пасат б5 1.9 тди пд въпрос за пикове
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Re: пасат б5 1.9 тди пд въпрос за пикове
Ако има спукан вакум,няма да прави такива пикове,няма и да върви в ниските.Най-лесно е да пробваш с друг N75.Провери маркучето от него до филтърната кутия.Откачи го от там и пробвай без да го закачаш как ще е.Ти с чип ли си,че не си спомням?Ако нямаш под ръка N75,може да го размениш с N18 само за проба
-
- Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
- Двигател:
С чип на Брезел е.
Върви на ниските от 1400 оборота дърпа още като лизна газта си тегли даже маховика почва да вибрира и избягвам да ускорявам от такива обороти, наемам полека или свалям предавка за да влезе в оборот.
Точно и аз така мисля че ако вакумите не са наред няма да върви в ниските щото няма да има какво да дърпа геометрията до края...
Настройката на актуатора е фабрична и държи точно колкото е зададено в софтуера по бустметър и държи налягане до 4500 без да го катери или да пада.
На втора трета, четвърта пиква до 1.7-1.8, само та 6-та пиква до 2.0-2.1 за някви части от секундата и веднага връща колкото трябва да е.
Говорим за пикове когато съм в оборот примерно 2200-2400 оборота и скоча на педала на 6-та докрай.
Имаше омаслено на връзката след турбото точно, утре ще и смена оплътнението да не от там да прави цялата работа...
Върви на ниските от 1400 оборота дърпа още като лизна газта си тегли даже маховика почва да вибрира и избягвам да ускорявам от такива обороти, наемам полека или свалям предавка за да влезе в оборот.
Точно и аз така мисля че ако вакумите не са наред няма да върви в ниските щото няма да има какво да дърпа геометрията до края...
Настройката на актуатора е фабрична и държи точно колкото е зададено в софтуера по бустметър и държи налягане до 4500 без да го катери или да пада.
На втора трета, четвърта пиква до 1.7-1.8, само та 6-та пиква до 2.0-2.1 за някви части от секундата и веднага връща колкото трябва да е.
Говорим за пикове когато съм в оборот примерно 2200-2400 оборота и скоча на педала на 6-та докрай.
Имаше омаслено на връзката след турбото точно, утре ще и смена оплътнението да не от там да прави цялата работа...
- vlado_tonev
- Автомобил: GOLF MK4 1.9TDI
- Двигател: ALH 2000
- Контакти:
Не е от омасляването.Щом е за части от секундата не се занимавай.На шеста е напълно нормално да пиква повече,когато я настъпиш рязко и докрай.Ако имаше проблем,щеше да те изрезва ECU-то.А и буустметъра може да дава отклонения.Намери някой познат с лаптоп и VCDS и вижте там какво ще покаже.И друг път съм ти казвал,ако беше от София,с удоволствие бих ти съдействал с диагностика.
МАП-а му е 3 баров и компа няма да види пренадуване над двата бара.
Такива пикове се лекуват с развиване на актуатора или с отненане на гаста :)
Такива пикове се лекуват с развиване на актуатора или с отненане на гаста :)
-
- Двигател:
В крайна сметка ще се окаже че май актуатора трябва да се врътне леко, ама пък сега тегли здраво в ниските и повече ме кефи, щото пърпоря повече градско и я карам до 2000 оборота, така че така му оставям настройката, пък като се счупи турбото ще я хибридизирам и пак ще съм в играта с повече палар
Така и така е тръгнало на разглабяне тая седмица, угре ще отхлупа капака на вала че имам съмнения че е тръгнал и ако не ме домързи ще разкапсуловам Н75 за почистване

Така и така е тръгнало на разглабяне тая седмица, угре ще отхлупа капака на вала че имам съмнения че е тръгнал и ако не ме домързи ще разкапсуловам Н75 за почистване

-
- Двигател:
Пичове направих клип да се види на пета до колко прави пикове. Добре ли са пиковете сега?
https://youtu.be/0lUzPuiWrg8
https://youtu.be/0lUzPuiWrg8
-
- Двигател:
Пиша в темата защото може да е полезно на някой колега.
Така малко предистория, колата е Голф АРЛ чипнат преди доста време и откакто съм сложил бустметъра ми правеше пикове на 5-та и 6-та над 2 бара. Буста при пик на моменти стигаше 2.2-2.3 бара за секунда и после връщаше веднага налягането. Откачах актуатора да го раздвижа и смажа, движеше се перфектно, както и геометрията. Свалях Н75, почистих го и всичко беше без резултат.
Почивните дни вадих помпата от резервара за чистене и колата наистина много се оттули.
Днес пътувах и умишлено стъпвах педала.на 6-та с 2500-3000 и ми направи впечетление че не прави пикове. Пиковете са от порядъка на 0.1 максимум 0.2 бара.
За мен остава загадка как се реши проблема...
Така малко предистория, колата е Голф АРЛ чипнат преди доста време и откакто съм сложил бустметъра ми правеше пикове на 5-та и 6-та над 2 бара. Буста при пик на моменти стигаше 2.2-2.3 бара за секунда и после връщаше веднага налягането. Откачах актуатора да го раздвижа и смажа, движеше се перфектно, както и геометрията. Свалях Н75, почистих го и всичко беше без резултат.
Почивните дни вадих помпата от резервара за чистене и колата наистина много се оттули.
Днес пътувах и умишлено стъпвах педала.на 6-та с 2500-3000 и ми направи впечетление че не прави пикове. Пиковете са от порядъка на 0.1 максимум 0.2 бара.
За мен остава загадка как се реши проблема...
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Геометрията най-вероятно, може да не си я усетил на ръка.
-
- Двигател:
Не е геометрията.
Върни се в “Дизелови агрегати”