различно представяне в различните си размери и това е напълно нормално.
Нормално е само за вЕрващите в тестовете.
Не знам как ги провеждат тия тестове, може точно така да става, но според мен трябва изпитваните гуми да са "анонимни". Т.е. на N на брой еднакви автомобила се слагат изпитваните гуми. Шофьорите и извършващите изпитанията не знаят какви са гумите (ако трябва със завързани очи да се качват). Освен това трябва да се правят поне 10 измервания за спиране на едно и също място за да се изкара някаква що годе реална стойност. И последното важно - да се вземат гуми чрез случайна покупка от дистрибутор, а не производителят да доставя гуми за тест (специално натъкмени). Идеалният вариант е някакъв стенд-робот да завърта гумите и да симулира спиране. Карането от човек е безкрайно съмнително - ако знае, че в момента е с най-хубавите гуми по негово мнение може подсъзнателно да бие спирачки по-бързо и по-силно отколкото, ако е с някои умрели.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”